Autors Tēma: Ko varam nezināt?  (Lasīts 18437 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Ko varam nezināt?
« Atbilde #60 : 2025. gada 12. novembris, 14:55:17 »
Es esmu skepses pilnās pārdomās par rakstīšanu rokrakstā. It kā jau teorētiski vajag, bet tehnokrātiskās nākotnes redzējumā es tur neredzu vietu ar roku rakstītiem tekstiem. Ja nu vienīgi kā ekskluzīvai nodarbei, ko var kā hobiju atļauties situētie.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #61 : 2025. gada 12. novembris, 15:22:44 »
Es esmu skepses pilnās pārdomās par rakstīšanu rokrakstā. It kā jau teorētiski vajag, bet tehnokrātiskās nākotnes redzējumā es tur neredzu vietu ar roku rakstītiem tekstiem. Ja nu vienīgi kā ekskluzīvai nodarbei, ko var kā hobiju atļauties situētie.

Rakstīt ar roku. Situētie? Atļauties. Kāda saistība?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #62 : 2025. gada 12. novembris, 15:52:28 »
Rakstīšanu ar roku vajag. Kaut vai smadzeņu kaut kādas tur daivas trenēšanai.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 12. novembris, 15:57:57 no Amālija »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #63 : 2025. gada 12. novembris, 22:03:42 »

Būtībā jāpiekrīt. Es vēl plānotājā ko rakstu, vai iepirkumu sarakstu svētkiem rakstu ar roku, bet mani jaunieši to visu dara telefonā. Paraksts jau arī elektroniskais... Rakstīt ar roku, tas tiešām kļūst elitāri...
Par to bērnu pirms skolas mācīšanu lasīt un rakstīt, manējie šīs prasmes apguva mājās un nekādas pretenzijas no skolas nesaņēmu. Nu kā tu bērnam teiksi, nē, lasīt, rakstīt tu nedrīksti, kā muļķīgi izklausās, ja bērns vēlas pats iemācīties lasīt vai rakstīt...  :?: 
p.s. Starp citu atcerējos, mums viens mazais radubērns iet privātā pamatskolā, ne dēļ kādām ambīcijām, bet tā vienkārši ir tuvu dzīvesvietai un tur viņiem ir glītrakstīšana. Tā ka jā, elitāri, elitāri...  :rofl:   ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 12. novembris, 23:05:58 no tuk »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #64 : 2025. gada 13. novembris, 07:35:48 »
Kad sāku iet skolā, bija gan lodīšpildspalvas ne pirmo desmitgadi, gan glītrakstīšana.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #65 : 2025. gada 13. novembris, 13:54:52 »
Nu bet kā tad skolasbērni klasē kontroldarbus, kā diktātus raksta? Tak neba ar printeri.  Nekur jau tā rokas rakstīšana nepaliks, cita lieta, ka nekad nerakstīs vairs tik kaligrāfiski kā kādreiz mācīja, ar visiem uzspiedieniem utml.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #66 : 2025. gada 13. novembris, 17:47:51 »
phe, palaiž voice recorderi, iesip wordā, pēc tam ar MI apstrādā un lūdzu!

arī elektroniski parakstīt var, ja vajag :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #67 : 2025. gada 13. novembris, 17:57:09 »
Sīkā motorika, disciplinēts prāts.
Man patīk rakstīt ar kaut kādām kaligrāfijas iezīmēm. Labprāt pamācītos. Ir jau visādi kursi

Atslēdzies Trix

« Atbilde #68 : 2025. gada 13. novembris, 18:45:27 »
Aha, daddy, voice recorderi... :D
Es palaidu vienu dziesmu, lai tekstu ierecorderē, vajadzēja eksperimentam. Tādus murgus vajag mācēt sacerēt... Arī skaidri izrunāts teksts ir ar jautrībām, pārrakņāju pusduci visādu recorderu. Tur nekāds MI neglābs.

Kā parasti – atrast galvā ir ātrāk nekā gūglē. :D [Kā rāda eksperimenti ar tīņiem, kam izstieptie pirkstiņi ātri vien novīta, jo arī gūglē ir jāmāk meklēt, un MI murgus ir jāprot ieraudzīt un izfiltrēt. Mātes smadzene vai nu zina uzreiz, vai gūglē atrod ātrāk nekā pirkstiņu vicinātāji. :D ] Un uzrakstīt ar roku ir ātrāk nekā sipties pa recorderi un ar MI.

:D

Še:
Kad pārkāpšu pasliest, viņš kā vienmēr šeit un tek Te māna vecā duru sak, atrod mieru pieselēji

Ja nāci, klusi, klusi, šodien neteikšu tev Nevar būtu absolītālai, domāc no pelnītais sods

lr laiks, kad kas tevi tīk un atgriežas viskāk Kas pīst, gam, gam, kas pārstāvienos lr laiks, kad mīlēt, gam, ir īst, kad kas tev izlīst Nu, līdzu, atkārcīt un amgaistus

Tulkojums:
Kad pārkāpšu pār slieksni
Viss kā vienmēr šeit un te
Te mana vecā dūnu sega
Atdod mieru dvēselei

Bet ja nāksi klusi, klusi
Šodien neteikšu tev – nē
Varbūt tu apsolītā laime
Tu mans nopelnītais sods

Ir laiks kad kastaņi krīt, un atgriežas viss
Gan kas bijis, gan kam vēl vārds nav iedots,
Ir laiks gan mīlēt, gan nīst, kad kastaņi plīst
Un lidot kā cīruļam gaisos

(Apvedceļš, protams, ir īstais, ko iegrūst vārdu atpazinējam, aber par ko ne?...)
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #69 : 2025. gada 13. novembris, 18:52:57 »
Voice recorder, pat, ja ideāls, tik un tā derētu tikai mājas darbiem (iedomājieties, 30 bērni vienlaikus klasē veic ierakstus :D ) Tā ka būtu jāraksta teksta programmā. Dažkārt, to, protams, var darīt, bet ceru, ka tas nekad neaizstās rakstīšanu ar roku.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #70 : 2025. gada 13. novembris, 19:24:10 »
Smejos un smejos. Pietuka Krustiņš nervozi pīpē. Tas par Trix .

Atslēdzies Trix

« Atbilde #71 : 2025. gada 13. novembris, 20:14:42 »
Aha zin',  kā es zviedzu, kad šito "duru piselēšanos, kam pīst, izlīst un līdzu atkārcīt" pirmo reizi lasīju? 🤣

Vēl jau jāsaprot, ko tas Mudaks Imbecilais (MI) ir domājis, to rakstot, lai varētu salabot. Šite worda vārdnīca un spellčekeris vienkārši paceļ ķepiņas un laižas dibenā. 😃

Tas, ka paļaušanās uz MI ir totāli degradējoša, ir absolūti neapstrīdams. Un nekādu paralēļu ar vecvecmāmiņām, kas skaitīja, cik izlaidusies viņdienu jaunatne, jo lasa grāmatas, un to, ka kurš tur, Cicerons, Aristotelis vai kāds no tās sugas uzskatīja, ka jau viņos laikos jaunatne izlaidusies.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #72 : 2025. gada 13. novembris, 21:17:38 »
Nu, veselo saprātu jau neviens nav atcēlis, tiešām kādam šķiet, ka bērnus viņu vietā audzinās un skolos kāds cits? Mūsu paaudzei taču arī centās iebarot visādu ~uiņu, bet tak normāli vecāki tā arī pateica kas ir kas...  :?: Kādēļ tāda doma, ka kādam citam bez bērnu vecākiem rūp viņu izglītība, neizprotu to cepienu...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #73 : 2025. gada 13. novembris, 21:39:16 »
Kādēļ tāda doma, ka kādam citam bez bērnu vecākiem rūp viņu izglītība, neizprotu to cepienu...
Tev ir absolūta taisnība. Bet labai valstij vajadzētu arī rūpēt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #74 : 2025. gada 13. novembris, 21:49:49 »
Piekrītu, vajadzētu. Bet nupat nejauši saskāros ar infu, ka vēl joprojām !!! Krievu valodā tiek pasniegtas stundas, jo nav bijusi tā bilingivālā apmācība. Daži vecāki tagad maksā privātskolotājiem, bet puse klases ņe aļļo. Tas bērns, kurš prot gan, gan, viņam jau nekādas starpības vai stunda latviski vai krieviski, bet rādās, neviens to vispār nekontrolē, jo kā var būt ka ieptiekš bija biligviāli un šodien nesaprot ne vārda...