Autors Tēma: Dzīvības ķěde  (Lasīts 1225 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Dzīvības ķěde
« : 2021. gada 26. aprīlis, 11:02:57 »
Daudzi seko jūras ěrgļu gaitām ligzdā. Cik saprotu, cālěni laikam aizgājuśi bojā.

Es uztrāpījos tajă brīdī, kad kaut kas dzīvs un pīkstośs bija atnests uz ligzdu. Sapratu, ka nevĕlos redzět śī pīkstuļa nogalěšanu un izbarośanu.

Kas ir tas, kas neliek baisuļoties par viena năvi? Jo tas pagarina dzīvību citam.

Diespas, nenosodu. Cenšos izprast fiśku. Domăju ne jau dzīvnieku pasauli. Tur viss puslīdz ćotka. Es par cilvěkiem.

Man cepure jăliek?

Atslēdzies tuk

Atb: Dzīvības ķěde
« Atbilde #1 : 2021. gada 26. aprīlis, 11:54:47 »
Cilvēku pasaulē dzīvības tiek pagarinātas kādu spešel galinot nost?  :scratch:   :thinking:  kkā neizprotu to domu... Ja par orgānu donoriem, tad tos izmanto pēc smadzeņu nāves. Nu vismaz legāli un likumīgi...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2021. gada 26. aprīlis, 12:01:48 »
Ne tâ. Kăpěc satraukums un līdzi juśana par putněniem, bet pofigs par dzīvo barību viņiem.

Un par cilvěku pasauli es nebūtu tik rožainā pārliecībā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2021. gada 26. aprīlis, 12:08:15 »
gaļa paliek gaļa...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2021. gada 26. aprīlis, 12:09:48 »

Diespas, nenosodu. Cenšos izprast fiśku. Domăju ne jau dzīvnieku pasauli. Tur viss puslīdz ćotka. Es par cilvěkiem.

:?:   
Ja par barības ķēdi, tad vegāni jūt līdzi un pārdzīvo... praktiski.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #5 : 2021. gada 26. aprīlis, 12:09:55 »
Ne tâ. Kăpěc satraukums un līdzi juśana par putněniem, bet pofigs par dzīvo barību viņiem.

Tas ir klātbūtnes efekts. Ja vērotu, piemēram, mazos lapsēnus. Raizētos par viņiem...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2021. gada 26. aprīlis, 12:13:17 »
Var arī kotleti pavērot  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2021. gada 26. aprīlis, 12:26:04 »
Man nemaz nav pofigs. Šie vismaz noķer un apēd. Kaķi  putniņus bieži vien spīdzina sporta pēc.
Attieksme gan arī dažāda -piem. zivis kaut kā mazāk žēlojam

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2021. gada 26. aprīlis, 12:32:52 »
Viss jau no skatupunkta atkarīgs. Ja kamerā vērotu norises kāda "susura" dzīvē un to ērglis nomedītu savu bērnu barībai, pārdzīvotu par to. Susurs būtu pozitīvais tēls, ērglis negatīvais.
Iesaiste un saikne būtu ar susura, ne ērgļa dzīvi vai nāvi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2021. gada 26. aprīlis, 13:17:11 »
Tā ir. Kuram dzīvojam līdzi, to žēlojam.
Bet tā jau tas dabā iekārtots, ka cits citu medī un ēd. Patiesībā briesmīgi un nežēlīgi. Un nav arī tiesa tas, ko atceros kā skolā stāstīja, ka "plēsēji noderīgi, jo apēd vecos, slimos un vārgos" - tā nav. Viņi medī vieglāk noķeramos un neaizsargātākos, un tie ir dzīvnieku mazuļi. Es nevaru skatīties tās dokumentālās filmas, kur, piemēram, lauvu bars saplosa tikko dzimušu antilopes mazuli, man tas šķiet baisi. Un vispār - tāpēc man vienmēr ir labāk patikuši zālēdāji. Bet, ja vērotu lauvēnu dzīvi no dzimšanas brīža un redzētu to nonīkšanu badā, droši vien žēlotu tos. Bet, lai viņi dzīvotu, daudziem citiem būtu jāmirst... Nu nekādi nesanāk, lai "vilks paēdis un kaza dzīva"...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2021. gada 26. aprīlis, 13:26:07 »
Tātad - ko pasniedz par galveno, par to pārdzīvo, attaisno? Vispār interesanti. Tā jau arī ir informācijas iebarošana, domāśanas novirzīśana.

Un kurś gan domâ par slieku, liekot uz ăķa.

Un jă - ja paśam cùka    jămuśī, diez vai ěstu kotletes.

Un par cilvěkiem jaucas domas prātā man.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2021. gada 26. aprīlis, 13:34:27 »
Nu ja. Šitās dilemmas dēļ esmu pārstājusi gaļu ēst. Bet ir cilvēki, kas paši audzē, kauj un ēd, kā jau tas laukos vienmēr ir noticies. Nemaz nerunājot par tiem, kas nopērk veikalā bezpersonisku gaļas gabalu - tas jau pavisam viegli.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #12 : 2021. gada 26. aprīlis, 13:41:33 »
Tātad - ko pasniedz par galveno, par to pārdzīvo, attaisno? Vispār interesanti. Tā jau arī ir informācijas iebarošana, domāśanas novirzīśana.

Nu, nu.....nevajag pārspīlēt. Tāpēc cilvēki domā, analizē, vērtē. To dēvē par kritisko domāšanu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2021. gada 26. aprīlis, 13:57:45 »
Un jă - ja paśam cùka    jămuśī, diez vai ěstu kotletes.

Nu bet laukos cilvēki vēl aizvien tā dzīvo. Gan "mušī", gan ēd. Tas pilsētnieku galvās, vistai kājas un spārni ir atsevišķi no ķermeņa kuram vidū tukšums...
Gan jau arī ko mušīt varētu, ja bērni mirtu badā... tas tā, spriedelēšana, kad ledskapis pilns...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #14 : 2021. gada 26. aprīlis, 13:59:51 »
....njā...piens rodas pudelēs :mrgr: