Šodien mammu vedu pie daktera. Varat 18 reizes minēt, vai izdevās izrakstīt e-recepti... Tiktāl par e-medicīnu.
Par PCR testiem. Jā, var vērtēt kontekstā ar... Principā, speciālists redz, kurā ciklā PCR līkne ''iet uz augšu''. Vērtējot ar klīnisko gaitu, redzi, ka ''vecai'' infekcijai (kovidam) līkne sāk celties vēlāk.
Taču testējot tūkstošus, nešķirosi pēc cikla cipara. Tāpat laboratorijai nav zināma klīniskā aina. Fiziski, ja sataisa parauga atšķaidījumus, tad iegūst vairākas līknes, kurām sākuma cikls atšķiras (28.-35.cikls) - jo ''šķidrāks'' paraugs, jo mazāka vīrusa koncentrācija.
Bet. Vīrusa koncentrācija var būt zemāka kā infekcijas sākumā, tā beigās. Vīrusa virulencei nekāda sakara ar koncentrāciju - viss atkarīgs no devas, ko dabū inficējamais un no veselas virknes apstākļu (nedaudz pārkarsis, nedaudz nosalis, nedaudz panervozējis utt). Virulenci nosaka ar pavisam citām metodēm un tās nav ikdienā katram testam (pacientam) izmantojamas. B-hepatīta vīruss ir kudī ģiftīgāks pat HIV.
Esmu oficiāli atzīta par nekaitīgu sabiedrībai, bet neriskēšu iet bez jūsu tik nīstā ''uzpurņa", jo neviens (!) nevar galvot, ka mans vīruss kādam nebūs liktenīgs, kaut arī mana vīrusa līkne (starp citu - visas trīs) sāk augt nu jau tikai pēc 40.cikla....