Autors Tēma: Politkorektums - intelektuālais gulags?  (Lasīts 4023 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Politkorektums - intelektuālais gulags?
« : 2021. gada 22. februāris, 11:48:11 »
Vladimirs Bukovkskis, pirms nāves -
“Tagad arī Eiropas Savienībā ir gulags, intelektuāls gulags, saukts par politkorektumu.”(c)     

https://www.la.lv/vija-beinerte-politkorektuma-gulags       

Šī varētu būt karsta tēma, jo šis vien ir aplausu vērts -   
"Šekspīram politkorektuma pasaulē neklātos viegli. Par “Venēcijas tirgotāju” viņš tiktu apsūdzēts antisemītismā, par “Otello” – rasismā, bet par “Spītnieces savaldīšanu” – seksismā." (c)  :clap:     
Mani personīgi interesētu vēl izlasīt šīs vēstules (7.jūlijā 153 cienījami rakstnieki, zinātnieki, augstskolu profesori, žurnālisti un viedokļu līderi un arī atbildes vēstule, kur Roulinga nosodīta) latviski kvalitatīvā tulkojumā, lai nezustu ideju argumentācija utt..

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Politkorektums - intelektuālais gulags?
« Atbilde #1 : 2021. gada 22. februāris, 13:21:29 »
Kā notiek pasaules ziņu veidošana Latvijā?....agrāk par to neaizdomājos, bet tagad man šķiet, ka tiek paņemts tas, ko dod CNN...un tālāk jautājums - tas tā nejauši, profesionālais slinkums rakt vairāk vai varbūt ir kāds kluss mājiens no ASV vēstniecības - jūs esat mūsu sabiedrotie, mēs jūs aizstāvam, tad nu pūtiet mūsu stabulē!...es negribu teikt, ka tas ir galīgi nepareizi, bet vienkārši kā strādā , teiksim, LTV vai LR ziņu redaktori, kuri sagatavo ziņas, kas jālasa diktoriem? ....lūk, ziņu redaktors X.kundze/gs atnāk uz darbu, padzer kafiju un skatās, ko ziņo CNN, un uzraksta pāris teikumus diktoriem?   
Kāpēc man tā šķiet?....jo diezgan regulāri ziņās skanēja, ka Tramps melo...nu, teikt par mūsu galveno sabiedroto, kurš var izlemt - sūtīt jūras kājniekus glābt Latviju, diezgan nesolīdi!....var tak maigāk un neitrālāk - Tramps maldās, sakot šo utt...?   
Bet tagad izklausās, ka ziņa paņemta no CNN 1:1 un tas priekšvēlēšanu laikā, kad CNN ir nostājies demokrātu pusē....bet Amerikas viedoklis nav tikai demokrāti un CNN, tie ir arī republikāņi...republikāņi, par kuriem vienmēr balso latviešu diasporas vairākums, izņemot Streipu Latvijā...     
...un no CNN nāk tas politkorektums globāli

Atslēdzies true detective

« Atbilde #2 : 2021. gada 22. februāris, 13:58:50 »
par šo pašu tēmu šobrīd notiek plašas diskusijas RU inteliģentu vidū. diskusijas ierosinātājs un zemāk pievienotā manifesta autors ir režisors Konstantīns Bogomolovs, kas šobrīd plaši izplatīto cancel culture un cita viedokļa nepieņemšanu salīdzina ar nacismu. interesanta lasāmviela tiem, kas pārvalda krievu val.

https://novayagazeta.ru/articles/2021/02/10/89120-pohischenie-evropy-2-0

ps. LV pēdējais no spilgtākajiem cancel culture piemēriem ir blogere, biznesmene vai kas viņa īsti ir Didriksone, kur interneta armija metās kaujā nekavējoties, jo viņas viedoklis ir pretējs viņu viedoklim.

https://www.la.lv/influencere-maksliga-skaistuma-piekriteja-aktiva-kristiete-elina-didrihsone-skarbi-nosodijusi-homoseksualas-attiecibas-velak-pazino-ka-ir-tikusi-parprasta
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2021. gada 23. februāris, 08:19:12 »
Ļoti piekrītu Vanagam.
"Vārda brīvība" un "viedokļa brīvība" pastāv tikai pie nosacījuma, ka tas ir "pareizais " viedoklis. Kas ir pareizais, to  nosaka Overtona logs.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2021. gada 23. februāris, 08:23:46 »
Vanags pats gadījumā nepretendē uz "pareizo" viedokli?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2021. gada 23. februāris, 08:39:50 »
Par sieviešu ordināciju mācītāja amatā, noteikti  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2021. gada 23. februāris, 08:54:54 »
Baznīcai ir savas dogmas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2021. gada 23. februāris, 09:36:25 »
Par ordinēšanu -piekrītu, Vanaga dogma, bet raksta atziņas pilnībā saprotu. Mēs  metāmies virsū Kvadrai un mēģinājām pāraudzināt, Kvadra audzināja mūs un beidzām visumā saskaņotā korī, katrs savā balsī.

Par Didrihsoni arī, vismaz man, parādās  neapdomīgie dubultie standarti. Kad es vispirms ieraudzīju  šīs jaunās dāmas foto, nodomāju, jēeēz, kas par botoksa spoku. Ja man, rakstu neizlasot, kāds jautātu -vai tu atbalsti viņas uzskatus par dzīvi? , atbilde diezgan paredzama.
 Un tagad atkal visi sadalās 2 frontēs, bet pamatjautājums tiešām ir -vai mēs vairs nedrīkstam izteikt savas domas, nesaņemot REĀLU atriebību.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2021. gada 23. februāris, 09:59:04 »
Kas ir reāla atriebība... tas, ka atseko viņas kontam? Nu, uzskati nesakrīt, atseko... viļas personā... atseko... nav tak salaulāti uz mūžu. Reālajā dzīvē jau tas pats, draudzējas, draudzējas, nedraudzējas. Pati esmu vīlusies publiskās personās uzzinot viņu uzskatus kādā jautājumā, kurš nesakrīt ar manējo. Normāli.
Vai tā ir kāda vajāšana? Vieniem viens viedoklis, citiem cits...

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 23. februāris, 10:03:44 »
Cik saprotu, tad viņai tas ir reāli, kaut kādas firmas atsaukušas sadarbību un taml.
Atbalstītājiem tagad jāiepērkas viņas veļas veikalā :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2021. gada 23. februāris, 10:11:39 »
Sapratu, kā tā influencere kādu kafiju reklamēja vai ko tādu, neiedziļinājos, bet nu arī... tas atkal viņu viedoklis un izvēle...  :?:  Man gan šīs dāmas gadījums šķiet ar kādu jau senāku priekšvēsturi un publikas kacināšanu, kādas paralēles ar Kivičsāgu. Man tāds priekštats, īpaši nesekoju līdzi.
Precīzāk - ne vienmēr visiem masas metas saplosīt par "citādu" viedokli.

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 23. februāris, 10:24:44 no tuk »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2021. gada 23. februāris, 11:05:45 »
Kas ir reāla atriebība... tas, ka atseko viņas kontam? Nu, uzskati nesakrīt, atseko... viļas personā... atseko... nav tak salaulāti uz mūžu. Reālajā dzīvē jau tas pats, draudzējas, draudzējas, nedraudzējas. Pati esmu vīlusies publiskās personās uzzinot viņu uzskatus kādā jautājumā, kurš nesakrīt ar manējo. Normāli.
Vai tā ir kāda vajāšana? Vieniem viens viedoklis, citiem cits...

cik sapratu no Vanaga un tiem dažiem tvitera ierakstiem publicētajā LA rakstā, tad tika organizēta kampaņa...tāds karš starp influencerēm...var teikt, ka biznesa konkurence, ja aicina savus sekotājus dzēst konkurenti...nu, ja kādam nepatīk - tad var dzēst, bet runa par sabiedrības uzrunāšanu ar mērķi, lai dzēš...nu, cik tur daudz ir biznesa interešu? :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2021. gada 23. februāris, 11:27:38 »
Tā beibe ik pa laikam iekuļas kkādās razborkās, atceros, bija kkas tur par ķīniešu šmotām, kuras uzdod par paššūtām vai kā tā...  Varbūt tā kkāda pašreklāmas sastāvdaļa, šoreiz ne pārāk izdevusies  :?: 

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #14 : 2021. gada 23. februāris, 11:39:05 »
Didrihsones epopejai varēja sekot līdzi cosmo (vai lilit, vai tagad, laikam, dieviete) forumā. Sākās ar viedokli, atsauksmēm par bodi (preču kvalitāte, attieksme, čeki utt.), bet pārgāja izskata, gaumes, prāta ķidāšanā - vistu bars knābā vienu vistu. Nevar teikt, ka meičuks ņemams par paraugu (sevis pārtjūnēšana vien ko vērta) un bizness labs, taču tur tām atmaskotājām derēja paskatīties uz sevi no malas.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck