Autors Tēma: bērna vārds  (Lasīts 11981 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: bērna vārds
« Atbilde #75 : 2026. gada 23. jūnijs, 17:05:39 »
Šobrīd 25 bērniem dots vārds Līgonis. Par gaumi, jau kā saka, nestrīdas... bet man tas vārds ne ar ko labu neasociējas, khm, nu nerakstīšu ar ko,  :mrgr:  pieļauju, ka tāpat tās iesaukas bērnu vidē nebūs tas pozitīvākās...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #76 : 2026. gada 23. jūnijs, 17:21:32 »
Noīsinās līdz Līgus   :go_go:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #77 : 2026. gada 23. jūnijs, 18:09:40 »
Līgo un Līgots, un Līgons vēl tā, bet Līgonis  :?:  nu nezinu... Par to vārdu saīsināšanu arī, nu tad kādēļ jāliek garš vārds un tad jāsauc citādi. Zinu Evelīnu kuru tā neviens nesauc, vien par Evu pašus vecākus ieskaitot...  :?:  Ingeborgu kuru sauc par Ingu. Līgoni sauks par Līgo, tad jau liek to Līgo un miers  :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #78 : 2026. gada 23. jūnijs, 18:54:53 »
Par gariem vārdiem ļoti piekrītu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #79 : 2026. gada 23. jūnijs, 19:08:07 »
Man nav iebildumu pret gariem vārdiem kā tādiem, bet nu ja ieliek to garo vārdu, vienalga - Elizabete vai Katrīna, vai Krišjānis, nu tad kāda suņa pēc, vēlāk to nelieto, tas paliek vien dokumentos, bet dzīvē - Elīza vai Beta, Kate vai Trīne, Krišs vai Jānis...

Atslēdzies reno

« Atbilde #80 : 2026. gada 23. jūnijs, 19:43:00 »
manu radu Elizabeti ļoti konsekventi sauc pilnā vārdā. Mums jau drīzāk vārdus pagarina -Ieva -Ieviņa

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #81 : 2026. gada 24. jūnijs, 11:47:07 »
Jā, man arī patīk, kad lieto vārdu, kāds tas ir, nevis Ingrīdas un Ingūnas sauc par Ingām un Tālivalžus un Miervalžus par Valdiem.  Tas, man šķiet, vairāk krieviem raksturīgi tie garie vārdi, kurus pēc tam tad saīsina līdz pamazināmai formai. Un ja kādu dzird uzrunājam par Slaviku, tad vari tikai minēt, vai tas ir Vjačeslavs, Jaroslavs, Boļeslavs vai vēl kas tamlīdzīgs.

Bet Līgoni atceros tik vienu. Mēs ar draudzeni, divas sīkās, nācām no skolas, kad pēkšņi ātri, ātri mums garām paskrēja puisis. Viņš centās paspēt uz trolejbusu. Un redzam, ka viņam no džinsu aizmugures kabatas kaut kas uzkrīt. Pase!  Pacēlām, uzsaucām, bet viņš jau bija laimīgi ielēcis trolejbusā. Atvērām pasi - Līgonis, dzimis 23.jūnijā.  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #82 : 2026. gada 24. jūnijs, 17:11:46 »
Vārda diena, dzimšanas diena un vēl Jāņi vienā dienā. Reizi gadā iespringst un tad visu gadu mieriņš...  Cik no Līgām dzirdēts, tās nebūt nepriecājas ka vārdadiena ar Jāņiem sakrīt vienā laikā. Bet nu cik cilvēku, tik viedokļu...

Atslēdzies reno

« Atbilde #83 : 2026. gada 24. jūnijs, 19:56:27 »
Mans znots dzimis 23. Bet tā nebija ne viņa, ne viņa mammas izvēle :smej:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #84 : 2026. gada 24. jūnijs, 20:30:41 »
Mans brālis arī 23, bet tādēļ jau viņa vārds nav Līgonis... un pat ne Jānis.  :mrgr: 
Bet vispār interesanti, ja vārdi būtu jāliek kāds dzimšanas brīdī kalendārā... jāpaskatās, kāds man tad varētu būt...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #85 : 2026. gada 24. jūnijs, 21:19:30 »
Es būtu Anda. Nav ne vainas. Bet Vanda gan nepatīk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #86 : 2026. gada 24. jūnijs, 21:43:08 »
Paskaties tajā paplašinātajā kalendārā kur tas  Līgonis, tur var daždažādus "brīnumus" un izvēles ieraudzīt...  ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #87 : 2026. gada 24. jūnijs, 22:16:18 »
Mans znots dzimis 23. Bet tā nebija ne viņa, ne viņa mammas izvēle :smej:

D: ...  tā gadās, ja nelaikā sipās :D es /mani vecāki/ godīgi - martinieks

Atslēdzies Trix

« Atbilde #88 : 2026. gada 24. jūnijs, 22:40:12 »
Ai, ne vienmēr var pasūtīt "vasarā, bet ne tuvumā Jāņiem, derēs arī agrs rudens, bet ne 1. septembrī". :D
Citreiz tu plāno, plāno, bet tev tik un tā ieķēza avenēs... :D

Bet tas, ka Jāņu dienās dzimušos nosauc par Jāni vai Līgu, Ziemassvētkos – par Ievu, Vecgada vakarā – par Kalvi, utt., ir baigais sadisms pret bērnu. Kad būs pieaudzis, tad lielai daļai varbūt pat būs būs vienalga, bet kamēr sīks, tās dzimšanas dienas un vārda dienas ir svarīgas. Bet ja visiem ir, bet tev nekā, jo ir Jāņi vai Ziemassvētki, un neviens neatceras, ka tev ir vārda diena vai dzimšanas diena, nevis Jāņi vai Ziemassvētki, ir totāli bēdīgi. Un pieaugušie atnes tev vienu dāvanu visos svētkos reizē (dzimšanas diena+vārda diena+Ziemassvētki) un priecīgi, ka lēti tikuši cauri, ar vienu nevis tērējušies trim dāvanām... Ja vēl brālis/māsa ticis pie normālas dzimšanas dienas, kad tuvumā svētku nav, un vēl normālas vārda dienas, kas arī nav "lielajos" svētkos, un katru gadu dabū trīs dāvanas, bet tev viena (un, kā likums, ne jau 3x lielāka un dārgāka, bet tāda pati kā tam otram viena...), tur baigā cemme rodas pret to brāļmāsu, kas nudien nav pie tā vainīgs.

Īstenībā arī daudziem pieaugušajiem ir tā bēdīgi, ka tās individuālo svētku sajūtas nav. 
Par Līgoni – man grūti iedomāties kādai dzimtai un kādai pašapziņai jābūt, lai to vārdu iznestu tā, ka nevienam pat nesagribas tevi par to apņirgt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #89 : 2026. gada 25. jūnijs, 09:11:00 »
tas Līgonis man asociējas ar dzērāja vārdu - nu tāds, kas visu laiku līgojas