Autors Tēma: Ko varam nezināt?  (Lasīts 18405 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Ko varam nezināt?
« Atbilde #105 : 2026. gada 01. marts, 16:03:16 »
Vai nav domāta starppriekšmetu saikne, ne iekļaujošā izglītība? Iekļaujošā izglītība jau nozīmē nodrošināt vispārējo izglītību neatkarīgi no kādām veselības u.c. "nobīdēm"...  :?: 
Ā, nepamanīju, alternatīvā skola. Parastās skolas jau arī praktizē to dažādu mācību priekšmetu apvienošanu, cik atceros.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #106 : 2026. gada 01. marts, 16:03:28 »
Jautājums nebija ne viltīgs, ne aizplīvurots. Vienkāršāks par vienkārši. Man pat likās tā kā kauns tādu uzdot 11. klases skolniekam. Nu tur, priekš 5.-7. varbūt.
Bet varbūt es tiešām esmu ģeogrāfijas ģēnijs, ja reiz zinu, kur atrodas dažas lielākās Eiropas jūras, kuru nosaukumi skan no katra gludekļa (tak kaut vai kara sakarā, comon!), un tāpēc man šķiet, ka citiem pieaugušiem cilvēkiem tā kā būtu pašsaprotamu zināt  :?:

Forši, reno, ka tā bērniem pasniedza. Rotaļas veidā un atmiņā paliekoši.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #107 : 2026. gada 01. marts, 16:21:50 »
Jautājums nebija ne viltīgs, ne aizplīvurots. Vienkāršāks par vienkārši. Man pat likās tā kā kauns tādu uzdot 11. klases skolniekam. Nu tur, priekš 5.-7. varbūt.
Bet varbūt es tiešām esmu ģeogrāfijas ģēnijs, ja reiz zinu, kur atrodas dažas lielākās Eiropas jūras, kuru nosaukumi skan no katra gludekļa (tak kaut vai kara sakarā, comon!), un tāpēc man šķiet, ka citiem pieaugušiem cilvēkiem tā kā būtu pašsaprotamu zināt  :?:

Jautājums ir cits: Kā Tu (un arī es) šīs zināšanas ieguvi? Kāpēc mums tas šķiet tik pašsaprotami zināt?
Es, piemēram ģeogrāfiju un arī visu citu tik pašsaprotamo apguvu skolā. Jā arī daudz lasot. Tagad daudzas lietas  gan ir piemirsušās. Atzīstos, bieži pirms par kaut ko diskutēt, "iemetu" googlē, lai atsvaidzinātu atmiņu.
Man, (atkal) piemēram ir kolēģe +/- mana vecuma ar maģistra izglītību, kura nezin kas ir Ārija Elksne. Lūk, tas man ir šoks.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #108 : 2026. gada 01. marts, 16:39:42 »
Tas jau kā reno iepriekš minēja, atkarīgs arī no ģimenes, vides kur apgrozās, sarunām, interesēm... ne vien no skolas. Man skolā Elksne nemaz ar netika pieminēta, kaut zinu bet galīgi neesmu viņas dzejas fane... Ja filoloģijas maģistre, tad patiesi būtu dīvaini nezināt. Ir jau cilvēki un ne mazums, kurus dzeja kā tāda neinteresē, kaut citās jomās gudrīši.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #109 : 2026. gada 01. marts, 17:51:50 »
Mans komentārs laikam būtu atkarīgs no tā, ar kuru kāju no gultas izkāpts. Ir jāzina/ var nezināt.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #110 : 2026. gada 01. marts, 18:53:12 »
O .. beidzot Spārka pateica to!!!! Viss atkarājas .... :smile: :m:      :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega