Autors Tēma: zinātne un reliģija, kas kopīgs un atšķirīgs  (Lasīts 752 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

zinātne un reliģija, kas kopīgs un atšķirīgs
« : 2021. gada 25. janvāris, 16:38:39 »
Es neesmu ateists. Ateists saka, ka Dieva nav, bet es šaubos...visa mana izglītība pagāja padomju laikos, kad galvā dzina domu, ka Dieva nav, bet ģimenē vienmēr tika svinēti Ziemassvētki un Lieldienas, kaut arī šie svētki man toreiz neasociējās ar Jēzu...Ziemassvētkos ir eglīte un dāvanas , bet Lieldienās krāsojam olas un olu kaujas!...es biju tāds mazs ateists, kurš zināja, ka Gagarins kosmosā neatrada Dievu, uz baznīcu negāju, bībeli nelasīju, bet svinēju šos svētkus...   
Jo vecāks/gudrāks kļūsti, jo zini, ka neko nezini...par visu šaubos, tāpēc runa par to - kam ticam?     
Dievam ticu, zinātnei un medicīnai arī ticu!...man šķiet, ka liela daļa sabiedrības arī, bet kā formulēt šo cilvēces attīstības periodu, kad liela daļa sabiedrības savu ticību sadala starp zinātni  un reliģiju?   
Zinātnieks, kurš apgalvo, ka Dieva nav, nevar būt īsts zinātnieks, jo viņam nav pierādījumu, ka Dieva nav...nu, Gagarins tak neskaitās?  :mrgr:   
Zinātne balstās uz pierādījumiem un nekad nepierādīs, ka Dieva nav...pierādīs, ka visi Dievam piedēvētie darbi par pasaules radīšanu nepieder viņam, bet nepierādīs kam tie pieder?...kam pieder Lielais sprādziens?...kāpēc tas nevar piederēt Dievam?
Nu, tad kāda laikā dzīvojam?   
Vai nebūtu pareizi reliģiju un zinātni savienot vienā veselumā? 
Reliģija ir daudzu paaudžu gudrība, ko cilvēki gadu simtiem krāja un sarakstīja grāmatā, kurā ir mūsu dzīves patiesais atainojums, kuru vajadzēja rakstīt tālāk un nevajadzēja ieciklēties uz baznīcu dogmām, kas ir cilvēku varas un alkatības radīti...vajadzēja cilvēcei jau no zinātnes pirmsākumiem koriģēt bībeli ar jauniem atklājumiem...kā, piemēram vīruss ir ļaunais gars vai vakcīna, zāles ir svētais ūdens utt...ar jebkuru zinātnes atklājumu varētu pilnveidot bībeli un tad mēs dzīvotu saskaņā...Es ticu Dievam! Es ticu zinātnei!  :)

Atslēdzies Broms

Atb: zinātne un reliģija, kas kopīgs un atšķirīgs
« Atbilde #1 : 2021. gada 25. janvāris, 18:40:51 »
Reliģiskos rakstos ir aprakstīti tie paši zinātniskie atklājumi, tikai mērķauditorijai domātā valodā - tāda ir Dieva griba un viss.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2021. gada 25. janvāris, 19:23:14 »
Nē, neticu, ka var piedzimt no Svētā gara, joč ubei  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2021. gada 25. janvāris, 19:25:49 »
Nē, neticu, ka var piedzimt no Svētā gara, joč ubei  :mrgr:

Nu tak nevainīgai jaunavai bērns no svētā gara ir elementāri - mākslīgā apaugļošana, un nekāda seksa.
Tas, ka _cilvēkiem_ šadas zināšanas tajā laikā vēl nebija pieejamas, neko ne apstiprina, ne izslēdz.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2021. gada 25. janvāris, 19:34:07 »
Tas tā primitīvi. Spermai tomēr ir vārds un uzvārds, kaut jaunava par to nav informēta. Tas ir reāls spermas donors. Laicīgs vīrietis.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2021. gada 25. janvāris, 19:43:52 »
Nu, ja jaunava (lai nav kādu STS jau nogrābusi) noģībst (narkoze), atjēdzas un pēc laika saprot, ka ir stāvoklī - kā vēl to lai apzīmē _ar 2000 gadus senu zināšanu līmeni_, ja ne par svētā gara dievišķajiem darbiem? :D  A par spermas donoru... Pavērojam senās gleznas, kur Jēzus - gaišmatains un slaids – redzams starp melnajiem un sīkākajiem vietējiem apustuļiem.

Tak vēl pirms 100 gadiem "durvis pašas atveras, neviena kalpotāja neredz" (kustības sensors) bija tikai pasaka. :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2021. gada 25. janvāris, 19:48:02 »
Tā gan. Diez kurš to "manipulāciju" veica?  :mrgr: 
Jūtu, mēs tūlīt jaunu bībeli radīsim :D 

Nu, Afrodīte vismaz no jūras putām, kas izrādījās Zeva sperma... kkad bija šūme, ka jaunuve Turcijas baseinā sagrūsnējusi. :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2021. gada 25. janvāris, 19:52:45 »
Nu, es te tālāk savu teoriju par ārpuszemes civilizāciju (no debesīm atlidojušie dievi dažādās nesaistītās reliģijās, neizskaidrojami, to laiku tehnoloģijām neatbilstoši artefakti, pasakas, īpaši austrumu tautu un t.s. brīnumpasakas, arī Bībele ir pilna ar norādēm, kas dotas no cilvēku skatpunkta, aprakstot tehnoloģijas, kas cilvēkiem nebija pazīstamas, un izskaidrojot tās ar viņiem zināmo terminoloģiju utt.) neiztirzāšu, nav mana tēma.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2021. gada 25. janvāris, 20:02:36 »
Njā, Krimsons jau reliģiju ar mūsdienām skabūžtēmās sasaistīja.
Gan pasaules galu, gan vakcīnas, gan visu ko...