Autors Tēma: Stents sirdī  (Lasīts 6445 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Stents sirdī
« : 2020. gada 16. novembris, 13:14:41 »
Februārī veicu sirds koronogrāfiju, kur noskaidrojās, ka sirds asinsvadi ir aizauguši...viens sirds asinsvads par 90% un divās vietās tajā, otrs par 80%, trešais par 60%, nākošais par 50%...tika nozīmēta stentu likšana uz martu, bet kovids to visu atcēla un pienāca novembris līdz tiku aicināts.   
Uztaisīju kovid testu un tas bija negatīvs.  :go_go:     
Slimnīcā caur uzņemšanu un visa procedūra, lai tiktu līdz nodaļai, notika ātri...pusstunda un esi nodaļā, kur gan jāgaida, kamēr atbrīvosies gultas...nu, vismaz stundiņa uz beņķa un maskā...palātā masku var nelietot, tā obligāti jāuzvelk, kad dodies laukā no palātas vai, kad tajā ierodas medpersonāls - ārsts, māsiņa utt...       
Pirmā diena - tev paņem asins analīzes, ieliek katetru, kas paliek līdz pat izrakstīšanai, tad vēl EKG, tad ārsta vizīte, kur tiek apskatīti koronogrāfijas bilde no februāra un ārsts nolemj, ka stentu liks tajā asinsvadā, kurš par 80% ciet, bet tas asinsvads, kuram ir 90% ciet, ir mazs un nav būtisks....nav jēgas stentēt, tātad norakstīts...   
p.s.   
turpinājums sekos...nu, ja kādu tas interesē... 

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Stents sirdī
« Atbilde #1 : 2020. gada 16. novembris, 13:45:34 »
Palātā esam četri...hmm, uzreiz asociācija ar četriem tankistiem...un palātas nr. nav seši!  :)   
Tiek izsniegti medikamenti, arī tie, ko regulāri lietoju, bet aspirīna deva tiek trīskāršota....nu, tak vajag, lai asinis būtu šķidrākas par ūdeni un tas stents, var viegli pārvietoties pa artēriju.     
Iespējams dēļ aspirīna zirga devas, visu pirmo nakti svīstu un burtiski guļu peļķē...pirmoreiz pamostoties pat panika - varbūt esmu čurājis gultā? ....ne, nav mīzalu smakas un guļambikses arī pasausas, tikai sasvīdušas...svīšana arī no tā, ka matracis ir gumijas, palagi sintētika utt...forši, vai ne? ...tas laikam , lai cilvēkam neiepatiktos tur gulēt! :mrgr:     
No rīta man pievieno sistēmu un laiž fiz.šķīdumu 1 litru....šķidrina tās manas asinis...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2020. gada 16. novembris, 14:34:41 »
Es tos gumijas virsmatračus, ko viesnīcas arī pasākušas lietot, uzreiz pārbaudu un nafigizēju. Es viņus saprotu, bet es NEVARU uz viņiem gulēt, tad ir kā Tev... bezmaz bail -kas noticis, kāpēc peļķē... un tad pa miegam nosalsti vēl tajā peļķē... fui.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2020. gada 16. novembris, 15:09:04 »
Katetrs arī ir galā vai pašam jāskraida uz tualeti?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2020. gada 16. novembris, 15:35:03 »
Mammucim gadus piecpadsmit atpakaļ bija līdzīga pieredze. Joprojām ir  sajūsmā par apkalpošanu un apārstēšanu. No stenokardijas, vai kas tur pirms tam  tai problemātiskajā komplektā bija, joprojām nav ne miņas. Tas bija tā vērts. :smile:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2020. gada 16. novembris, 15:45:35 »
sievasmātei pirms 5-6 gadiem šitādu operāciju piedāvāja... nobijās, atteicās, tad viņai bija 80.
Šonakt aizgāja mūžībā...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2020. gada 16. novembris, 16:05:14 »
Šonakt?!! Ak, Kungs!! Līdzjūtība piederīgiem... Nu bet arī cienījams vecums, godam nodzīvots..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2020. gada 16. novembris, 16:13:33 »
jā. sēžam, bēdājamies...abi ar sievu šogad palikām bārenīši  :cry: :cry:   stulbākais, ka tā kovida dēļ nevarēja tikt slimnīcā normāli atvadīties...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2020. gada 16. novembris, 16:29:24 »
Kad viens litrs šķīduma ir manī ietecināts, ir jādodas uz stenta likšanu.  Tā laikam nesaucas operācija, bet procedūra (?).   
Izģērbj pliku līdz viduklim, nogulda uz galda, kur visapkārt monitori u.c. fgviņzin kādas iekārtas, pieslēdz pie katetra nākošo litriņu fiz.šķīduma....nepateicu, ka no rīta bija jādzer atkal trīskāršā aspirīna deva un vēl jauna tablete, kas domāta, lai organisms pieņem stentu.     
Man uzklāj pa virsu tik polietilēna...iepako...nu, jā...durs tak artērijā, ja viss aiziet pa gaisu, nebūs labi tos monitorus pieķēzīt ar asinīm...     
Nu, un tad sākas...ārsts sēž blakus un dzirdu visu, ko saka....process bez narkozes...     
Manā labajā rokā pie plaukstas tiek mēģināts iedurt artērijā...varu to vērot...pat interesanti, jo tas nenotiek tā, kā, teiksim, asins analīžu ņemšana no vēnas...roka ir pārklāta ar audumu, kas no skata ir kā samts, un tiek durts caur šo materiālu, kamēr ārsts dur un skatās monitorā - vai ir trāpīts artērijā...uz ekrāna var redzēt artēriju...ar pirmo reizi nesanāk un netrāpa, man ļoti sāp...     
Mana artērija ir viltīga, kad sajūt nodomu to uzdurt - tā bēg!     
Otrs dūriens...nesanāk...trešais ...nekā...     
Ārsts runā, ka nespēj nofiksēt manu artēriju...dur nākošo reizi, tad piekto...nesanāk....roka sāp, ka gribas maurot...taču tikai aizžmiedzu acis un ceru, ka tas beigsies...       
Ārsts - caur roku netiekam iekšā....iesim caur cirksni! 
Uz rokas uzliek manžeti, lai apturētu asiņošanu.       
Tieku atpakots no polietilēna un šķiros no biksēm...nu jau pilnīgi kails...
Ar cirkšņa artēriju viss viegli...viens dūriens, ko pat īsti nesajutu...joprojām sāp roka...     
Tiek ievadīts stents.  "Uzmundrinoša" saruna ārstam ar māsu...-dodiet XYZ 0.3...- tāda nav...-tad dodiet XXZ 0.28...- arī tāda nav...tad dodiet XXZ 0.25...-jā, tāds ir...   
Baidos pat pajautāt - kas tas ir, kas nav?  Dažādu izmēru stenta un ārsts izlīdzas ar tiem, kas ir uz vietas?...bet varbūt tikai tas bija korķis ar ko aizbāzt cauro artēriju, jo manžeti šeit uz cirkšņa neuzlikt?     
Man būs jāguļ četras stundas zem sloga, cirkšņa sadurtai vietai uzliek smagumu...kustināt nedrīkst, staigāt nedrīkst utt.       
Uz operāciju zāli devos pats savām kājām, tagad man atbrauc pakaļ mana gumijas gulta ar divām sanitārēm...     
Tieku iestumts ar gultu liftā...tā sanitāre, kurai pēc vecuma ir 70+, nospiež kaut kādas lifta pogas un mēs uzbraucam nevis uz manējo stāvu, bet uz 4.stāvu, kur lifts apstājas un nomirst...tumsa un nav elektrības...sanitāres panikā - esam iesprūduši liftā!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2020. gada 16. novembris, 16:41:58 »
Oi, tā tak gatavā šausmene  :faint:
Kas notika tālāk?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #10 : 2020. gada 16. novembris, 16:51:04 »
Žēl, ka sanitārei 70+
Cerams, ka otra bija jaunāka?
(kas to zin', cik ilgi tajā liftā...)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2020. gada 16. novembris, 16:55:40 »
Akdies... Tiešām nekāda vietējā anestēzija nav iespējama, kad sadursta cauru kā duršlagu?

Turies, nakat. Trakākais jau aiz muguras.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #12 : 2020. gada 16. novembris, 16:58:45 »
Kāda vēl anestēzija!?
Ja runa iet par teorētiski potenciāli iespējamiem pēdējiem dzīves mirkļiem, tad tomēr svarīgāka būs gados jaunāka sanitāre.

Kura ja ne praktiski, tad vismaz teorētiski daudzsološi uzsmaidīs!

Kas vīrietim ir svarīgākais nāves brīdī?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2020. gada 16. novembris, 17:03:30 »
Pagaidi savējo, tad uzzināsi! Pipari tev uz mēles, muldoņa  :fryingpan: 

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2020. gada 16. novembris, 17:06:50 »
Sanitāres meklē telefonus...tad saka viena otrai - zvani tam Oļegam...nē, no šā nav jēgas...zvani priekšniecei!...drudžaini mēģina, bet tad parādās elektrība un šķiet viss būs labi, bet es šaubos par tās sanitāres 70+ spēju nospiest pareizo pogu, taču notikušais ar lifta apstāšanos ir viņu mobilizējis...nobraucam uz savu stāvu un ar savu gumijas gultu iebraucu palātā.       
Palātas kolēģi ir mani pārgaidījušies....esot ilgi bijis prom, nu, kā ir?   
Atnāk māsas palīdze un piedāvā - pīli vai pamperu?     
Izvēlos pamperu.   
Atnāk māsa un nosaka - gulēsi šādi ar slogu 6 stundas!....mēģinu protestēt, ka ārsts teica - 4 stundas...māsa neļaujas iebildumiem - mēs zinām kā labāk un drošāk, lai artērija nenāk vaļā - 6 stundas!     
Tas nav viegli - nogulēt uz muguras 6 stundas un nekustēties...manī ir salieti 2 litri fiz.šķīduma un tie pieprasa izeju...pampers pilns, pēc tam jau arī gulta piemīzta...nu, labi ka tā no gumijas...   
Paiet 6 stundas...noskatos kā kolēģi ēd pusdienas, kamēr manējās vientulīgi guļ uz tumbočkas..   
Nu, tā ka vajadzētu novākt pilno pamperu, nomainīt gultas veļu...laiks rit un ir jāzvana māsai....tā atnāk, kļūst nikna, aiziet un pēc sekundes atskrien 2 sanitāres ...viss tiek sakārtots...drīkstu celties, bet nedrīkstu sēdēt....     
Un tad jau klāt vakariņas - man uzreiz ir divas termo pakas - gan pusdienas, gan vakariņas...ir bada sajūta, jo pirms procedūras drīkst ēst tik daudz, lai zāles nebūtu tukšā dūšā...ēdu stāvot kājās...