Autors Tēma: mediķi - šito var īsumā un latviski pls?  (Lasīts 3838 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

mediķi - šito var īsumā un latviski pls?
« : 2020. gada 22. novembris, 15:04:38 »
Datortomogrāfijas rezultāti: izklausās pēc vistu stilbiem, bet es reiz dikti sanervozējos par "regresīvām pārmaiņām" mammogrāfijas rezultātos, kas pēc tam tulkojumā cilvēku valodā izrādījās vienkārši "jūsu pupi kļūst veci" :) 

Jo īpaši mani interesē tas latīniskais fenomens (boldā un pasvītrots), paaaldies!

Mugurkaulāja jostas daļas fizioloģiskā lordoze padziļināta.
Skriemeļu ķermeņu noslēdzošās plātnītnes sklerotizētas,ventrāli un laterāli spondilofīti,Šmorļa tipa trūces.
Th12-L4 velvēšanos spinālā kanālā neredz.
L4-L5 cirkulāra diska protrūzija 6 mm mugurkaula kanālā un abpusēji starpskriemeļu atveru virzienā ar ietekmi uz durālo maisu,stenozēts spinālais kanāls,abpusēji starpskriemeļu atveres.
L5-S1 patoloģisku diska velvēšanos spinālā kanālā neredz.
Starpskriemeļu locitavas iniciāli hipertrofētas L3-S1.
Art.sacroiliaca bil.vakuma fenomens.
SECINĀJUMSMugurkaulāja jostas daļas spondiloze,spondiloartrozes iezīmes L3-S1.
L4-L5 cirkulāra diska protrūzija mugurkaula kanālā un abpusēji starpskriemeļu atveru virzienā ar ietekmi uz durālo maisu,stenozēts spinālais kanāls,abpusēji starpskriemeļu atveres.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 22. novembris, 17:26:58 no bot »
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies vecinja

Atb: mediķi - šito var īsumā un latviski pls?
« Atbilde #1 : 2020. gada 22. novembris, 15:36:03 »
Tas, ko esi pasvītrojusi, nozīmē:abpusējs krustu kaula/iegurņa kaula locītavu vakuuma fenomens - nekas bīstams.Ja gribi izvairīties no sāpēm, tirpšanas u.c. nepatikšanām - OBLIGĀTAS UN REGULĀRAS NODARBĪBAS PIE LABA FIZIOTERAPEITA, un ne tikai - katru dienu arī mājās.Un nesēdēt vairāk kā  pāris st nepārtraukti pie datora - pauze un tad vai vienkārši paguli uz grīdas vai līdzena matrača vai ztaisi kādu vingrojumu.Vari konsultēties pie mugurkaula ķirurgiem - viņi varbūt varētu piedāvāt vēl kādu risinājumu - par to Tev pašai tad jālemj.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 22. novembris, 17:26:27 no bot »

« Atbilde #2 : 2020. gada 22. novembris, 16:51:56 »
Paldies! Tātad baltu palagu vēl par agru meklēt :) Pie fizioterapeita gaidu rindā :) Kad septembrī pierakstījos, biju divsimt sešdesmit kurā tur, tipa ap februāri mana kārta varētu pienākt. Kopš man atkal ir normāls (pat kruts datorkrēsls), sūdzības ir pieklusušas, bet nekur jau es no tām ilgas sēdēšanas problēmām neizmukšu ar savu darbu. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #3 : 2020. gada 22. novembris, 17:47:50 »
Nu vismaz tad tagad ievēro pauzes - uzliec taimeri, kad strādā!Tas ir nopietni - sēdēšana ir labākais veids, lai uz jostas daļas skriemeļiem palielinātu slodzi - visas tās biomehānikas rezultātā tiek bojātas attiecīgā līmeņa nervu saknītes.Ja rumpītis ieņem horizontālu stāvokli, slodze uz apakšējo mugurkaula daļu mazinās un nervu saknītes kaut bišku dabū atpūsties.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2020. gada 22. novembris, 18:12:35 »
Man darbā uz krěsla ir tāds kā pabiezd śķīvis ar zīmuļbiezuma izaugumiem. Bez tā sāp mugura.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2020. gada 22. novembris, 18:55:16 »
Vēl ļoti labi būtu peldēt, bet... baseini ta ciet. Varbūt ir kāds paziņa ar somu pirti un baseiniņu, kurā var izstiepties visā garumā?
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2020. gada 22. novembris, 19:02:28 »
Paldies! Tātad baltu palagu vēl par agru meklēt :) Pie fizioterapeita gaidu rindā :) Kad septembrī pierakstījos, biju divsimt sešdesmit kurā tur, tipa ap februāri mana kārta varētu pienākt. Kopš man atkal ir normāls (pat kruts datorkrēsls), sūdzības ir pieklusušas, bet nekur jau es no tām ilgas sēdēšanas problēmām neizmukšu ar savu darbu. 

A par maksu nav variants aiziet?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2020. gada 22. novembris, 19:21:19 »
Baseini nav ciet. Peldu visu laiku.Tikai spa un pirtis ir ciet. Arī Rīgā baseini strādā.
Es ar nesaprotu, kas tās par rindām. Par kvotām? Tur ir pusstunda un 5reizes, diezgan ķeksītim. Es eju par maksu. Laukos 20 eiro stunda. Eju jau gadiem reizi nedēļā.
Var tik izteikt apbrīnu sēdoša darba cilvēkiem, kas nesporto un īpaši nekustas.
Tas, ka sēdēšana nogalina, tas taču sen ir zināms.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 22. novembris, 19:30:25 no Nāra »

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #8 : 2020. gada 22. novembris, 21:52:57 »
Malace, Nāra!Es arī eju 1x nedēļā individuāli un mājās piespiežu savu rumpīti pavingrot.Nemaz nerēķinu, cik kurpju u.c. smukumu  par fizio ieguldīto naudu būtu nopirkusi - iespēja normāli kustēties un darboties atsver to visu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2020. gada 22. novembris, 22:13:28 »
Nu bijusi tikai vēlēšanās un drusku gribasspēka savākties - var arī bez visiem fizio, rindām un naudas pati mājās vingrot. Ideja taču saprotama - stiepšanās vingrinājumi mugurai un muguras muskulatūras stiprināšanas vingrojumi. Internetā viss ir atrodams. Galvenais - slinkum, slinkum, laid man vaļā...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2020. gada 22. novembris, 23:07:38 »
Tāpēc jau es eju, ka pašai slinkums vingrot, jo garlaicīgaku nodarbi nevaru iedomāties. Peldu un garās pastaigas veicu ar prieku, bet vingrošana ir tas, uz ko varu piedpiesties tikai šādā veidā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #11 : 2020. gada 23. novembris, 10:37:13 »
Apziniīgie var aiziet uz vienu - divām reizēm un tad paši mājās to visu darīt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2020. gada 23. novembris, 10:46:45 »
Par to ilgo sēdēšanu, man kkā organiski vēlme piecelties, izstaipīties... Brīnos, kā var ilgstoši vienā pozā. Nu, ja tas nav ar profesiju saistīts, kur nedrīkst no benķa atrauties ilgstoši.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #13 : 2020. gada 23. novembris, 11:36:37 »
Art.sacroiliaca bil.vakuma
Šis viennozīmīgi nebojā cilvēciskās attiecības. Tik vairāk smaidīt vajadzēs un noslēpumaini actiņas taisīt ;) Nav jau nekāda plikpaurība, kur nedrīkst atslābināties un visu laku jāstaigā "miera stājā" :) Vecie sašļukušie pupiņi - cik neķītri izklausās ;) 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2020. gada 23. novembris, 11:58:01 »
Man arī tāds baiss ieraksts vēl ap 30 gadiem pārbiedēja - "difūzas izmaiņas miokardā". Izrādījās, tā raksta visiem, kuriem ar sirdi ok pirms operācijas. :)