Autors Tēma: virtuves tvaika nosūcējs  (Lasīts 3273 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Atb: virtuves tvaika nosūcējs
« Atbilde #15 : 2021. gada 30. marts, 15:42:43 »
Ja Tev atstarpe starp skapīšiem ir 50 cm, tad būs ierobežots skaits nosūcēju vidējā cenu kategorijā un smukumā, no kā izvēlēties, vairumam laikam bija ap 60 cm.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #16 : 2021. gada 30. marts, 16:16:09 »
 :( jā, 50cm. Tā ir iepriekšējo  īpašnieku versija. Arī plīts virsma 50 cm. Man vecajā dzīvoklī nosūcēja platums bija  lielāks par plīts virsmu savus 10 cm. Principā, jau var nosūcēju novietot arī zem plauktiņiem , tur arī ir 50 no plīts virsmas, it kā tādu augstumu iesaka, bet tas variants der tikai horizontāli plakanam nosūcējam. Tas slīpais variants neder- skapīšu durvis traucēs. Maz vietas fantāzijām.  Bet paldies par linkiem, sākšu meklēt. Šonedēļ gaidu viesu istabas sekciju, nākamnedēļ iespringšu uz nosūcēju, uz to brīdi jābūt skaidrībai, ko man vajag, pēc 2-3 nedēļām solīja atrisināt  aizskaru un žalūziju jautājumu... Pavasaris, jāsāk rosīties. Jau pusgads jaunā dzīvoklī, kovids kā nebeidzās, tā nebeidzās, diez vai kādas bodes atvērsies, ja neko neiesākšu nekas nemainīsies 

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #17 : 2021. gada 30. marts, 16:38:31 »
Man recirkulācijas - Cata <https://bigbox.lv/lv/tvaika-nosuceji/p28233-nosucejs-cata-ceres-600-xgbk-black.html> Dizians man patīk.

Piekrītu daddy par tām smakām...tām jau nav kur citur palikt kā vien virtuvē..Par pārējo nepiekrītu. Jaudīgs. Ne tauku nosēdumu nekā..man gan indukcijas plīts. Filtrus var nopirkt. Internetā pasūtu. Nosūcējs 1,5 gadus...oglekļa filtru esmu mainījusi vienreiz. Tās metāla (vai nu kāda tur materiāla) šad un tad, kad atceros ielieku trauķenē.
Tik tie izmēri Tev ierobežoti. Mans ir standarta - 60 cm.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2021. gada 30. marts, 16:41:51 »
man pašreiz ir šāds variants (sk. foto) un vēlme pēc iespējas saprātīgāk aizpildīt to šķirbu. Plīts elektriskā, ventilācijā, pieņemu, kā jau visām 103 sērijas mājām - katram dzīvoklim sava šahta līdz bēniņiem. Pieci stāvi, tātad piecas šahtas, kas bēniņos apvienotas vienā sarkofāgā un vienā, jau kopējā šahtā aiziet līdz jumtam.

tad nečakarējies ar recirkulāciju, bet laid smuki ventilācijas trubā un bēdu nezināsi.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #19 : 2021. gada 30. marts, 18:03:41 »
Varbūt skapīšus kādā pusē var palikt nedaudz tālāk, lai atstarpe sanāk 60 cm? Tad būs lielāka izvēle nosūcējam.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #20 : 2021. gada 30. marts, 18:10:17 »
daddy - tur jau tā figņa, ka ja ielaiž gofru tad dabīgās ventilācijas  vairs nebūs. Pat vairāk, man liekas, ka zinu iemeslu kālab tiku tik ātri pie šā dzīvokļa. Kad ievācos, vairākās  vietās bija smaržīgie kociņi, visi logi vēdināšanas režīmā un kad ienāca prātā, ka vajadzētu virtuves skapīšus piekārt kādus 20 cm zemāk, nu neesmu es 2 m gara...  Tad mēs atradām virtuves ventilācijas caurumu - sk. foto. Viņu sienas skapis aizsedza par 95%. Iespējams, ka dēļ tā dzīvoklim bija smaciņa un šamie nolēma , ka jātinas prom kamēr nav parādījies pelējums. Tāpēc es tik enerģiski aizstāvu to ventilācijas lūkas esamību. Esmu redzējusi dažus dzīvokļus kur visas šķirbas bija ciet, melni griesti un no iekšpuses norasojuši logi. Viņu viedoklis - pelējumā vainīgi apsaimniekotai,  un par ventilāciju neko dzirdēt negrib. Esot mazi bērni un jebkurš caurvējš nav pieļaujams.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2021. gada 30. marts, 18:20:45 »
Klau, Olguc, a Tu baigi daudz cep un šmorē?
Ja nē, tad nefig vispār to nosūcēju likt? Labāk skapīti pie sienas un apgaismojumu :?:
Man šobrīd iet jau otrais virtuves nosūcējs, un tas praktiski nav notīrāms no taukiem, jo ieķepuši visās filtra rievās. Es pat vairs neslēdzu iekšā, jo jēgas tāpat nekādas. Vismaz man.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #22 : 2021. gada 30. marts, 18:23:01 »
Biju jau domājusi par to skapīšu pārkarināšanu. Bet tā noņemšanās tikai dēļ tiem 10 cm,... pārāk daudz. divi skapīši ar stiklu, tos nevar samazināt. Garo, virs izlietnes - tad ir jāgriež 5cm no abām pusēm, lai būtu simetrisks. Vieglāk jaunu pasūtīt. Un tad vēl tagad augša sapas ar apakšējiem, ja maina kaut ko augšā.... man liekas, ka  rezultātā būs samocīts variants. Plīts taču arī 50 cm plata. Jauna. Nē, domāju, pašreiz kaut kā  jātiek galā ar šo kas ir, vienkārši uz priekšu jāparedz visas šīs  izmaiņas.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #23 : 2021. gada 30. marts, 18:31:22 »
Luize, - ne jau tā kā iespringstu uz to cepšanos, tas gan. Bet ir divas lietas, vispirms tā šķiba starp skapjiem un dēļ tās tāds nepabeigtības noskaņojums. Otrais,- pavisam nesen, kaut ko no gaļas cepu, noņemu vāku lai izceptu līdz garoziņai un te sāk tā šparkstēt - visas sienas, virsmas un pat logu žalūzijas ar oranžu iezīmētas. Pusstunda pagāja, līdz atkal viss balts. Es noteikti atkal kaut ko cepšu, gribu būt gatava ;o))) 

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2021. gada 30. marts, 18:34:48 »
:blushing: , jā tās nav rozā  flīzes - tā  telefons nobildēja. Vairāk smilšu dzeltenas. Nu kādas te bija ar tādām pašreiz jādzīvo. Pie foto tā ciparu rindiņa ... to neņemiet galvā, vispār nesaprotu, kādā veidā tā parādījās, ta ir no pēdējās grāmatv. atskaites

neuztraucies, mēs to rindiņu vnk pelēku redzam. Es arī nesen satraucos, ka esmu savu datora saturu izlikusi

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2021. gada 30. marts, 18:43:33 »
Klau, Olguc, a Tu baigi daudz cep un šmorē?
Ja nē, tad nefig vispār to nosūcēju likt? Labāk skapīti pie sienas un apgaismojumu :?:
Man šobrīd iet jau otrais virtuves nosūcējs, un tas praktiski nav notīrāms no taukiem, jo ieķepuši visās filtra rievās. Es pat vairs neslēdzu iekšā, jo jēgas tāpat nekādas. Vismaz man.

Tas tāpēc, ka mēģinat mazgāt traucene... jāmazgā ir ar cauruļlu tīrāmo sārmu + 50% ūdens. Uzvelk cimdus, ielej to žižu cepešpannā, ieliek restītes, pēc brīža sāk putot, tad ar suciņu noberž, izskalo apžāvē un liek vietā. tā es 10 gadus jau mazgāju. vidēji reizi pusgadā. reizi gadā ar sārmainu lupatu korpusu apslauku. viss spīd kā kaķa olas :)  arī cepešpanna :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2021. gada 31. marts, 00:56:31 »
Kas ir cauruļu tīrāmais sārms?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2021. gada 31. marts, 08:02:33 »

Nezinu, ko Daddy lieto, varbūt viņam kaut kas smalkāks. Es lieku vannā, pieleju mazliet ūdeni, lai tikko nosedz restes, un uzberu Rohrfrei (sarkanzika cilindriska bundža) - granulas ar alumīniju cauruļu tīrīšanai. Šņākdams noēd visu organiku. Smird bezbožno, elpot nedrīkst (x zina, kas tā par ģifti, kas izdalās, bet baisi kodīga), bet siets kā jauns. Pārcensties tikai nedrīkst, var palikt bez sieta, to arī noēdīs.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2021. gada 31. marts, 08:30:23 »

"Kurmis", Trix minētais Rohfrei, dajebkas uz nātrija hidroksīda bāzes

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #29 : 2021. gada 31. marts, 09:59:38 »
Luize, - ne jau tā kā iespringstu uz to cepšanos, tas gan. Bet ir divas lietas, vispirms tā šķiba starp skapjiem un dēļ tās tāds nepabeigtības noskaņojums. Otrais,- pavisam nesen, kaut ko no gaļas cepu, noņemu vāku lai izceptu līdz garoziņai un te sāk tā šparkstēt - visas sienas, virsmas un pat logu žalūzijas ar oranžu iezīmētas. Pusstunda pagāja, līdz atkal viss balts. Es noteikti atkal kaut ko cepšu, gribu būt gatava ;o))) 
Pirmoreiz dzirdu, ka tvaika nosūcējs palīdzētu pret tauku sprakšķēšanu :?: Tici man, tas nepalīdz :)
Vieta pie sienas tukša nav jāatstāj, ja neieliksi nosūcēju, var taču ielikt plauktiņus.