Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81597 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #930 : 2021. gada 17. septembris, 14:24:41 »
nebiju klāt, mani arī interesē :)

Es gan nesmu speciālists, iedošu meitai izlasīt lai man izskaidro.... tātad - gaidu.

Meita izstrādājusi vakcīnu? :scratch:

Sjatījos Aizliegto paņēmienu - man likās diezgan nožēlojama tauta tie dāņi, bet lai nu viņiem veicas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #931 : 2021. gada 17. septembris, 14:26:01 »
Ja ieslēgta selektīvā saprašana, tad nav brīnums.

Nepūlies, Nāra.

Vzaimno selektīva   :?: :rofl:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #932 : 2021. gada 17. septembris, 14:26:12 »
 :banhead:
Jā, Latvijā medicīnas personāla trūkst arī bez kovida, taču, kā var nesaprast, ka neparedzētas noslodzes gadījumā, tā trūks vienmēr un visur.
Visur personāls, tehnika ir kāds optimālais skaits, kas +/- nepieciešams ikdienas situācijā. Var krāt zelta, graudu rezerves katram gadījumam. Kaut ko, kas ilgi uzglabājams. Nevar turēt skapīti medicīnas personālu un izvilkt, kad tas nepieciešams.  :banhead:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #933 : 2021. gada 17. septembris, 14:27:37 »

Vzaimno selektīva   :?: :rofl:

Nāriņ, es neapgalvoju nekur, ka nesaprotu Tavus tekstus, tā ka nesanāk vzaimno :) Lasi lēnām un 3x - "krīt kā mušas" un smagi slimo (vismaz manā apkārtnē) nevakcinētie, turklāt pārliecinātie antivakseri. V akcinētie - aprūpē viņus / risina viņu radītās problēmas slimošanas dēļ.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #934 : 2021. gada 17. septembris, 14:32:40 »

Meita izstrādājusi vakcīnu? :scratch:

Sjatījos Aizliegto paņēmienu - man likās diezgan nožēlojama tauta tie dāņi, bet lai nu viņiem veicas.

lai dāņus redzētu kā nožēlojamu tautu... ou :)

Jā, un viņiem tiešām "veicas" :) arī pašai Dānijai...  ar tautu... :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #935 : 2021. gada 17. septembris, 14:38:08 »
Ir liela atšķirība starp itāļiem ar viņu mentalitāti, paradumiem. Kaut tusēšanas un bučošanās pie sastapšanās, kura netika pārtraukta pat covida pirmajā vilnī ar mūsu viensētniekiem un paradumu vispār turēties katram vismaz savas izstieptas rokas attālumā. Rīdzinieki, tie kuri spiesti ikdienā tuvu kontaktēt ar līdzcilvēkiem, lietot sabtransportu, protams, lai apdomā savus riskus un vakcinējas. Vai to jānosaka obligātu lauku onkam, kurš pārtiek no savas naturālās saimniecības un nekur netusē... Tā tomēr viņa izvēle, protams, iespēja saslimt nav izslēgta, bet nu... neesam mēs itāļi...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #936 : 2021. gada 17. septembris, 14:41:23 »
c <bez veselību un dzīvību apdraudošām injekcijām>   -pamato, lūdzu ar konkrētiem piemēriem, procentiem, mirušajiem.
Nevajag grozīt tekstus - neviens neslēpj, ka arī vakcinētais var saslimt -bet pārsvarā viegli. Pie aparātiem nav neviens vakcinētais. Pārnešanas iespēja vēl zemāka, bet ir. Arī to neviens nenoliedz

Es nesagrozu, tas bija par Emīlijas bailēm saslimt arī vakcinētai.  :?: 
Bet man vispār sireālas izjūtas, jo manā lokā ne starp vakcinētiem, ne nevakcinētiem nav neviena pazīstama slimojušā. Mammai kaimiņiene pērn bija slima. Tas arī viss ko reāli zinu.  :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 17. septembris, 14:54:10 no tuk »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #937 : 2021. gada 17. septembris, 14:57:13 »
Jā.
Ja kāds vakcinētais ar smagu plaušu slimību, piem. onko, tiek ventilēts, tad diez vai to var pieskaitīt pie vakcīnas sekām

Nevajag malt par fašismu Itālijā, var nevakcinēties, bet jāuzrāda tests. Kas to zin, cik viņiem ir "recent

"Workers in the public and private sector will have to show proof of vaccination, a recent negative virus test or recovery from Covid-19 in the previous six months."

Nu lūk, uz šorīt mūsu LTV1 visu rītu kladzināja, nepiebilstot, ka var strādāt arī ar testu.
Tipiski. Tādas ir tās mūsu ziņas. Puspatiesības.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #938 : 2021. gada 17. septembris, 15:35:20 »
:banhead:
Jā, Latvijā medicīnas personāla trūkst arī bez kovida, taču, kā var nesaprast, ka neparedzētas noslodzes gadījumā, tā trūks vienmēr un visur.
Visur personāls, tehnika ir kāds optimālais skaits, kas +/- nepieciešams ikdienas situācijā. Var krāt zelta, graudu rezerves katram gadījumam. Kaut ko, kas ilgi uzglabājams. Nevar turēt skapīti medicīnas personālu un izvilkt, kad tas nepieciešams.  :banhead:

Par to "optimālo" es gan nebūtu tik droša. Varbūt Rīgā ir optimāli, bet ne Latvijas mērogā.
Ja samazina īpašu izmeklējumu un medtehnikas pieejamību, tad proporcionāli samazinās arī speciālistu skaits. Bet kaut kur jau viņiem jānopelna maize. Savukārt reģioni paliek tukši, arī iedzīvotāji izbrauc, ja sasniedzamā tuvumā trūkst medaprūpes. Koks ar diviem galiem, un nez kādēļ šķiet, ka tā zivs sākusi no galvas, ne astes, pūt

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #939 : 2021. gada 17. septembris, 15:45:26 »
Tad jautājums 1)ar kādu testu un 2)par kādu naudu. Nav grūti spļaut valsts apmaksātā stobriņā kaut katru rītu, bet, ja par savu naudu 2xnedēļā degunu jāpuļķē, tad, piedodiet, tas nav variants. Un uzstādījums "maksā darba devējs" arī nav dzīvotspējīgs saprotamu apstākļu dēļ. Neviens - ne valsts, ne darba devējs, ne darbinieks, ilgtermiņā nespēs apmaksāt testus.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #940 : 2021. gada 17. septembris, 17:38:40 »
. Neviens - ne valsts, ne darba devējs, ne darbinieks, ilgtermiņā nespēs apmaksāt testus.

Un tad nonāks pie loģiska iznākuma - obligāta vakcinēšanās. Bet to jau iniciēs nevis "ļaunā valdība", bet darba devēji.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #941 : 2021. gada 17. septembris, 17:40:05 »

Bet man vispār sireālas izjūtas, jo manā lokā ne starp vakcinētiem, ne nevakcinētiem nav neviena pazīstama slimojušā. Mammai kaimiņiene pērn bija slima. Tas arī viss ko reāli zinu.  :?:

Vo, vo- paskaitiet reāli sev apkārtnē, ne tikai teorētiski runajiet. [size=78%] Cik no reali jums pazīstamiem 100 cilvēkiem ir slimojuši...Zinu 4 kolēģus, kas viegli slimoja. Un vairs nevienu- ne smagi slimu, ne mirušu [/size] :?: , bet vispār dzīvē pazīstu daudzus cilvēkus  :rofl:
Paskaitiet, paskaitiet un tad sakiet, ka pandēmija  :talking:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #942 : 2021. gada 17. septembris, 18:19:17 »

Vo, vo- paskaitiet reāli sev apkārtnē, ne tikai teorētiski runajiet. [size=78%] Cik no reali jums pazīstamiem 100 cilvēkiem ir slimojuši...Zinu 4 kolēģus, kas viegli slimoja. Un vairs nevienu- ne smagi slimu, ne mirušu [/size] :?: , bet vispār dzīvē pazīstu daudzus cilvēkus  :rofl:
Paskaitiet, paskaitiet un tad sakiet, ka pandēmija  :talking:

Zinu 6 ģimenes, 3 no tām daudzbērnu + 2 kolēģes - kopā 31 cilvēks ( tas ir par reāli slimojošiem, ne tiem, kuriem tikai antivielas). Tas nav viens burbulis, jo tie ir dažādi novadi. Ne visas šīs ģimenes savā starpā pazīstamas.
Lielākā daļa izslimoja ļoti viegli (un, protams, vēl var jautāt  - vai diagnoze uzstādīta pareizā), 3 cilvēkiem bija nopietnāk, bet bez aparātiem un hospitalizācijas.

Ai, nē, muldu, kolēģes mamma ļoti smagi slimoja. Reanimācijā teica, ka knapi izķepurojusies. Viņa gan astmatiķis. Saslima maijā. Kopš jūnija mājās, bet vēl aizvien bez skābekļa balona nevar ilgāk par 2 stundām.  Jā, par laimi, tas vienīgais smagais gadījums.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #943 : 2021. gada 18. septembris, 08:09:40 »

Pārlasiju vēlreiz savu lastīto. nu jā, tipiski. Nekur neatradu "Baidos saslimt, baidos no kovida". Bij rakstīts - negribu.
Tad jau var teikt ka arī no iesnām baidos, jo arī iesnas - negribu.

Okej, skaitisim saslimušos.
Vakar kolēge pazinoja par saslimšanu, 1 birojs tātad ciet, man dubulta darba slodze.
Aizvakar paziņa atcēla sestdien sarunāto tikšanos, arī slima.

Un man tas pazinu loks nav tā ka ļoti plašs, par kuriem interesējos :)

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #944 : 2021. gada 19. septembris, 09:43:13 »
Tikko pie manis bija viena "skaistumkopēja", kā te augstāk nodēvēta.

Grāmatvede (kas uzskatīja, ka kovida nav un visi, kas vakcinējas, ir aitas), nolikusies ar kovidu, pametusi novārtā viņas un vēl kādu 5 klientu grāmatvedību, nodokļi kavēti, a šai esot vienalga - no gultas nevarot piecelties.

Komentēt varat paši. Man komentāru nav.

P.S. Katru dienu pēdējā laikā dzirdu par neaitām, kas nolikušās ar kovidu, aitām, kas šiem pieved pārtiku vai kā šodienas "skaistumkopēja"- mēģina izķepuroties no nepatikšanām ar VIDu...

Ja par aitam un neaitām. Viss nav tik viennozīmigi. Es, nevakcinētā aita, kopš vakardienas apgādāju vakcinēto aitu.
Slimo jau kuro dienu un smagi - galva sāp nenormāli, klepus beidzot sākot atlekt, tempertaūra apm38.5....ta jēga bij tai vakcīnai  :?: Viņas vakcinētais vīrs šorīt uz slimnīcu  :rat:
Pretēji tam otrai draudzenei visa nevakcinētā ģimene slimo viegli. Kaut kāds slimo birums man te nedēlas laikā  :?:
Vakcinetajiem esot citādas pazīmes sākumā, tapec viņi skraida apkārt un aplipina citus, domājot, ka parasts puņķis.
Tā ka  :ng: esiet uzmanīgas, arī vakcinētās aitas :rofl:
Slimība nesķiro un neviens nav jāvaino, ka Tev daudz darba, Emīlij. Nemeklēšu Tavu citātu par šo.