jebkuram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli. Viņš tāpēc nav labāks vai sliktāks. Kurš vispār šajās dienās var būt drošs, ka tieši viņam ir taisnība? Un vai vispār kādam ir. Jā, esmu vakcinēta. Bet vairāk tādēļ, ka man ir 92 gadu vecs mammucis un man nav nemazākās vēlmes būt par iemeslu jebkāda veida ziepēm. Veikalā lietoju masku un pārnākot mājās joprojām dezinficēju rokas. Man nav ne jausmas, vai tas kādu glābs. Neticu, ka tas globāli problēmu atrisinās, bet man nav grūti. Neko citu šai valstī nepiedāvā. Man pat ir aizdomas, ka tas slimo statistiskais kritums nav vakcīnu nopelns, bet gan roku dezinficēšanas rezultāts.
Tai pašā laikā, es skaidri apzinos, ka jebkurai vakcīnai var būt pamatīgas blaknes. Arī ja tā ir ražotā pēc visiem nepieciešamiem noteikumiem, pārbaudīta uz dzīvniekiem un cilvēkiem. No kurienes mums visas tās alerģijas un citāda veida veselības pārsteigumi. Ko lai saka par vakcīnu, kas saražota mērkaķa ātrumā, ja pārbaudēm nepieciešams mazākais pusgads. Būtībā, teorētiski tagad notiek tieši pārbaudes etaps un mēs vakcinētie esam savā ziņā laboratorijas žurku lomā. Savilks statistiku un pēc gada paziņos vai tas bija labi.