Autors Tēma: Iesaistīties darbos skolai...  (Lasīts 2833 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Iesaistīties darbos skolai...
« : 2021. gada 23. aprīlis, 20:55:48 »
Nu vienkārši skabarga pakaļā. Ne aizsniegt, ne izvilkt.

Tagad, lūk, kārtējais "projektiņš". (Tāpat kā Lieldienās "olu ēdieni - pagatavot, safotografēt, izveidot aprakstu", attālinātais sports "izveidot vingrojumu kompleksu, safotografēt, izveidot aprakstu" un pārējie tāda veida murgi.)

Klases telpā tiks veidota izstāde ar galdautiem, galda salvetēm un nelielu aprakstu, ar ko šis galdauts ir tik īpašs JŪSU ģimenei.
Lūgums atnest savu galdautu vai tā foto un nelielu aprakstu par to.

Māti aiz kājiņas nomuftēt, man NAV galdautu. Man 10+ gadus ir garīgās un fiziskās izdzīvošanas stāvoklis, kad man vienkārši nepietiek spēka visādiem smalkumiem, tipa, galdautiem un salvetēm. Man tādu NAV. Man ir galds, ir trauki (pofig, kādi, bet vismaz tīri, ja nav mazgājuši "deleģē viņiem pienākumus"), ir ēdiens. Liekas lupatas mazgāt man spēka nav. Galdautu es tieši tā uztveru - kā lieku darbu aiz spēju robežas.

Un arī šo sviestu ar "baltajiem galdautiem", protams, es sagremošu, kaut kādu pleķainu linu lupatu atradīšu un pastāstīšu, ka klājam Jāņos (lai pagalma galda dēļu skabargas neduras pirkstos). Un vēl nofotografēšu, un vēl izdrukāšu....

ZB.

Varbūt kādreiz man būs arī galdauts. Lai gan diez vai Tvaicenē tādus izdala.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies dip

Atb: Iesaistīties darbos skolai...
« Atbilde #1 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:02:07 »
Visā šajā Zituācijā pats svarīgākais ir stāsts. Pastāsts. Lai nu ko, bet stāstīt Tu proti. Tāpēc. Vienalga, kāda drāna. Ar caurumiem - no vecomes zviedru zara. Kad zviedru virsnieks, omes skābputru saēdies, palika latvju zemē.

Oi. Trix, te tak ir kur izvērsties. Lai puikas arī piedalās ģimenes leģendas veidošana.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:10:42 »
Saproti, kur ir tā šaize? Ka man nav spēka tos murgus fantazēt un to visu organizēt. Uz pirmdienu. Un vēl rīt talkā piedalīties (jo mums te mazs miests, vajag). Un arī savu "vēsturi" veidot man nav spēka. Es negribu. Es neko negribu.

Tā jau čerez ņemogu visādus tādus ģimenes vēstures sīkumus mēģinu izvilkt no atmiņas un pastāstīt, kaut gan nemaz tik daudz tādu nav - ne man ģimene adekvāta, ne tās vēsture kaut kāda. Ne bērniem vecvecāki diži ieinteresēti, ne arī pieejami.

Tikpat labi varētu paprasīt ģimenes vēsturisko kroni atnest uz skolu. Ar dimantiem un rubīniem.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:13:17 »
 :thinking:  Čerts! Man arī nav galdauta .... man pat galda nav ....

Atslēdzies dip

« Atbilde #4 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:24:52 »
Trix, ņeverju. Tev ir stāstnieces talants. Un nevajag jau romānu. 4 teikumus. Lai rodas jautājumi. Vai 7 teikumus - lai jautājumi nerodas. Uzdod puišiem spēli - izfantazēsim dzimtas vēsturi.

Varbūt iepatiksies un būs jauns rūpals. ienesīgs :smile:

Atslēdzies dip

« Atbilde #5 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:26:32 »
Man ar galdautiem vienmēr problēma bijusi. Kaut kādi jau ir. Bet bez vēstures. Un diži necili.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:30:36 »
Kā es Tevi saprotu, Trix... mani arī besī ārā visi tie radošie projekti par ģimenes tēmu, kas bērnam skolā bija jāpaveic.
A par Tavu tēmu... galdauts man atrastos, piemēram, vaskadrāna :D Un stāsts varētu būt aptuveni tāds, ka nekādas senču relikvijas nav saglabājušās, toties mēs ģimenē uz galda klājam šo, jo tā ir praktiska, izturīga un arī viegli nomaināma manta, ja nu kas. Un maksāja tikai 3 rbļ. un 50 kap. :D Un īpašs ar to, ka tas ir mammas (vai kāda cita) mīļākajā krāsā, saņemts dāvanā no īpaša cilvēka īpašā svētku reizē :) 
Nu kaut kā tā :?: Priecājies, ka tas stāsts nav jāpārtulko kādā svešvalodā :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:49:32 »
Luīz, labs. Es varētu mierīgi tādu stāstu iznest. Bet manējais saputrosies.

Es jau izbesījos un piemetu, kurā kaudzē ir atrodams galdautam līdzīgais objekts. Jo vienīgais iemesls kaut ko tādu izveikt reāli ir Jāņos, un par to vismaz varēs pastāstīt, nevis samurgot pilnīgu tuftu, par ko sāks sociālie interesēties. Tāpat jau sūdzas skolotājai, ka mamma neko neļauj. ("Neko" nozīmē tupēt pie telefona non-stop un tusēt augšā līdz pusnaktij).

Bet vispār vajadzības gadījumā (kad ārā uz pleķaina dēļa ēdamlaiks iestājies) tiek lietots palags. Nu to tak nestāstīs visai klasei - ka aizvakar uz tā palaga bija mana pakaļa vai bērnu čura, bet šodien maize (tas nekas, ka palags mazgāts, vājākiem nerviem var iestāties šoks).

Pieslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:53:53 »
Paldies dievam ,projkts man nav jātaisa, bet galdauts arī man nav. Principā. Dažreiz kaut ko sariktēju, uz Zsvētkeim. Bet tā ēdam uz plikiem 100gadīgiem dēļiem'
Ja vajadzētu, kaut ko jau sabrūvētu, bet vecos novalkātos galdautus esmu reciklējusi par trauku dvieļiem, bet špicainie ir atrasti humpalās. Kaut gan arī tas varētu būt stāsts

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2021. gada 23. aprīlis, 22:00:53 »
"aprakstu, ar ko šis galdauts ir tik īpašs JŪSU ģimenei"

Tas ir VIENĪGAIS galdauts mūsu ģimenē. :D

Vienmēr šajos brīžos nodomāju, cik labi, ka es esmu Pļuškins.
"Nofotografējiet jūsu ģimenē esošu vēsturisku lietu" - lūdzu - manas vecmāmiņas nu jau simtgadīgā gaļasmašīna, nenormāli vecs elektriskais gludeklis (kam vads piespraužams arī pie gludekļa tādā bleķa ligzdā), karpeļlaukā salasīta simtgadīga slida (fotošops palīdz iegūt pārīti)... un vispār jebkādus "atnesiet, uztaisiet, sameklējiet" es varu izveikt, neizejot no mājas. Bet kāāāā tie projekti besī...
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 23. aprīlis, 22:06:29 no Trix »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2021. gada 23. aprīlis, 23:18:37 »
Piedāvaju projektu no otras puses - "kā piedrāzt skolas iedoto projektu''. Un iekopēt tekstu no šejienes, pielikt pāris teikumus, kur palags-galdauts glabājies (piem., bijis sašūts netīrās veļas maiss), vai bijis žēl rakt kopā ar zārku un noņemts pēdējā brīdī (tautiskās segas un linu pārklājus esmu uz zārkiem redzējusi. Nu tā kaukā... Domāju, ka atšūsies uz ilgāku laiku.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2021. gada 24. aprīlis, 01:37:55 »
"aprakstu, ar ko šis galdauts ir tik īpašs JŪSU ģimenei"

Tas ir VIENĪGAIS galdauts mūsu ģimenē. :D

Īpašs, jo tas ir JĀŅU galdauts. Ikdienā iztiekam ar parastām salvetēm/papīra dvieļiem. Bet katru gadu uz Jāņiem mamma uzklāj TO galdautu, jo šie svētki mūsu ģimenē ir īpaši.

p.s.visticamāk, to, ka tas, kas naktī ir palags, bet dienā galdauts, zini tikai Tu, pārējie nav pamanījuši

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #12 : 2021. gada 24. aprīlis, 08:06:39 »
Man kā skolotājai arī riebjas projekts kā šķira. Bet jaunā kompetenču pieeja balstās gandrīz tikai uz to, ka galarezultātā, lai novērtētu skolēna prasmes un zināšanas, jāveido šie projekti. Vienkārši slima suņa murgi...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2021. gada 24. aprīlis, 09:02:47 »

Galvenais jau būtu šo negatīvismu nepārnest uz bērniem
Manējo pamatskolā projektu nedēļa bija rosinoša. Skoliņa maza un bērnus sadalīja grupās tā, ka vienā grupā ir bērni no 1.līdz 9. klasei, dara kopā, atbilstoši spējām. Lielie koriģēja , vadīja mazos. Tēmas laikam varēja izdomāt/izvēlēties

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2021. gada 24. aprīlis, 09:07:12 »
Ļoti ceru, ka šis nav vislatvijas projekts, jo tad tas man tūlīt uzkritīs uz galvas :mrgr:
Kaut kur ir jābūt manas vecmāmiņas krusta dūrienā izšūtam galdautam ar ceriņu motīvu. Skaists, bet vēlākajās paaudzēs nelietots, glabāts skapī kā relikvija, bet neprasiet tagad, kura dzīvokļa skapī un vai vairs ir.
Dzimtas vēstures jautājumi ir mans uzdevums; līdz šim esmu taisījusi prezentācijas par dzimtas koku, par savas vecmāmiņas Singer šujmašīnu, par vecāko ģimenes foto, par dzimtas relikviju. Tas tā, pagaidām :mrgr:
Prezentācija par relikviju vispār izraisīja mikrokašķi, jo uzrakstīju par gredzenu, ko mans vectēvs uzdāvināja vecmāmiņai pēc mana tēva piedzimšanas. Vecmāmiņa - manai mammai pēc manas piedzimšanas. Mamma man pēc pirmā bērna. Es - savai meitai pēc mana pirmā mazdēla. Nu un vedekla pēc prezentācijas pavisam nopietni pārmeta man, ka būtu pienācies viņai - jo pirmais mazbērns. Pasūtīju likties baļļā.
Tā, lūk, gadās ar tām īpašajām lietām :sarcasm: