Autors Tēma: Kāpēc VIŅI runā rupjus vārdus?  (Lasīts 4510 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kāpēc VIŅI runā rupjus vārdus?
« Atbilde #15 : 2020. gada 19. novembris, 09:42:17 »
Nu jā. Mums pietika ar to, vai viņš ir dzirdējis, ka mēs tā runājam, vai tādus runā opji un citi mūsējie. Nevaru apzvērēt, ka nekad, un nekur līdz šim brīdim nav tā nolamājies. Īpaši "nelipa" klāt visādas nejaucības no citiem. Bet tas jau kā kuram, kāda pašapziņa. Arī vienā klasē bija negatīvie līderi. Bet skolu kā audzināšanas iestādi nekad neesmu uztvērusi, vien mācību.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2020. gada 19. novembris, 09:43:44 »
tā toč nav bērnu filma. Nezinu kādēļ skolā to prasa bērniem skatīties (ja prasa).

Nezinu, vai prasa, bija skatījušīes. Manējie dīca, ka gribot noskatīties.
Ja skatās pēc visa tā, ko mēs ar viņiem esam runājuši par dzīvi, filma normāla - īpaši, ja ar skaidrojumiem par to, kas un kāpēc notiek. Nu, vismaz manējo uzrtveres līmenim normāla. Ja viņi var bez aiztures nogalināt kaut kādus impostorus un ko tur vēl, tad realitāte (kaut arī filmā) netraucēs, kāreiz otrādi.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies mellene88

« Atbilde #17 : 2020. gada 19. novembris, 09:45:00 »
pēc 18it bērni varēs izteikties kā gribēs??? nopietni  :scratch:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2020. gada 19. novembris, 09:48:01 »
kad maniem bērniem palika 18 un tika pabeigta skola, pilnīgi nekas nemainījās. Viņi netika izlikti uz ielas, viņiem netika pārtraukts palīdzēt un atbalstīt. Tāda naida pret saviem bērniem man nav.

Bob, es varu saderēt, ka visu smagumu ar bērnu audzināšanu iznesa tava sieva. Manam vīram arī viss normāli, jo visi mēsli ir jāizstrebj man. Kad vīrieši kā pāvi lielās ar savu sievu izdarīto melno darbu, uzdodot to par saviem panākumiem, man gribas viņus vienkārši nosist.
Bet es esmu izdegusi. Līdz grīdai.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2020. gada 19. novembris, 09:48:51 »
Bob, es varu saderēt, ka visu smagumu ar bērnu audzināšanu iznesa tava sieva. Manam vīram arī viss normāli, jo visi mēsli ir jāizstrebj man. Kad vīrieši kā pāvi lielās ar savu sievu izdarīto melno darbu, uzdodot to par saviem panākumiem, man gribas viņus vienkārši nosist.
Bet es esmu izdegusi. Līdz grīdai.

vari saderēt, jā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2020. gada 19. novembris, 09:49:53 »
Nesaku, ka tam nav jāpievērš uzmanība, ka nav jārunā, nav jākupē, bet vai vērts par to tik ļoti pārdzīvot? Puiks taču, kā saprotu, gana mazs vēl - augs lielāks, nāks pašam klāt pašcenzūra. Būtu jūs dzirdējuši, kā es, sīka, krieviski klāju, no pagalma puikām samācījusies! Un tā nebija latviskā "di@sa" :mrgr: Man nebija ne jausmas, ko tie vārdi nozīmē, vienkārši papagaiļoju pakaļ. Āttri gan radās nojauta, ka tie vārdi kaut kādi ne visai labi ir, tāpēc, mammai mājās tos nelietoju, bet to patieso nozīmi apjēdzu vēl krietni vēlāk. Nu i kas? Izaugu no šitā nesajēdzīgā vecuma, un pārgāja. 
Šodien nekeru kreņķi par kādu emociju uzplūdā pateiktu vārdu. Bet riebj, ja šo leksiku lieto komatu vietā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2020. gada 19. novembris, 09:51:57 »
pēc 18it bērni varēs izteikties kā gribēs??? nopietni  :scratch:

Bet protams! :D Skolotāja vairs vecākiem nesūdzēsies, būs par saviem vārdiem jāatbild pašam :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2020. gada 19. novembris, 09:55:11 »
Par tiem vārdiem. Mūsmājās darbojās satura filtrēšana. Bija skaidrs, ka mamma šito negribēs vis dzirdēt. Toties pagalmā mierīgi tika lietota armijas un cietuma leksika. Vēl tagad, ja kāds no dēliem iesitīs ar āmuru pa pirkstu, man nebūs jādzird nekas nenormatīvs, kas tiktu teikts, ja manis nebūtu klāt :) Tas noformējās jau kaut kad pēdējo b/d grupiņu laikā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #23 : 2020. gada 19. novembris, 09:55:32 »
Dusmīgs aizliegums neder. Te jāskaidro. Jāļauj paklausìties trulu runāśanu, kur katrs otrais vārds ir bļa.
Ja klases puika ir līderis, tad gribas viņam līdzinăties.
A paměģināt 20 minūtes runāt, truli lamăjoties? Lai redz un dzird no malas. Ka ne tikai puika, bet mamma zina.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2020. gada 19. novembris, 10:00:35 »
Trix, iespējams nepareizs, bet man radies iespaids, ka tu neproti, neesi radusi deleģēt daļu pienākumu savai otrai pusei. Esi perfekcioniste un tādēl arī izdedz. Piedod, ja kļūdos. Ņem visu vieglāk. No tādiem rakariem vienalga izaug krietni cilvēki, tas viss ir pārejoši.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2020. gada 19. novembris, 10:09:54 »
Trix, iespējams nepareizs, bet man radies iespaids, ka tu neproti, neesi radusi deleģēt daļu pienākumu savai otrai pusei. Esi perfekcioniste un tādēl arī izdedz. Piedod, ja kļūdos. Ņem visu vieglāk. No tādiem rakariem vienalga izaug krietni cilvēki, tas viss ir pārejoši.
Nevis "neesi radusi", bet dzīve izmācīja, ka vai nu es izdarīšu, vai neviens neizdarīs. Attiecībā uz nesamaksātiem rēķiniem un daudz ko citu. Man pofigisma slieksnis ir zemāks - līdz ar likuma robežu.

Labi, atvainojiet par tēmu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2020. gada 19. novembris, 10:14:26 »
Tēma sakarīga. Bet par rupjajiem vārdiem skolā - es mierīgi deleģētu puiku tēvam. Lai skaidrojas ar puišiem, ar skolotāju.
Mani drīzāk satrauktu vēlme līdzināties, atdarināt negatīvo līderi. Kādēļ? To censtos saprast.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #27 : 2020. gada 19. novembris, 10:17:02 »
par rupjajiem vārdiem - mans juniors izaugsmes procesā arī vienubrīd palika rupjš. Bet pats to, šķiet, saprata. Nu ir palicis atkal pieklājīgs, laikam būs pieaudzis. Neko speciāli necīnījāmies pret rupjībām.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2020. gada 19. novembris, 10:31:53 »
Da beidz, tuk. TU tik deleģēsi to, deleģēsi šito...  Un tas apdeleģētais tūliņ metīsies visu darīt, vai ne. Lepns par piešķirtajām funkcijām. :mrgr:

Pieslēdzies mellene88

« Atbilde #29 : 2020. gada 19. novembris, 10:37:05 »
mans sīkais pirms kkādiem diviem gadiem teica- mam  man bail no tīneidžer gadiem. Prasu,-kāpec bail?
nu ,tad es vairs nebūšu tik labs un paklausīgs kā tagad.
UN tieši vakar ,es viņam šo atgādināju.. vai atceras, ka to runājām :) ka laikam, tas brīdis ir pienācis :)
novienojāmies, ka tagad jāgaida ,kad tas pāries :)
un es pat i negrasos regulēt ,kā viņš runā ... man svarīgas ir viņa vērtības , nevis kaadā vārdā viņš nosauc izlijušu pienu vai  atsistu īkšķi.
kad viņš tur savā istabā strīmingo un ko nu tur dara ..nekad neesmu dzirdējusi lamāšanos vai lamu vardus...un ar to man pietiek...bet es skaidri zinu ka viņš zinās  kā nolamāties trijās valodās,ja vajadzēs.

tagad rakstu..un ienāca prātā...atkal saruna no šīs nedēļas. :fp: sīkais kko man stāsta un lieto kkādu angļu vārdu ko pat tagad vairs neatceros bet kas izklausījās pēc- mīsz..nu karoč jau aizmirsu..Prasu - kas tas ..šams skaidro, bet nu ..man laikam vienalga, jo nav mana tēma.

es tik nosaku , nu latviski piesargies ar šito- mīzss :)

loisks jautājums -kāpēc?nu bļin, dabūju skaidrot visu teoriju par vārdu mīzt..kur lieto,kā lieto, kāpēc lieto.

vakarā uzbļauju vecim, nu jopcik kāpēc man bērnam jamāca puiku lietas..a sīkais no otras istabas- nemīz tēt !

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega