Autors Tēma: bērna vārds  (Lasīts 11934 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: bērna vārds
« Atbilde #90 : 2026. gada 26. jūnijs, 02:28:52 »
Taisnība ir par to apdalīšanu ar svētkiem. Manai krustmeitiņai dzimšanas un vārda dienas ar dažu dienu atstarpi, un es braucu ciemos tuvākajā man iespējamā laikā un, protams, ar vienu dāvanu, ne jau divām.
Pašai vārdadienā arī diezgan "nelaikā", bet pieaugušā vecumā man tas pat patīk, ka mazāk uzmanības  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #91 : 2026. gada 26. jūnijs, 08:34:18 »
Vidusskolas laikā pārdzīvoju, ka man viss vasarā. Klases biedri rīkoja ballītes, bet man nekā...
Manā bērnībā tādas bērnu balles ar ieaicināšanu nerīkoja, vismaz mūsu ģimenē nē

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #92 : 2026. gada 26. jūnijs, 08:34:38 »
Taisnība ir par to apdalīšanu ar svētkiem. Manai krustmeitiņai dzimšanas un vārda dienas ar dažu dienu atstarpi, un es braucu ciemos tuvākajā man iespējamā laikā un, protams, ar vienu dāvanu, ne jau divām.
Pašai vārdadienā arī diezgan "nelaikā", bet pieaugušā vecumā man tas pat patīk, ka mazāk uzmanības  :mrgr:

Tad jau sanāk, ka nevis vecāki ir "apdalījuši" bērnu, bet gan paši sveicēji, ja jau sveic ar vienu dāvanu.
Man dzimšanas diena 31.decembrī. Pat bērnībā, kad oficiāli nesvinēja Ziemassvētkus - man vienmēr bija divas dāvanas. Tagad arī: viena Ziemassvētkos un otra  dzimšanas dienas.[size=78%] [/size]

Atslēdzies Trix

« Atbilde #93 : 2026. gada 26. jūnijs, 09:17:57 »
Jaunajo gadu nesvinat un dāvanas nedāvināt?
Būtu jābūt trijām – Ziemassvētkos, Jaunajā gadā un dzimšanas dienā. ;)

Toties manējais priecīgs, ka nav skolas laikā, bet pašā vasaras vidū. Vienmēr mācību gada beigās apsveic visus vasarniekus, bet ja ir gribējis, dzimšanas dienas tusiņi ir bijuši arī reālajā dzimšanas dienā. Vasarā – pats labums. Pirātu lādes meklēšana pa mežu novembrī varētu nebūt ļoti vilinošs pasākums.
Otrs trāpīja mācību gada maliņā, nemaz nav priecīgs par to konču nešanu un uzmanību. Pats vainīgs, ka neiemetās iepriekšējā vilcienā! :D

Toties visu atlikušo mūžu dzimšanas dienas, ja vēlas svinēt, ir siltā (welcome pikniki un izbraukumi!) skaistā un visbiežāk saulainā laikā. Ne tā kā vienam otram - ja ne lietus, tad sniegs, un ja ne sniegs, tad lietus, bet slapjš un auksts ir abējādi. Un vēl vārdadienas nav, vismaz kaut tā būtu vasarā kompensācijai. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #94 : 2026. gada 26. jūnijs, 09:37:08 »
Vai tad Jaunajā gadā arī jāapdāvinās?! Kāda izšķērdība :P . Ja nopietni, tad pirmo reizi dzirdu par Jaunā gada dāvanām. Cik zinu, mani radi un draugi arī apdāvinās tikai uz ZS. jauno gadu vienkārši svin.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #95 : 2026. gada 26. jūnijs, 09:40:56 »
...manuprāt, dāvināt dāvanas uz Jauno gadu ieviesās padomijas laikā, kad ZS nesvinēja. Tad bija "Deds marozs" un Sņeguročka.

Atslēdzies reno

« Atbilde #96 : 2026. gada 26. jūnijs, 11:04:02 »
Tikai Zsvētkos, krieviem dāvanas jaunajā gadā

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #97 : 2026. gada 26. jūnijs, 12:10:39 »
Pa manam, labāk viena jēdzīga dāvana nekā trīs sīki štrunti. Bet tas ar pieaugušā pragmatisko domāšanu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #98 : 2026. gada 26. jūnijs, 13:53:48 »
Pa manam, pa tavam, pa lielam, pa mazam... no tiem rusicismiem gan der tikt vaļā...  :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #99 : 2026. gada 26. jūnijs, 13:55:33 »
Tieši gribēju teikt, ka tas mums tā pieaugušajiem. Bet bērni grib tos štruntus.
Man bija viena mazāka uz ZS (domāts Jaunas gads) un viena lielāka uz dzimšanas dienu. Patika saņemt divas dāvanas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #100 : 2026. gada 26. jūnijs, 15:52:10 »
Tieši gribēju teikt, ka tas mums tā pieaugušajiem. Bet bērni grib tos štruntus.
Man bija viena mazāka uz ZS (domāts Jaunas gads) un viena lielāka uz dzimšanas dienu. Patika saņemt divas dāvanas.
Arī tiesa. Atceros reiz savu vilšanos par dzimšanas dienas dāvanu - kleitiņa, jaciņa, vēl kkas no apģērba - jo man šķita, ka apģērbs man tāpat pienākas, nu, kā pusdienas, piemēram. Te to dāvanas vietā ielikuši, a dāvana ta kur, nebūs?..
Jā, labāk būtu bijis kāds štrunts, bet priekš dvēseles, t.i. ar ko spēlēties varētu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #101 : 2026. gada 26. jūnijs, 16:00:02 »
Pa manam, pa tavam, pa lielam, pa mazam... no tiem rusicismiem gan der tikt vaļā...  :?:
Pa manam  :mrgr: , foruma formātā es varu lietot neformālu slengu, un tā arī darīšu. Un mani īpaši nekrata, ka, pa tavam, tas nav pareizi. Oficiālākos tekstos es pratīšu izteikties literāri pareizā latviešu valodā, neuztraucies  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #102 : 2026. gada 26. jūnijs, 16:17:54 »
Arī tiesa. Atceros reiz savu vilšanos par dzimšanas dienas dāvanu - kleitiņa, jaciņa, vēl kkas no apģērba - jo man šķita, ka apģērbs man tāpat pienākas, nu, kā pusdienas, piemēram. Te to dāvanas vietā ielikuši, a dāvana ta kur, nebūs?..
Jā, labāk būtu bijis kāds štrunts, bet priekš dvēseles, t.i. ar ko spēlēties varētu.
Mums, padomijas bērniem apģērbs kā dāvana bija klasika. Tieši tāpēc bija labi, ka divas dāvanas: viena - kleitiņa vai jaciņa, otra- lelle vai kas cits. Man vārda diena vasarā: vecamamma dāvināja vafeļu torti un studentu neļķītes.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #103 : 2026. gada 26. jūnijs, 17:10:53 »
Vai tiešām jūs, saviem bērniem piedzimstot un vārdu dodot, prātojāt par iespējamajiem tuvajiem svētkiem, to apvienošanu/ neapvienošanu, vienu dāvanu vai divām, par ballītēm un visu to augšā apspriesto?  :scratch: 
Vai nav tā - patīk vārds un bērnam to dod, neskatoties, ka vārda diena Jāņos, Jaungadā vai 8.Martā  :?: 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #104 : 2026. gada 26. jūnijs, 17:17:33 »
Laikam jau tā arī ir, ka nepadomā. Tie blakusefekti tik vēlāk atklājas. Mana kolēģe atzinās, ka nepadomājusi, meitu par Līgu  nosaucot, ka savā ziņā laupījusi viņai vārdadienu. Vienam puisim reiz pajautāju, vai vecāki tīšām ielikuši viņam vārdu, kam vārdadiena dzimšanas dienā. Viņš teica, ka nē, vecākiem pašiem tas bijis pārsteigums, ka tā sakritis.