Autors Tēma: Telehrenācija  (Lasīts 3774 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Telehrenācija
« : 2020. gada 14. decembris, 21:24:29 »
Citādi šo nosaukt nevaru.Šon iebraucu ģedam paciņu slimnīcā nodot. Tālāk par foajē, protams, nevienu paciņnesi nelaiž. Personāls ļoti operatīvi mēģina noorganizet pienesumu savākšanu, bet tāpat minūtes 5-10 jāgaida.

Tā nu stāv un sēž kādi 10 cilvēki foajē. Cik nu aiz maskām var emocijas redzēt, tik rūpes un raizes arī redzamas. Visā šajā ainavā visai gleznaini ierakstās vecāka kundze, kura tikko saņēmusi radinieka miršanas apliecību un nu aizgūtnēm visās niansēs organizē aizgājēja pirmsbēru pasākumus - kur un kas pēc kādiem sociālajiem pabalstiem griezīsies, kāda diagnoze nāves cēloņos, kādas mantas no vājnīcas saņemamas un kuras var izmest...Redzu, ka apkārtējie raujas arvien mazāki, kļūst sadugušāki un pelēkāki.
No vienas puses saprotu, ka tanta ar sabtransu atbraukusi un steidzamākās lietas turpat arī mēģina nokārtot - citas vietas, kur piesēst jau tur nav - tikai ārā uz soliņa slimnīcas priekšā, sniegā un vējā.
Bet no otras puses - tā esam pieraduši visu laiku kļarkāt pa telefonu, ka tas jau sen pārsniedz visas pieklājības robežas un tālu iesniedzas līdzcilvēku komforta zonā. Cik nav dzirdētas itin intīmas lietas sabtransā un veikalā. Nekas vairs nav apslēpts...
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

Atb: Telehrenācija
« Atbilde #1 : 2020. gada 14. decembris, 22:14:15 »
Var jau būt, ka tai tantei ar dzirdi švaki, attiecīgi pati nefiltrē, cik skaļi runā. Bet jā, gadās cilvēki, kas bez aiztures risina savas personīgās sarunas, piemēram, transportā, liekot citiem gribot negribot klausīties. Manuprāt, tas nav nekas vairāk kā katra cilvēka kultūras jautājums. Ja nav iespējams distancēties (ak, piedodiet par šo aktuālo vārdu  :mrgr: ), var taču vismaz runāt pieklusināti un neizplūstot nevajadzīgi garās un intīmās runās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2020. gada 14. decembris, 23:26:54 »
Aha, pieklusināti. Nu, nu, kad distance 2 metri  :mrgr:

« Atbilde #3 : 2020. gada 15. decembris, 08:46:09 »
Šitais mani ir besījis, jau kopš parādās mobilie telefoni - sabiedriskās vietās, jo īpaši sabtransā, kur pārējiem nav kur pamukt nost no tavām runām, nevajadzētu runāt kaut ko vairāk par - būšu mājās pēc 15 minūtēm, ko paķert veikalā, vai sorry, es nedaudz kavēju.   
Ā, jā, un katrreiz, kad es par to iepīkstējos, man teica - nu ko tu tāda nervoza  :faint:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2020. gada 15. decembris, 09:05:51 »
Šitais mani ir besījis, jau kopš parādās mobilie telefoni - sabiedriskās vietās, jo īpaši sabtransā, kur pārējiem nav kur pamukt nost no tavām runām, nevajadzētu runāt kaut ko vairāk par - būšu mājās pēc 15 minūtēm, ko paķert veikalā, vai sorry, es nedaudz kavēju.   
Ā, jā, un katrreiz, kad es par to iepīkstējos, man teica - nu ko tu tāda nervoza  :faint:

tiešām. nav ko bāzt garo degunu citu darīšanās. Neklausies, pagriez skaļāk radio un dziedi līdzi... :D

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2020. gada 15. decembris, 09:46:09 »
Tik stulbi, kā mēs paciešam citu cilvēku bezkaunību, neuzdrošināmies aizrādīt. Vajadzētu  tādiem runātājiem uzreiz pateikt, lai pārtrauc. Es nevarētu, kaut gan iekšēju kūsātu no dusmām.
Manu japānieti  nepārtrauktās telefonsarunas transportā šokēja, tas bija, ko  pieminēja kā negatīvo

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2020. gada 15. decembris, 09:50:58 »
Var neaizrādīt, bet skaļi komentēt.
Konkrētajā gadījumā tantuka sāpi sapratu, bet apkārtējiem efekts no tā nemazinājās.
Visus sakost!

Atslēdzies Milka

« Atbilde #7 : 2020. gada 15. decembris, 10:00:57 »
Tik stulbi, kā mēs paciešam citu cilvēku bezkaunību, neuzdrošināmies aizrādīt. Vajadzētu  tādiem runātājiem uzreiz pateikt, lai pārtrauc. Es nevarētu, kaut gan iekšēju kūsātu no dusmām.
Manu japānieti  nepārtrauktās telefonsarunas transportā šokēja, tas bija, ko  pieminēja kā negatīvo
Neatceros, rakstīju jau šeit to vai nē, bet es nesen vienai tādai tarkšķei, kura pa visu vagonu ļoti skaļi un ilgi apsprieda visādu uiņu, uzbļāvu, lai beidzot apklust. Ar pirmo reizi neapklusa pavisam, tikai pieklusinājās nedaudz. Nācās atkārtot.
Pati negaidīju no sevis tādu izgājienu.  :rofl:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2020. gada 15. decembris, 15:31:04 »
 :thinking: ... kaut kā vienalga, nāks citas tēmas, šī aizmirsīsies...
ja par to skaļo muldēšanu mobilajā rindā aiz muguras, tikai pēdējā laikā sāku atslābt.
Bet labu laiku drausmīgi krita uz nerviem, kad kāds pēkšņi aiz manis rindā ( blakus busiņā, rindā pie ĢA, un t.t.)skaļā balsī  sāka apspriest iepriekšēja vakara intīma rakstura sīkumus un es biju spiesta to uzklausīt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2020. gada 17. decembris, 19:45:54 »
Klau, puritāņi, kur pazuda tēma par telepimpināciju???

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2020. gada 17. decembris, 22:33:13 »
Klau, puritāņi, kur pazuda tēma par telepimpināciju???

ĀĀĀĀĀĀĀĀĀ, un kur mana dzeja???!!!!!  :faint:
Es tā centos...  :cry:
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2020. gada 17. decembris, 22:43:18 »
6.palāta > Valodnieku palāta. Pielipināts beigās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2020. gada 17. decembris, 22:46:02 »
Vaimandieniņ! Vai gan Nakats savu dvēseles kliedzienu tur atradīs?... Ai, ai, ai, nu būs bēdas... 
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2020. gada 17. decembris, 23:14:04 »
Jā, es arī vēlējos tukkunga viedokli dzirdēt... bet nu jā, izskatās krievu, angļu rupjības rullē, latviešu šeit nē. Žēl, galugalā tradīcijas, dainas...  Latvieši nav puritāņi, laikam vien šeit tāds kontingents. Ja ieliktu nerātnībās, vēl saprastu, izrādās baisā tabū tēma. Nu skumji, ko citu teikt...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2020. gada 18. decembris, 16:04:31 »
Ja jums tēmas autors nevēlams, tad bannojiet, nevis administrācijas akceptētā tēmā rakstošos izmetat mēslainē. Un vēl pēc tam lamājat.