Autors Tēma: rupjvārdi, leksika  (Lasīts 4050 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Atb: rupjvārdi, leksika
« Atbilde #45 : 2020. gada 18. decembris, 21:12:07 »
Mana pieredze liecina, ka ir cilvēki, kuri pat lietojot rupjus/ kas nu kuram/ epitetus, izklausās ok, bet ja tieši tos pašus vārdus pateiks kāds cits - tas būs kā minimums vulgāri.
Un tas pats ir  arī ar apģērbu - kāds izskatīsies lieliski arī pufaikā un zābakos, cita priekšā jebkurš dizaineris/e/ ir bezspēcīgs/a/

Ā, vai lamāšanās piestāv un atbilst tēlam? Nu jā, to jūt. Vai nāk no iekšām, vai s natjažkoi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #46 : 2020. gada 18. decembris, 21:50:31 »
Mans vīrs nupat uznāca burkšķēdams par gļēvulīgajiem valodniekiem, kas saka, ka bode un beķereja ir tādi mīļi vecvārdi un pa pusei angliski runāt ir normāli
Ja šitais valodas pūrists te palasītu :rat:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #47 : 2020. gada 18. decembris, 21:58:28 »
Ā, vai lamāšanās piestāv un atbilst tēlam? Nu jā, to jūt. Vai nāk no iekšām, vai s natjažkoi.

Hmz... No iekšām nāk Andžam/Toļikam, Džonam un Kžištofam/ . Pamatskolas izlaidumā jauca šņabi ar alu, vēlāk cementu ar ūdeni.
Lamāties māk visi, bet lamāties skaisti - jābūt talantam. Gluži kā dzejniekam, kurš prot romantiski aparakstīt redzēto. Lakoniski un precīzi.
Un šeit svarīgs ir intelekts.
Bet nav mazsvarīga arī auditorijas izpratne. 
Ir smieklīgi, ka beli pa pālim padi@sa, bet krietni jautrāks ir stāsts, kā juridiski korekti policistu maisā iebāza, kaut pats bija pārkāpējs.
kkā tā :)

Atslēdzies true detective

« Atbilde #48 : 2020. gada 19. decembris, 18:34:13 »
Hmz... No iekšām nāk Andžam/Toļikam, Džonam un Kžištofam/ . Pamatskolas izlaidumā jauca šņabi ar alu, vēlāk cementu ar ūdeni.
Lamāties māk visi, bet lamāties skaisti - jābūt talantam. Gluži kā dzejniekam, kurš prot romantiski aparakstīt redzēto. Lakoniski un precīzi.
Un šeit svarīgs ir intelekts.
Bet nav mazsvarīga arī auditorijas izpratne. 
piekrītu, lamāties ir jāprot.  manā skatījumā latviešu valodā nekad neskanēs "skaisti" krievu valodas lamuvārdi.  nu neiekļaujas tie organiski mūsu valodā, bet saprotu, ja kāds grib tos lietot, latv.val. to ir maz.
piem. šis džeks https://www.youtube.com/c/SergeiMinaev/featured , ir žurnālists, rakstnieks, Esquire krievu val.galv.redaktors, tas ir, intelektuālis, un lamāšanās viņa youtuba kanālā piedot pamatīgu humora devu, kas atšķaida tās drūmās un brīžiem absurdās ziņas no RU par kurām viņš vēsta. 
un par dzejniekiem runājot, krievu grupas Leningrad solists Sergejs Šņurovs, vai nav skaisti viņa dzejoļi un dziesmas, kur katrā rindiņā kāds lamuvārds?
savukārt, kad latvietis lamājas, izmantojot krievu val.lamuvārdus, tad sanāk jau augstāk minētais Žigimants Krēsliņš, kuru, vismaz es, nu nevaru klausīties, jo izklausās vienkārši pēc viena rupja tēvaiņa.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies dip

« Atbilde #49 : 2020. gada 19. decembris, 18:53:38 »
Oponēšu - Krēsliņš neizklausās pēc rupja tēviņa. Viņš izklausās pēc jēlekļa. Un lamājas viņš pusi uz pusi latviešu/krievu. Tiesa gan, izmanto tikai pāris vārdus. Kas pie viņa nelielās šļupstēšanas vēl vairāk jēleklību piedod.

Un tiešām nesaprotu - viņš ir pietiekami gudrs, tad kāda vella pēc viņš šādi sevi padara par pamuļķi? Droši, ka ir kāda fiška.

« Atbilde #50 : 2020. gada 19. decembris, 19:06:09 »
viņš izklausās pēc jēlekļa.
Un tiešām nesaprotu - viņš ir pietiekami gudrs, tad kāda vella pēc viņš šādi sevi padara par pamuļķi? Droši, ka ir kāda fiška.
tieši tā, stulbs laikam jau gluži nav, bet tā lamāšanās viņu par tādu padara."jēleklis" ir jaunvārds? saprotu, ka no vārda "jēls", a nozīme kāda? tizlenis?
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies dip

« Atbilde #51 : 2020. gada 19. decembris, 19:13:22 »
Jēleklis man uzrakstījās. Tāds - jēlības runā. Pamīksts  :veee:

« Atbilde #52 : 2020. gada 19. decembris, 19:14:25 »
Kas ir tas Žigimants un vai es esmu tumsoņa, ja man par viņu pirmā dzirdēšana?  :ng:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

« Atbilde #53 : 2020. gada 19. decembris, 19:18:33 »
https://www.youtube.com/channel/UCYgPPHuu1ckXmMtN9Jq_t-w   

vecis, kas apceļojis puspasauli "pa ekonomisko" un par to vēsta otrai puspasaulei. tagad gan covids, ceļot nevar,  tad nu stāsta laikam visu, kas prātā un uz sirds sakrājies.

Atslēdzies dip

« Atbilde #54 : 2020. gada 19. decembris, 19:19:38 »
Žigimants fon Krēsliņš. Interesanta personība. Liepājnieks. Šķiet, darbojas ar jauniešem. Populāri ir viņa ceļojumu apraksti. Bija draugos. Es lasīju un smējos balsī. Ļoti labi uzrakstīts. Tagad iznākušas 2 grāmatas - viena par Dienvidameriku, otra - neaceros.

Biežs viesis FB. Uzskata sevi par gudru visās jomās. Oponē valdībai. Un runā tādā mīkstā valodā, nedaudz piešļupstot, bezjēgā un nevietā lietojot krievu lamuvārdus (kādus 2-3 nominatīvā) un kādus pāris latviešu valodā. Izklausās traģiski. Bet publikai patīk. Noteiktai publikas daļai.

Atslēdzies dip

« Atbilde #55 : 2020. gada 19. decembris, 19:20:24 »
https://www.youtube.com/channel/UCYgPPHuu1ckXmMtN9Jq_t-w   

vecis, kas apceļojis puspasauli "pa ekonomisko" un par to vēsta otrai puspasaulei. tagad gan covids, ceļot nevar,  tad nu stāsta laikam visu, kas prātā un uz sirds sakrājies.

Tagad viņš ceļo pa Latviju. Un atrod pērles. Tiešām, tiešām.

Atslēdzies dip

« Atbilde #56 : 2020. gada 19. decembris, 19:23:51 »

« Atbilde #57 : 2020. gada 19. decembris, 19:39:48 »
Tagad viņš ceļo pa Latviju. Un atrod pērles. Tiešām, tiešām.

iespējams, bet manas ausis vīst jau pirmajās sekundēs, un pareizi pateici izklausās jēli. latvieši jau tā neciena savu valodu, pārejot sarunā ar cittauti viņu valodā. tad klāt pie visa, iekļauj runā vietā un nevietā krievu lamuvārdus, tāds pats man uzskats par visiem fu.k, bit.h...ja lamājamies, tad ar tiem dažiem dzimtajā valodā esošiem lamuvārdiem.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #58 : 2020. gada 19. decembris, 22:28:18 »
Reti lamājos, līdz šim sanācis latviski.
Pēdējie - uz meistariem -vells parāvis! (veči sabijās), uz kaut ko - Pazūdi 10 mājas tālāk!
Viens tips mani provocē (tēlo alfa tēviņu, bet daudz ņerkst- mellenes asp tēmā pieminētais asp+bij. pļēgurs/2ned plostotājs+bij. rūdīts sieviešu izmantotājs un pametējs, laikam pāris bērnu pametējs - kā nopratu).
Zvanu nesen iesāku - Sveiks, murmuli! - Tas viņu aizskāra, izrādās, vairāk nekā stulbenis un kretīnsSmiley.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #59 : 2020. gada 21. decembris, 12:14:29 »
nu tak, ja man autiņa priekšā uz ceļa izskrien kāda džuse un es šo, kā parasti, nosaucu par vistu, tas bija domāts rupji. Bet kad uzsauc kolektīvam, - Nu kas ir, vecās kāra vistas, laižam šovakar uz krogu, - tas bija mīļi un draudzīgi