Autors Tēma: Anatolijs Gorbunovs  (Lasīts 740 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Anatolijs Gorbunovs
« : 2021. gada 06. aprīlis, 10:32:59 »
https://www.delfi.lv/kultura/news/books/vesture-nav-cukurvate-maris-zanders-par-gramatu-valstsvirs-anatolijs-gorbunovs.d?id=53079987

Pie literatūras likt likās nepiedienīgi. Starp atsauksmēm par grāmatu bija arī apm. tā:800 lpp. raženais ķieģelis jebkuram jaunam cilvēkam, kas vairāk par 140 rakstu zīmēm neuztver, pat neliksies uzmanības vērts, bet vecās paaudzes pielūdzējām grāmata pārāk smaga, lai noturētu rokās un lasītu ilgāk par 10 min.

Zandera rakstā man ļoti patika par neatbildētajiem jautājumiem-kāda tad bija darbība padomju gados.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Anatolijs Gorbunovs
« Atbilde #1 : 2021. gada 06. aprīlis, 10:42:17 »
...nu, jā....ja raksta Karīna Pētersone (zviedrisks uzvārds - tātad Petešone), tad būs sīrups...nenoliedzami, ka labs politiķis, bet visiem ir savi skeleti skapī...ja nav šajā skapī, tad ir vēl cits skapis! :mrgr:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #2 : 2021. gada 06. aprīlis, 10:46:11 »
Vai šim tomēr nevajadzeja būt vēstures sadaļā, Jo Anatolijs bija LKP pirmais sekretārs :)   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2021. gada 06. aprīlis, 10:49:58 »
Vai šim tomēr nevajadzeja būt vēstures sadaļā, Jo Anatolijs bija LKP pirmais sekretārs :)
Toļiks nebija 1.sekretārs...viņš pēc ranga bija 3.sekretārs....pirmais bija Pugo, kuru nomainīja Vagris....2.sekretārs bija atbraucis krievs no Maskavas, kurš kontrolēja visus pārējos sekretārus...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #4 : 2021. gada 06. aprīlis, 11:18:13 »
Citāts
No 1988. līdz 1990. gadam Gorbunovs bija Latvijas Komunistiskās partijas CK sekretārs pēc tam Latvijas PSR Augstākās Padomes Prezidija priekšsēdētājs.

Mēs viennozīmīgi esam pateicīgi, ka bija Gorbunovs, bet nevis vēl Rubiks - bet viņš bija dziļa šī vārda izpratnē kolaboracionists. Un latvieši ļoti baidās no lustrācijas, jo tad latvieši spētu apvērt ka ne jau krievi uzturēja padomju varu Latvijā, bet latviešu koolaboranti. ;)   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2021. gada 06. aprīlis, 12:35:22 »
Un pie mums nenotika lustrācija, kā Igaunijā. tādēļ, īpaši ar tiesu sistēmu, mēs esam tādā %$#^

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2021. gada 06. aprīlis, 12:40:14 »
Aiznesu ķieģeli mammai, viņai patīk.Pašai nav intereses.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2021. gada 06. aprīlis, 13:15:25 »
Tā lustrācija ir baigi slidena lieta. Viss nav melnbalts. Ne visi, kas turējās no varas pa gabalu, bija varoņi un disidenti, tāpat ne visi, kas iekļāvās sistēmā, bija tautas nodevēji. Varbūt labi, ka bija pa vidam tādi "pelēkie", kas katrs savā vietā piedeva režīmam cilvēciskāku seju.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2021. gada 06. aprīlis, 13:25:11 »
Jā, bet ka šodien tieslietu sistēmā strādā padomju laika tiesneši, kas notiesāja "disidentus"? Labi zināmie gorkomu skretāri utt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2021. gada 06. aprīlis, 13:44:44 »
Iespējams. Es tā nepārzinu personālijas. Bet nezinu, kā varētu tā izsijāt, lai ļaunekļus atlustrētu, tai pašā laikā citiem nepelnīti pāri nenodarot. Ukrainā līdz absurdam nonāca, kad sāka lustrēt pat medmāsiņas, sak, jūs padomijas režīmam kalpojāt... A ko tad viņām darīt bija?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #10 : 2021. gada 06. aprīlis, 14:51:59 »
...lustrācija ir interesants temats....patreiz viena no grāmatām, kas stāv uz "tumbočkas", Tonijs Džads (Tony Judt) "PĒC KARA, Eiropas vēsture pēc 1945.gada", tā nav daiļliteratūra, bet vēstures grāmata...sākums ir par pēckara problēmām, tajā skaitā arī lustrācija...Rietumvācijā, Austrijā vispār nevarēja nekādu valsti izveidot, ja sāktu pa īstam ņemties ar nacistiem...nu,Vācijā notiesāja galvenos un miers mājās, kamēr Austrijai tika piemērots cietušās valsts statuss dēļ anšlusa un var teikt, ka vispār nekāda lustrācija nenotika, tas pats Itālijā, kura 1943.gadā pārgāja sabiedroto pusē, jo pie itāļiem vēl 1960.gadā 62 no 64 prefektiem, kuri atbildēja par provinču pārvaldīšanu, bija ieņēmuši amatu fašisma laikā tāpat kā visi 135 policijas priekšnieki. 
Pēc šīs starptautiski atzītās loģikas ari Latvija bija cietusī valsts pēc sava veida anšlusa 1940.gadā, un laikam būtu muļķīgi 1991.gadā nomainīt tādus komunistu politiķus kā A.Gorbunovs pret tādiem jaunajiem politiķiem, kuri nāca no "farcovšķikiem" kā A.šlesers...bet laika gaitā tak nomainījām?     
Mana pārliecība, ka vajadzēja pakļaut lustrācijai tikai tos, kuri bija pret Latviju pēc 4.maija 1990.gada...nu, Rubiks un co...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #11 : 2021. gada 06. aprīlis, 17:35:42 »
Pag, pag lustrācija neparedz neviena nošausanu vai pakļausanu ASV sankcijām. Bet tikai publisku atzīmi, ka ir koalaborants. Un ļoti lielā mērā, tas attiecas uz organizācijām - VDK, komunistiskā partija, komjaunatni. Tā pēdejā pat ir riebīgaka, kā pirmās divas ;)
Un cik mūsdienu apzinīgiem cilvēkiem tas vispār ko nozīmētu? Bet Anatolijs bija taisni tā persona, kas mierīgi varēja Ridzenē ēst vakariņas, kad OMON's uzbruka iekšlietu ministrijai, jo VDK visam sekoja.