Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81610 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #675 : 2021. gada 08. augusts, 20:05:27 »
Kvadra...ko Tu darìtu kà uzńèmèjs? Uzņèmèjs kura bizness, iespèjams  bremzèjas vai pat nestu zaudèjumus tàpèc, ir darbinieki, kuri nevakcinèjas? Darbiniekiem, kuriem ir jànodrošina ìpaši apstàkļi. Apstàkļi, kuru nodrošinàšana prasa papildus ieguldìjumus?
Es jau arī par to runāju, ka uzņēmēji nolikti situācijā, kad nevakcinēts darbinieks=neērts darbinieks. Tā valdība ar uzņēmēju rokām izveic to presingu.
Es nevaru pateikt, ko es darītu un kas būtu, ja būtu. Vispirms, es nekad nebūšu šajā valstī uzņēmējs - man pilnīgi pietiek redzēt, kā ar vidiem, pidiem, pvd utt. mokās mani daba devēji. Šī vakcinācijas sāga ir tikai vēl viena uzņēmējiem uzkrautā galvassāpe.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #676 : 2021. gada 08. augusts, 20:34:52 »
Uzņēmējiem pagaidām nav nekādu obligātumu. Obligātumi varētu būt valsts sektorā. Visi mana loka uzņēmēji, cik runāts, nevienu potēšanās dēļ atlaist netaisās. Visiem tā pieriebies ar nodokļu bardaku lēkāt līdzi stulbām idejām, ka šis nu būtu pēdējais ko ņemt galvā. Ja darbinieks jēdzīgs, neviens viņu tādēļ neatlaidīs.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #677 : 2021. gada 10. augusts, 21:51:37 »
šodien pirmo reizi visā kovida laikā piedzīvoju agresiju sakarā ar to, ka uz brīdi novilku masku starppilsētu autobusā. cilvēki tiešām jūk prātā ar kovidu un tam sekojošo.

ps. neklepoju, nešķaudīju, nerunāju, degunu un muti neurbināju tajā laikā, kad maska nebija uz sejas.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Minne

« Atbilde #678 : 2021. gada 10. augusts, 22:06:57 »
Nevar būt, ka Latvijā.

Latvijā esot, pieredzēju pavisam atšķirīgas ainas nekā Austrijā - tādu atslābušu atmosfēru masku lietošanas sakarā vēl nebiju piedzīvojusi

Atslēdzies dip

« Atbilde #679 : 2021. gada 10. augusts, 22:11:36 »
Domāju, ka tas ir tad, kad jau ir likts maksāt palielu sodu. Maksāt vairs negribas, tāpēc liek ievērot kārtību.

Pati šodien pusceļu bez maskas tramvajā nobraucu. Aizmirsu uzlikt.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #680 : 2021. gada 10. augusts, 22:31:02 »
Nevar būt, ka Latvijā.

Latvijā esot, pieredzēju pavisam atšķirīgas ainas nekā Austrijā - tādu atslābušu atmosfēru masku lietošanas sakarā vēl nebiju piedzīvojusi

LV gan, 10min pirms manas pieturas kāda pasažiere kāpa ārā un sāka brēkt, kāpēc viņai jālieto maska un citiem nē, notika vārdu apmaiņa (man uzliekot masku) starp viņu un mani, viņa solīja izsaukt policiju, teicu, lai sauc. kāpjot ārā savā pieturā, redzēju, ka dažiem arī maskas uz zoda, iespējams noņēma tieši pirms izkāpšanas vai arī brauca jau kādu gabalu, un es sēžot pie izejas, biju pēdējais piliens un bija sāpe jāizsaka.
Piekrītu, ka LV diezgan atslābuši cilvēki ar tām maskām, veikalos daudziem uz zoda, mazās bodēs veikalniekam nav un neko nesaka, ja pircējam nav, tāpēc mazliet pat samulsu, kad tantuks sāka brēkt un likt man aizvērties. 
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. augusts, 22:38:08 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #681 : 2021. gada 10. augusts, 23:50:59 »
Ai nu ko tur, cilvēki tak dažādi. Visumā ir tiešām atslābuši, šur tur jau, vilcienos, mazajos  veikaliņos, gadās redzēt ļaužus ar maskām uz zoda vai pavisam bez, un viņiem vairs pat neaizrāda, kas vēl ziemā būtu bijis neiedomājami. Bet tas jau neizslēdz iespēju satikt kādu īstenu covidofobu, kas svēti tic, ka tā lupata uz deguna viņu no nāves glābs.
Man nav gadījies uz tāda uzrauties. Kaut gan es jau apzinīgi velku visur publiskajās iekštelpās, lai neradītu nepatikšanas personālam un nestresinātu īsteni ticīgos covidofobus, ja nu tādi gadās tuvumā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #682 : 2021. gada 11. augusts, 08:20:14 »
/biju cieši apņēmies Covid tēmās nerakstīt, jo toč nav vairs aktuāli/

Tas cirks ar maskām jābeidz - vakcinētajiem apsolīts, ka šie nemiršot, savukārt pārliecinātiem antivakceriem Covids nemaz neeksistē... :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #683 : 2021. gada 11. augusts, 08:22:00 »
Citāts: daddy
Tas cirks ar maskām jābeidz
Nez vai. Paskaties, kas ASV notiek.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #684 : 2021. gada 11. augusts, 08:32:44 »
Nez vai. Paskaties, kas ASV notiek.

pret pag gad 10 augustu 3x vairāk (150K pret 50K) UN, tas viss dēļ masku nenēšāšanas?  Mans funktieris ir, ka visi izslimosim... līdzīgi kā ar gripu. Galvenais nenomirt, bet to jau vakcīna sola, ne? NE jau, ka nesaslimsim. 

Viss. jo āgrāk saslimsim, jo labāk!  Jeb Tu ceri uz kaut ko citu, ka vakcīna pasargās no saslimšanas??

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #685 : 2021. gada 11. augusts, 08:36:13 »
ASV secina, ka Delta varianta mazināšanai vajag maskas visiem, arī vakcinētiem, arī bērniem. Un nopietnas maskas, nevis lupatiņas. Viņiem ir dati par dažādu pilsētu/štatu infekcijas līmeni, atkarībā no masku nēsāšanas nopietnības.
Bet tas pagaidām ir tālu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #686 : 2021. gada 11. augusts, 08:48:55 »
ASV secina, ka Delta varianta mazināšanai vajag maskas visiem, arī vakcinētiem, arī bērniem. Un nopietnas maskas, nevis lupatiņas. Viņiem ir dati par dažādu pilsētu/štatu infekcijas līmeni, atkarībā no masku nēsāšanas nopietnības.
Bet tas pagaidām ir tālu.

ŠAUSMAS. Masku ražotājiem 2 peļņas vilnis...

Es ieteiktu uzreiz gāzmaskas /joks/...derēs arī pret nākamajiem variantiem - pēc delta nāks epsilons, zēta, ēta, tēta, jota un kapa varianti
(alfabēts turpinās), bet uz to brīdi jau tauta būs izbesīta galīgi, iestāsies apokalipse...

es masku slikti panesu, tāpēc labāk izolēšos. Lai man pienes pārtiku mājās, visādas frizieres un oficiantes, lai kaut gāzmaskā čubinās, ja grib ko nopelnīt...

galvenais septembrī, kad sāksies klāteines darbs un skolas (tā runā), uzmanīties lai kāda ķoķa neuzšķauda... jaunu meiču varētu arī nobučot un mirt... :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #687 : 2021. gada 11. augusts, 09:09:08 »
Un nopietnas maskas, nevis lupatiņas.
..ņemot vērā, ka aerosols, tad lupatiņa tiešām ir lieka un bezjēdzīga....sab.transportā, kur manuprāt lielākā iespēja saķert, tagad lietoju FFP2 masku....   
p.s. 
laikam jau masku nēsāšanu/lupatiņu varētu pamatot psihologi...nu, tā lupatiņa katru dienu neļauj aizmirst kovidu, citas jēgas jau nav

Atslēdzies daddy

« Atbilde #688 : 2021. gada 11. augusts, 09:22:00 »
..ņemot vērā, ka aerosols, tad lupatiņa tiešām ir lieka un bezjēdzīga....sab.transportā, kur manuprāt lielākā iespēja saķert, tagad lietoju FFP2 masku....   
p.s. 
laikam jau masku nēsāšanu/lupatiņu varētu pamatot psihologi...nu, tā lupatiņa katru dienu neļauj aizmirst kovidu, citas jēgas jau nav

Sertifikāta OR koda uzlīme uz pieres būtu daudz efektīvāka... man bērnībā bija jūrnieka cepurīte ar uzrakstu "Varonis"... es tiešām jutos, kā varonis! /tik vēlāk sapratu, ka tas, iespējams, bija kuģa nosaukums... / :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #689 : 2021. gada 11. augusts, 09:43:11 »
Citāts: nakata kngs
..ņemot vērā, ka aerosols
Izplatīta kļūda. "Airbone" nav aerosols, tas nozīmē - 'ir gaisā, pārvietojas pa gaisu'.
Bez masku lietošanas vēl - maksimāli izvairīties no nevēdinātām telpām, maniakāli vēdināt, izvairīties no tusēšanās baros.