Iegāju e-sertifikātu lapā, lai apskatītos, vai nav trešdien bērniem taisītā testa rezultāts, jo e-pastā nekā nav. Palasīju noteikumus, jo izskatās, ka būšu no bērna dabūjusi slaveno sērgu. Izrādās, sertifikātu par izslimošanu dod tikai par maksas testu. Bezmaksas tests esot tikai epidemioloģiskās situācijas novērošanai. Turklāt no informācijas (zemāk citēts) izriet, ka pārslimošanas sertifikāts ir vakcinētiem, izslimojušiem
un veikušiem maksas testu. Pat vārda "vai" tekstā nav.
*ebaaaal! Un man ir jātic, ka visa šī afēra nav plika politika??? Ar ko valsts apmaksāts tests no manis apmaksāta testa atšķiras? Vienīgais, ko redzu, ka tie, kas nevakcinējas, tiek diskriminēti - gribi sertifikātu (dati tik un tā sistēmā jau ir), piemaksā.
Nesapratu tikai, bērniem ģimenes ārsta izdotais un paņemtais tests skaitīsies derīgs sertifikātam vai ne.
Koroče, izskatās, ka man nebūs pārslimošanas sertifikāta. Principā es šo lohatronu neatbalstīšu ar savu maciņu, kuru papildināt man ir aizliegts.
___
"pacienti ar Covid-19 infekcijai raksturīgiem simptomiem to [testu] varēs veikt bez ārsta nosūtījuma. NVD vērš uzmanību, ka turpmāk šādos gadījumos pēc testēšanas nevarēs izveidot digitālo Covid-19 sertifikātu un iedzīvotājs saņems tikai laboratorijas izrakstu par rezultātu, lai nepieciešamības gadījumā tiktu nodrošināta ģimenes ārsta uzraudzība vai ārstēšana.
Digitālā Covid-19 sertifikāta izveide un izmantošana būs iespējama, ja iedzīvotājs ir:
- vakcinējies pret Covid-19;
- pārslimojis Covid-19;
- veicis maksas laboratorisko testēšanu."
(c)
https://www.vmnvd.gov.lv/lv/jaunums/no-1-augusta-izmainas-covid-19-laboratoriskaja-testesana