Autors Tēma: ietaupījumi un ieguvumi  (Lasīts 13146 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

ietaupījumi un ieguvumi
« : 2021. gada 15. marts, 08:59:11 »
Lai beidzot kaut kas optimistisks.
Ietaupīts -kopumā nauda. Benzīns, drēbes, kafejnīcas, visādi nieki
Par ieguvumiem jādomā tā filozofiskāk.
Laikam izpratne, cik maz vajag priekam un cik bez daudz kā var iztikt

Atslēdzies Nāra

Atb: ietaupījumi un ieguvumi
« Atbilde #1 : 2021. gada 15. marts, 09:03:09 »
Jā, žēl, ka ar sf nobrukumu pazuda tēma Covid ieguvumi, bija gana interesanta. Tad nu sāksim no jauna :)
Ieguvums, ja tas ir ieguvums, ir nauda, kas vnk netērājas, jo nav kur tērēt  :?: Pat neskatos vairs kontā un nepamanu algas dienas. Bet jēga no naudas, kuru nav kur tērēt  :scratch:

Kuram patīk darbs no mājām - tiem ar ieguvumi.
LV viesu namiem, pirtiņām utt - visu gadu ir ienākumi, jo cilvēkiem vajag izklaidi, domāju, tā nekad nav bijis.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 15. marts, 09:08:29 no Nāra »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2021. gada 15. marts, 09:21:46 »
Nu jā, nauda ir pietaupījusies, bet tas jau nebūs uz palikšanu, jo iekrājušos vajadzību saraksts arī gaida uz normālas tirdzniecības atsākšanos.

Tā puspajokam, kaut kur jau minēju - priecājos, ka neviens vairs apsveikdams bučoties nelien - svaigi nopīpējušās un svaigi lūpas uzkrāsojušas, fūūu....  :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2021. gada 15. marts, 09:27:37 »
Ilgi domăju. Vairāk staigāju - no darba uz măjăm. Lai nav pilnă transportā. Nauda  - mazliet, jo arī iepriekś diži netěrěju. Kas věl? 3x matus nogriezu. Ietaupījums. Vairāk nevaru izdomāt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2021. gada 15. marts, 09:40:33 »
Ietaupījumi?
Nav. Jo viss ir relatīvi - ja agrāk vairāk tērēja, tad tagad var ietaupīt. Ja netērēja, tad salīdzinoši nav starpības. Mazliet ietaupās, jo piegriezu sīčiem saldos mēslus un kolas; vīrs nesēž blakus, - nevar iedot. Pats ēd, to es nevaru ietekmēt. Toties jebkas saimniecībā vajadzīgs nav normāli nopērkams - sekss ar bērnu slēpēm un siltumnīcas plēvi bija melnāks par Saplēstajām peģīnēm ar Greju kopā.
Ieguvumi?
Uzzināju, cik zemā līmenī notiek mācības skolā, kura reklamējas kā laba un "mēs visu skolā iemācāmies". Sekojoši - zaudējumi manu nervu un laika izskatā, lai piedzītu to, ko neiemācās skolā. Turklāt attālinātā skola nozīmē to, ka man nav laika sev [t.i., darbiem mājās] nemaz un nekad.
Vēl varu turpināt nestrādāt un nesaņemt par to "kā, rokas, kājas ir, ej uz Maksimu", tas nekas, ka galvas nav. Kaut gan tas arī neko daudz nenozīmē, jo pārsvarā man pie muguras lejasdaļas, ko citi domā, ja vispār domā.

Īstenībā man pa lielam nekas nav mainījies uz ieguvumu pusi, vieni zaudējumi - bērni attālinātajā skolā, kas noēd visu laiku, un nepieejami būvmateriālu veikali - pat lai iestrādātu jau savilktos krājumus, šo to papildus vajag. Man laikam nav vajadzīgā optimisma hormona, kas ļautu saskatīt zeltu tur, kur tā nav.

Ā, vēl ieguvums ir nu jau +25 kg. Varbūt vairāk, bail skatīties.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2021. gada 15. marts, 09:48:07 »
Nezinu, vai ieguvums - bet iespēja paskatīties no malas, ko cilvēks var darīt, kad nav ārējo kairinātāju un iespēju. Cits saiet sviestā, cits aiziet ezotērikā, cits atrod kaut ko jaunu dzīvē  :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #6 : 2021. gada 15. marts, 10:02:52 »
Ieguvumu it kā nav: esmu kļuvusi par interneta šopoholiķi. Ir tik ērti iepirkties neizejot no mājas..un vēl  TĀS atlaides. Ērta atpakaļ nosūtīšana. Protams, ir apģērbi, kuri gaida "dzīvo" tirdzniecību, jo bez piemērīšanas tomēr nevaru sev nopirkt. Mazāk lasu. Iegrimu Netfix seriālos...Sporta aktivitātes gandrīz ir uz "0"....mājās slinkums. Atliek tik pastaigas. Palielinājies vīna patēriņš. Tas gan jāmet nost. Re, pat mana visai nevainīgā piektdienas pasēdēšana forumā ar vīna glāzi, beidzās ar foruma šķelšanos.
Tagad zinu, ka ir draugi pēc kuriem ļoti ilgojos...un ir arī tādi, kuri nepietrūkst.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2021. gada 15. marts, 10:10:19 »
Atcerějos. Nav jāiet uz obligātajām viesībām.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #8 : 2021. gada 15. marts, 10:13:38 »
Mums ģimenes burbulis nostiprinājies vēl vairāk. Un esam daudz.
Dabas takas gan divatā, gan ar ģimeni visdažādākajos sastāvos. Nu jau gandrīz kā apsēstība.
Ziemā peldu 2. gadu, bet šoziem 3-4x nedēļā. Un ir izdevies kompanjonu no ģimenes piesaistīt.
Secināju, ka līdz 6. Klasei ir superīgas zināšanas galvenajos priekšmetos. Senās Grieķijas vēsturi gan nācās no jauna apgūt.
Vēlreiz pierādās, cik forši ir liela ģimene.
Nav jau viss šokolādē, bet kopumā šo laiku pārciešam labi.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #9 : 2021. gada 15. marts, 10:13:49 »
Ir iemesls nesatikt cilvēkus, kuru apmeklēšana bija pienākums  :smile: , var attaisnoties ar covid. Kaut reāli tos, ko gribi, satiec tāpat, kaut vai ejot kopā dabā :)
Jā, ar sporta aktivitātēm ir grūtāk, mēģināju daudzreiz un dažādus video sportus, bet tas nav tas, jo nezinu, vai pareizi pildi, nav kas aizrāda. Līdz ar to 2reiz dienā- rīta pusē un uz nakti - obligatā !!! ātrgaitas pastaiga  +/- 10km. Par laimi, drīz būs pavasaris un tad jau varēs riteņot un visu ko citu.
Ieguvums dīvainākais  :?: - pilnībā nelietoju alkoholu, tas tiešām ir dīvaini, jo agrāk vīna glāze ik pārvakaru bija obligāta. Varbūt tas nav šā laika ieguvums, bet kaut kā sakritis :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2021. gada 15. marts, 10:35:14 »
Kļūstu věl vienpatīgăka. Drīz laikam būs pamats nelielam satraukumam. Bet tas nav ieguvums.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #11 : 2021. gada 15. marts, 13:26:19 »
Tas ne mans ieguvums, bet no ģimenes locekļa :)
Darbs no mājām cilvēkam liekas sapņu piepildījums(man tas būtu  :fp: ), ir atsācis visādas labas lietas savā dzīvē, jo ir vairāk laika kam citam, ne atsēdēšanai birojā, kā arī devās padzīvot ārzemēs, jo darbs no mājām, līdz ar to var droši maisīties pa pasauli, ja tik tur ir internets.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2021. gada 15. marts, 19:45:21 »

Ā, vēl ieguvums ir nu jau +25 kg. Varbūt vairāk, bail skatīties.

Samēramies? :D  tā kā man bija plāniņš padsmit kg nomest, bet NEko neesmu nometis...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2021. gada 15. marts, 20:14:27 »

Samēramies? :D  tā kā man bija plāniņš padsmit kg nomest, bet NEko neesmu nometis...

Domā absolūtajos skaitļos? :D
Man na ņervnoj počve, kad tajā saraustītajā režīmā neko citu nespēj, kā aiz škrobes grauzt kaut ko... Nu un dežūrcūkas statuss.

Ā, vēl es kopā ar sīčiem sev slidas ieviesu. Izrādās, tā neko vēl varu paslidot.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2021. gada 16. marts, 09:58:24 »
Domā absolūtajos skaitļos? :D
Man na ņervnoj počve, kad tajā saraustītajā režīmā neko citu nespēj, kā aiz škrobes grauzt kaut ko... Nu un dežūrcūkas statuss.

Ā, vēl es kopā ar sīčiem sev slidas ieviesu. Izrādās, tā neko vēl varu paslidot.

Nē, kur nu Tev līdz maniem 130... mēs varam mērīt "rost prirosta" :)