Autors Tēma: bērna vārds  (Lasīts 11985 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atb: bērna vārds
« Atbilde #30 : 2021. gada 06. aprīlis, 20:27:58 »
Samsons bija Sebris?  :scratch:

Yup, izcils, kā vienmēr  :yes:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #31 : 2023. gada 11. aprīlis, 12:55:47 »
Nē, es jau saprotu, ka personvārdu mode nāk un iet pa riņķi, un tomēr... Pie Dārtām, Emīlijām un Elizabetēm jau pierasts, izklausās normāli, bet kad nāk priekšā Matildes un pat Grietas... Maza meitenīte Grieta. Grietiņa...  Man vista ir vārdā Matilde un tītariene Grieta. Cip, cip, cip, Grieta, Grieta, Grieta (un atsaucas, starp citu)!  :mrgr:  Vēl Mildas un Lavīzes neesmu satikusi, bet laikam uz to arī vairs nebūs ilgi jāgaida... Nez, vai tikai manai ausij tie vecie vārdi šķiet tik briesmīgi, nu, tādi karikatūriski vecmodīgi?  :scratch:

Atslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2023. gada 11. aprīlis, 13:06:43 »
Pazīstu Mildu, kas vārdu dabūja ap 1992.-3. Pierasts. Berta man izteikti nepatīk, bet  ir taču zināma.

Jocīgāki man liekas visi tie Zīle, Žube, Latve un taml.
Mode nāk un aiziet -20.-30. gadu Dzidras, Ausmas, Smaidas vairs neliek

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2023. gada 11. aprīlis, 13:21:52 »
Arī zinu Grietu, Mildu, Matildi, Adeli, Emmu. Nekādu iebildumu pret senajiem vārdiem. Nepatīk visādas Dženijas, Džeinas utml. Pusaudzi Ausmu arī vienu zinu. Zīli arī.
Nekad neesmu sapratusi, kādēļ dzīvniekus sauc cilvēku vārdos.

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2023. gada 11. aprīlis, 16:38:01 »
Jūrmalas avīzē publicē reģistrēto bērnu vārdus, nu, tur ir viss spektrs

« Atbilde #35 : 2023. gada 12. aprīlis, 11:51:16 »
Nupat trāpījās dokuments, kur sievietei ir vārds Rigonda - skaisti. Jā, radu/paziņu pulkā ir bēbīši ar veco laiku vārdiem - Grieta, Alma. Nav ne vainas.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #36 : 2023. gada 12. aprīlis, 14:58:03 »
Nē, es jau saprotu, ka personvārdu mode nāk un iet pa riņķi, un tomēr... Pie Dārtām, Emīlijām un Elizabetēm jau pierasts, izklausās normāli, bet kad nāk priekšā Matildes un pat Grietas... Maza meitenīte Grieta. Grietiņa...  Man vista ir vārdā Matilde un tītariene Grieta. Cip, cip, cip, Grieta, Grieta, Grieta (un atsaucas, starp citu)!  :mrgr:  Vēl Mildas un Lavīzes neesmu satikusi, bet laikam uz to arī vairs nebūs ilgi jāgaida... Nez, vai tikai manai ausij tie vecie vārdi šķiet tik briesmīgi, nu, tādi karikatūriski vecmodīgi?  :scratch:

Man šausmīgi liekas daudzi vecie vārdi, bērnībā bij vecās tantes ar tādiem. Emma- nu kā var ielikt tādu? Mūsu laikos zināt kuras sauca par emmām. Bet tagad jau nav vairs asociāciju.  Vai Berta. Milda. Visas vecās babulienes liekas.
Riktīgi karikatūriski, piekrītu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2023. gada 12. aprīlis, 17:00:58 »
Patiesībā tās ir mūsu -gandrīz babulieņu -asociācijas. Jaunajiem cilvēkiem tādu nav un mierīgi sauc savus bērnus veclaicīgos vārdos

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2023. gada 20. augusts, 14:37:19 »

Man šausmīgi liekas daudzi vecie vārdi, bērnībā bij vecās tantes ar tādiem. Emma- nu kā var ielikt tādu? Mūsu laikos zināt kuras sauca par emmām. Bet tagad jau nav vairs asociāciju.  Vai Berta. Milda. Visas vecās babulienes liekas.
Riktīgi karikatūriski, piekrītu.
Ha! Šodien veselas divas Emmas - mazas Emmiņas - sastapu!  Un vienu Paulīni!  To, nabadzīti, skolā saukās par dullo. Gan jau kāds filmu būs redzējis.... Un tās Emmas par emmām...

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2023. gada 20. augusts, 17:14:56 »
man liekas, ka tas aiziet pagātnē. Cerams. Ja kāds asprātīgs vectētiņš vai vecmāmiņa neparūpēsies

Atslēdzies Camma

« Atbilde #40 : 2023. gada 21. augusts, 09:45:18 »
Nesaprotu, ar ko jums iekaitējuši veco laiku vārdi? MaZsīkam dārziņā ir Dārta un Namejs. Un tīri labi skan.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 21. augusts, 09:56:52 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2023. gada 21. augusts, 09:52:56 »

Ha! Šodien veselas divas Emmas - mazas Emmiņas - sastapu!  Un vienu Paulīni!  To, nabadzīti, skolā saukās par dullo. Gan jau kāds filmu būs redzējis.... Un tās Emmas par emmām...

:fubar: :fubar:  KURŠ zem 30 skatās latviešu filmas??  :laugh: 

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #42 : 2023. gada 21. augusts, 09:58:26 »

:fubar: :fubar:  KURŠ zem 30 skatās latviešu filmas??  :laugh: 

Mazmeitas sajūsmā par Dullo Paulīni.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2023. gada 21. augusts, 10:01:57 »

Mazmeitas sajūsmā par Dullo Paulīni.

:yes:
neonacionālistes :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #44 : 2023. gada 21. augusts, 18:48:39 »
Manā avīzē publicē reģistrēto bērnu vārdus -2x Mia, Sonia, Gabriela Sigala ( tētis aktiera fans?). zēniem eksotiskākais Damirs,, mūsu ausij jocīgais -Arsenijs

Paulīnes nav, , bet ir Dārta, Rota Johanna, Mare un Nora