Autors Tēma: velojoslas  (Lasīts 6742 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

velojoslas
« : 2020. gada 22. novembris, 07:41:34 »
Cerams, ka Čaka ielas eksperiments tiks pārtraukts.
Visu transportu, nez cik trolejbusu, mikriņu, autobusu maršrutus sadzenot vienā joslā  -tas pat vairs nav idiotisms.
Mašīnas stāv ciešās rindās, motori darbojas. Pieturām kabatu nav. Pa tukšo joslu svilpo vēji

Zinām, zinām -nākošais solis būs elektrotransports, tas taču ir tik zaļi un izdevīgi!

Atslēdzies Camma

Atb: velojoslas
« Atbilde #1 : 2020. gada 22. novembris, 10:07:40 »
Velojoslas vispār ir noziegums pret satiksmi. Sevišķi, ja velobraucējs izlēmis braukt taisni - taisni autiņam sānos, ja tas izdomājis griezties. Vēl cūciskāk ir ar pārejām, kur vienā mirklī velosipēdists kļūst par perpendikulāru pašnāvnieku.
Bet ko nu es, es jau retardēta būtne ar vāģi...

Cik nācies veloceliņus skatīt citās pilsētās citās valstīs, tik tie ir bijuši gājēju zonā. Laikam jau ātrumi salīdzinoši tuvāki un var viens otram piemēroties.
Mums... mums viss, kas ar riteņiem, tas ir braucējs! Bērnu rati tajā skaitā...
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 22. novembris, 10:12:53 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2020. gada 22. novembris, 11:03:10 »
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 22. novembris, 11:28:22 no reno »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2020. gada 22. novembris, 11:44:31 »
Cik nācies veloceliņus skatīt citās pilsētās citās valstīs, tik tie ir bijuši gājēju zonā.

Atliek secināt, ka Dānijā Tu neesi bijusi.

Murgs ir ne jau velojoslas kā tādas, bet tas, ka tās ļepina bez sajēgas, neveidojot pilsētas centra apbraukšanas uzlabojumus. Pēc būtības centra kvadrantā, ko ietver krastmala, Valdemāra, Pērnavas, Asara/avotu ielas ar mašīnām nebūtu jābrauc, kā vien varbūt iedzīvotājiem un piegādes transportam. A kas mums sanāk? Visi! Visi sabrtansi brauc uz centrālo staciju, Čakeni vieglie izmanto kā tranzītielu. Un tagad kāds iedomājas tur ieķepēt velojoslas..
Pirms tam bija jāatīsta Valmieras/Satekles, jāizveido Ģetrrūdes tunelis, jāuzbūvē Ziemeļu šķērsojums. Jāsakārto Zemitānu, Brasas, Čiekurkalna, Torņkalna stacijas kā sabtransa centri. Tad - lūdzu, zīmējam velojoslas centrā un nīdējam ārā vieglos no turienes..

Pieslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2020. gada 22. novembris, 17:27:06 »
Visvairāk man patika pamatojums - lai Čakenes iedzīvotājiem arī svaigs gaiss būtu, nevis tikai izplūdes gāzes. Šobrīd tās tiešām ir mazinājušās.
  :sarcasm:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2020. gada 22. novembris, 18:43:12 »
Nestu visu rūpniecību un iestādes ārā un dalītu pa pilsētām, tad nebūtu pa sūdaino Rīgu jāmaļās. Plus vēl skolas pa reģioniem.
Un kur tad vēl pārpildītie vilcieni ik pa 15 minūtēm uz Jūrmalu un Saulkrastiem! Un supernoslogotie kravas vilcieni ik pa 10 minūtēm caur Rīgas centru! Tak nekādi nevar pārbrauktuves atjaunot, lai nav visiem pa 2 gaisa tiltiem jālien.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2020. gada 22. novembris, 18:48:20 »
Nav vieglāk pašam pārvākties, kā Rīgu iznest un sadalīt  :mrgr:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2020. gada 22. novembris, 18:57:59 »
Es jau. Bet darbs tāpat Rīgā. Šaize.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2020. gada 22. novembris, 19:07:18 »
Man šķiet, būtu normāls parkandraizis plus bezmaksas sabtransports, būtu ok.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #9 : 2020. gada 22. novembris, 19:50:28 »
Kas visā šajā epopejā man galīgi nepatīk - ar to visu tiek sarīdīti autobraucēji pret velobraucējiem. Lai nu kas, bet velobraucēju arī Rīgā paliek tikai vairāk, un visu gadu, ne tikai vasaras mēnešus, cik tad tās sniegainās nedēļas vai dienas bijušas pēdējos gados. Velobraucējiem ir jāatrod droša vieta uz ielas. Sakarīga plānošana diemžēl nenotiek, uzlabojumu nav, kašķi un savstarpēji apvainojumi briest.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2020. gada 22. novembris, 20:19:09 »
Ja velo brauc pa ietvi, gājēji arī nejūtas laimīgi. Ne par velo, ne par tiem elektoskrejriteņiem.

Bet ja būs sniegota ziema, diez kur to sniegu krāmēs, uz ietves, velo joslas vai brauktuves...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2020. gada 22. novembris, 23:18:26 »
Atkarīgs kā velo brauc - ja pieslīpē, ka piedurkne noplīv; te brauc pa ielu, te ietvi; braucot pa ielu šķērso krustojumu uz sarkano, it kā būtu uz ietves, kur tajā brīdī zaļais gājējiem... tas tracina. Bet citādi - es ar velo justos drošāk uz ietves, turklāt, Čakenes ietves ir plašas, tur mierīgi varēja velojoslu iezīmēt, sašaurinājums sākas ar Marijas ielu.
Mani gan pēdējā laikā tracina arī gājēji, kuri slāj pretī pa nepareizo ietves pusi. Kā viņi brauktu, arī pa pretējo joslu?  :?:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2020. gada 23. novembris, 08:57:19 »
AParieši taču to solīja, attīstīt veloinfrastruktūru, kas atkal slikti??! ja kādam sega par īsu, varbūt vajag kājām nagus apgriezt??

Izlabosim veloceļu "šaurās vietas" un strauji attīstīsim veloinfrastruktūru.
https://rd2020.cvk.lv/pub/kandidatu-saraksti/riga/atistibai-par-progresivie

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2020. gada 23. novembris, 09:29:18 »
Velojoslas vajag!   
Uz Čaka ielas viss ir pareizi!     
Bet retardētām būtnēm jāuzliek velobagāžnieks pie sava auto!     
Piemēram, pēc iebraukšanas Rīgā kaut kur no Jūrmalas puses, auto noliek apsargātā stāvvietā, kāpj ciskudrillam virsū un laiž ar vējiņu kā riktīgi hipsteri, ja negrib, lai nosauc par tanti :sarcasm: ....laiki mainās, ziemas nav un nebūs, tad dzīvosim kā Kopenhāgenā!  :mrgr:

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2020. gada 23. novembris, 12:45:39 »
Šodien - braucot pa velosipēdistiem paredzēto sašaurināto ielu (ar likumos neparedzētiem apzīmējumiem), kam krustojumos ir salikti stabiņi, ka knapi var 2 mašīnas izmainīties nesaprotamā trajektorijā, un pie pārejām sastutēti gājēju izbāzeņi,-  atcerējos visas šīs jezgas saukli - Pilsēta cilvēkiem.
Vieta, kas man bija jāsasniedz, nav piebraucama savādāk, kā tikai šķērsojot šos ceļu apzīmējumu brīnumus.

Sapratu, ka es savā vecajā mašīnā (ar pāris maisiem smagu lietu, kas jāpārvieto 10+ kilometrus no šīs Pilsētas cilvēkiem) neesmu cilvēks.

Interesanti, kas es esmu, ja nevēlos braukt ziemā gar šosejas malu ar velosipēdu (par šo maršrutu pat pieredzējuši velosipēdisti saka, ka esot neomulīgi, - bet cita nav), vedot uz tā cementa maisus vai bērnus uz skolu? Vai kas ir mani bērni, kas nevēlas braukt ar velosipēdu uz skolu paši (9 gadu vecumā, 10+ kilometrus turp, vēl tikpat atpakaļ, atkārtoju - gar šoseju kopā ar fūrēm, autobusiem un citiem lielajiem braucamrīkiem, ziemā, tumsā), turklāt, ja nebūtu kovida, tad ar deju tērpu, sporta tērpu un ģitāru uz tā paša velosipēda. Tak ne jau cilvēki?

Vai vīrs, kam dežūra sākas 7:00, bet pirmais vilciens darba virzienā aties tikai 7:30. Tak arī necilvēks - jo neceļas vēl vairāk nekā stundu agrāk, lai brauktu uz darbu ar velosipēdu, un pēc diennakts dežūras negulējis gar šoseju brauktu atpakaļ. Velosipēds taču esot kruti, zaļi un moderni!

Bet tad KAS MĒS ESAM?

Besī tā lielpilsētas dzīvokļu fauna, kam viss vajadzīgais un nevajadzīgais blakus, un kam nav ne nojēgas, ka cilvēki dzīvo arī tur, kur ar velosipēdu nevar nokļūt. Un besī viņu pakaļskrējēji sīkpilsētās.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 23. novembris, 12:55:17 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...