Autors Tēma: Vara, nauda, mīlestība  (Lasīts 2699 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Atb: Vara, nauda, mīlestība
« Atbilde #30 : 2021. gada 11. janvāris, 10:57:59 »
manuprāt, cilvēkam brieduma gados (tiem, kam pāri 40) ir tieši tik daudz naudas un varas, ar cik viņi spēj tikt galā. Daži, protams, tiek īpaši kārdināti

Es teiktu - pēc 50.
40 gados vēl darbojas kārdinājums :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2021. gada 11. janvāris, 11:05:31 »
Nu nez... pensiju saņēmējiem varētu būt cits viedoklis  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #32 : 2021. gada 11. janvāris, 11:31:15 »
Nu nez... pensiju saņēmējiem varētu būt cits viedoklis  :mrgr:

Pensionāri, protams ir cita kategorija, bet vienlaga - no plikas pensijas dzīvo tikai lūzeri... KĀDA vieglprātība - uz valsti paļauties... :rat: :rat: :rat:  man mamma un tētis līdz pēdejam šuršījās un ņēmās un otru pensiju paši nopelnīja...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2021. gada 11. janvāris, 11:34:28 »
Tas labi, ja spēks un veselība :) neaizmirsti tos, kuriem normāli pelnītais tika vienkārši nozagts...

Pasaulē baisi daudz "lūzeru", kuri baltās ūzās bauda vecumdienas ceļojot, ne rukājot līdz zārka malai  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 11. janvāris, 11:47:26 no tuk »

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #34 : 2021. gada 11. janvāris, 11:39:49 »
Opâ, daddy arī no kategorijas "a es", "a man"  :sad_smiley:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2021. gada 11. janvāris, 11:45:50 »
Tas labi, ja spēks un veselība :) neaizmirsti tos, kuriem normāli pelnītais tika vienkārši nozagts...

Kas nozagts nozagts, pret karu, mēri un ļauniem cilvēkiem mēs esam bezspēcīgi... bet vai paši esam pietiekami pakustējušies? Piemēram, vai Tu esi e-Latvijā uzrakstījusi iesniegumu, ko darīt ar Tavu 2. līmeņa pensijas uzkrājumu, Tavas  priekšlaicīgas nāves gadījumā?

Pēc noklusējuma aizies budžetā, palicēji varēs īdēt, ka atkal "nozagts", lai gan patiesībā nezināšana vai slinkums (vajadzīgo pasvītrot) :) 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2021. gada 11. janvāris, 11:49:39 »
Esmu gan, kaut mani pēc nāves tas nekādi vairs neietekmēs :D 
Un maniem vecākiem nav jārukā līdz kapa malai, jo spēju viņus uzturēt. :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2021. gada 11. janvāris, 11:56:18 »

Laimīgs cilvēks...un brīvībā :D 
Tas Taviem vecākiem par to, ka viņi Tevī investēja... iesēja, audzināja, skoloja :)  a cik nav "gudrinieku", kuri domā vispirms sapelnīt naudu, tad karjeru un tad tikai bērnus, beigās nav nekā no tā, tik sasista sile un plika pensija...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #38 : 2021. gada 11. janvāris, 12:05:05 »

Laimīgs cilvēks...un brīvībā :D 
Tas Taviem vecākiem par to, ka viņi Tevī investēja... iesēja, audzināja, skoloja :)  a cik nav "gudrinieku", kuri domā vispirms sapelnīt naudu, tad karjeru un tad tikai bērnus, beigās nav nekā no tā, tik sasista sile un plika pensija...

Nu - ka bērni mani uztur - tas man nepatiktu gan :(

Manuprāt, tas nav normāli - uzgāzt savu uzturēšanu uz bērnu pleciem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2021. gada 11. janvāris, 12:10:38 »
ir dažādi modeļi - manējie dzīvoja atsevišķi, bija pilnīgi autonomi gan naudās, gan baudās, sievmāte dzīvoja pie mums, kaut ko pārtikā piedalījās, bet par to viņai bija pienākums vilnas zeķes adīt... :)   man arī laikam tuvāks neatkarīgais modelis :)

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #40 : 2021. gada 11. janvāris, 12:11:48 »
Manuprāt, ir labi, ja var palīdzět vecākiem. Tas ir normāli. Lai vecumā nav jālauza galva par kapeiku. Zāles, veselība.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2021. gada 11. janvāris, 12:17:27 »
Kādēļ domā, ka "uzgāž"? Gan jau iztiktu arī ar pliku pensiju kaut kā. Bet šaubos, vai es justos komfortabli. Un dalīties taču jauki.
Nesen arī apmaksāju mācības attālam talantīgam radubērnam, kādēļ nepalīdzēt, ja to spēj. Nē, negribētu redzēt vecākus strādājot, kamēr krīt. Bet zinu tādus cilvēkus, kur paši rij kaviāru, kamēr senči rukā baltām galvām lai galus kopā savilktu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #42 : 2021. gada 11. janvāris, 12:17:53 »
ir labi, ja var, bet nav forša sajūta palīdzot, ja zini, ka tas vecāks nav centies savu dzīvi kārtot tā, lai vecumdienās būtu daudzmaz nodrošināts. Tipa - gan jau kāds izvilks

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2021. gada 11. janvāris, 12:19:50 »
Manējiem nebija problēmu ar naudu priekš veselības, bet iedrošināt pieņemt tādus vai citādus lēmumus gan vajadzēja, un daudz noteiktāk... tur mana vaina... :(  kaviāru gan visi kopā, ar lielo karoti  :steak:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2021. gada 11. janvāris, 12:21:56 »
Kādi liderīgie vai žūpas, tas fakts, diez vai pat kontaktēties gribētos. Tiem, kuri padlaikos strādāja, pat ja labi pelnīja, smieklīgas tās pensijas.