Autors Tēma: Kaimiņi  (Lasīts 2220 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Kaimiņi
« : 2021. gada 01. jūlijs, 15:55:38 »
Ierosmei lasītājas jautājums lvportals:
"Saņēmu mantojumā māju, kura celta 60. gados un atrodas uz zemes gabala robežas. Mājas siena ar logu atrodas uz robežas ar kaimiņu zemi. Kaimiņi no savas zemes puses priekšā ēkas logiem salikuši šīferus, koka gabalus utt., aizsedzot logus. Kā risināt situāciju, vai tas ir likumīgi? "

Likumīgi, jā gan :mrgr:

Mans jautājums - un kādi ir jūsu kaimiņi?

Atslēdzies Bobs

Atb: Kaimiņi
« Atbilde #1 : 2021. gada 01. jūlijs, 15:58:28 »
a pašai par saviem kaimiņiem izteikties?
Man ir principā normāli kaimiņi, netraucē dzīvot. Bet ja analizē dziļāk - nav gandrīz neviena normāla cilvēka mūsu ielā  :rofl: :rofl: :rofl:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2021. gada 01. jūlijs, 16:00:07 »
Es tikai sasveicinos, nav ne labu, ne sliktu attiecību.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2021. gada 01. jūlijs, 16:03:12 »
Man abās pusēs kaimiņos dzīvo ģimenes ar maziem bērniem - pieklājīgi sveicinās, skaļus tusus nerīko, savas terases sakopj :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2021. gada 01. jūlijs, 16:05:55 »
man visapkārt labi kaimiņi un es arī esmu laba kaimiņiene. Galvenais -visi esam klusi. Daži suņi ir stulbi, tas gan

Par logu -arī 60 gados tas nebija likumīgi. Mūrē vien ciet

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2021. gada 01. jūlijs, 16:11:13 »
...laikam jau vienmēr problēmas rodas, ja nerēķinās ar otra interesēm...nu, ja nedomā - nedari to, kas tev pašam nepatiktu...ierīko pie robežas izgāztuvi... sastādi kokus, kuri noēno kaimiņa dārzu... savāc visu ūdeni vai arī otrādi -apūdeņo un pataisi kaimiņa zemi par purvu utt...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #6 : 2021. gada 07. jūlijs, 19:41:48 »
Apakšējie kaimiņi izplata dīvainas smakas - tās mainīgas un nav sevišķi patīkamas.
Augšējie dzīvo kā spoki - ne dzird, ne redz, bet it kā ir.
Sānos par laimi uztaisīja skaņu izolāciju, tagad tikai pa retam dzird strīdus un sīko raudas(jestra jauna ģimenīte).
Visus citus mājas kaimiņus te sveicinu, te nē, jo nesaprotu, kurš kaimiņš, bet kurš vnk iet mājai garām - droši vien domā, ka esmu dīvaina un nepieklājīga. Nespēju arī atšķirt tās visas tantes un onkuļus, visi liekas vienādā skatā (droši vien jaunieši neatšķir mana vecuma dāmas :D ).
Savas kāpņu telpas cilvēkus daudzmaz atpazīstu. Ir man draudzīgie kaimiņi :D - 80+kaimiņš, kas katru gadu man uz 8.martu dāvina ziedus, kafiju un šmigu un 80+kaimiņiene, kura vnm grib runāties un izsaka nemitīgus komplimentus :)
IR viens kaimiņš lejasstāvā, ar kuru pirms padsmit gadiem trepēs satikos, abi bijām apreibuši un ilgi tērzējām - tāda saikne :D Tagad tikai sveicināmies, jo reti satieku un ne es, ne viņš vairs nedzer :( Pat nezinu, vai viņš to atceras.
Pretējais kaimiņš, kad ir skaidrā, tad pat nesveivcina, bet, kad sameties, tad ir liels draugs, tad es viņam paprasu riteni piepumpēt :D
Tad ir vairākas vientuļas un ļoti foršas dāmas manā vecumā, bet ar viņām man nav pilnīgi nekādu kontaktu, tikai - labdien.
Normāli kaimiņi vienvārdsakot.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2021. gada 08. jūlijs, 11:50:34 »
iepriekšējā dzīvoklī dzīvoju no mājas pieņemšanas ekspluatācija. 108 dzīvokļi. Pazīstu visus! Tas bija par daudz! Tagad, kad jau pusgadu dzīvoju citā mājā nepazīstu nevienu. Tas ir tāds Kaifs! Uz sejām man vispār nav nekādas atmiņas, ja kāds garām ejot ciešāk ieskatās man acīs, uzsmaidu un sveicinu. Cenšos šo nezināšanas periodu izbaudīt. Kaut gan jau sākas .... Reiz mammucis no apakšas sūdzējās, ka visu nakti kaut kur tecēja ūdens. Es noklusēju, ka tas bija mans pods ( pati no rīta biju šokā - man nekad mūžā ar santehniku nebija problēmas) Te 2 naktī kaimiņiene no blakus dzīvokļa zvana pie durvīm, jo nevar aizmigt. Izrādās jaunam dzīvoklim štruntīga skaņu izolācijā. Biju uz pakaļas - kur mana viesu istaba un kur viņas dzīvoklis. Vienkārši darbus darot, fonā biju uzlikusi kādu lekciju, un ne jau skaļi  :sad_smiley: . Tagad lietoju austiņas un raustos, ja kaķim uznāk bizojamais.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #8 : 2021. gada 08. jūlijs, 12:12:40 »
Jā, ja dzīvo mājā no pieņemšanas brīža, tad pazīst visus, parasti jau mājas cēlājs bija kāda organizācija un tad jau iemītnieki bija darbabiedri pārsvarā. Kā tur bija - gandrīz visi dzīvokļi bija tās darbavietas ļaudīm un kkāds % citiem(kam - neatceros). Kad vēl deva dzīvokļus par brīvu...ak laiki  :clap:

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2021. gada 08. jūlijs, 12:43:39 »
Ja vecajā dzīvoklī bija vairāk par 9 m2 uz cilvēku, nedeva. T.i. rindā neuzņēma.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #10 : 2021. gada 08. jūlijs, 13:17:04 »
Dzīvot vienā mājā ar darbabiedriem  :rat: Esmu pateicīgs, ka man apstākļi tā iekārtojušies, ka mūs šķir 100 km. Nekad neesmu bijis sajūsmā par ikdienas gaitās satiktu darbabiedru.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2021. gada 08. jūlijs, 13:42:34 »
Dzīvot vienā mājā ar darbabiedriem  :rat: Esmu pateicīgs, ka man apstākļi tā iekārtojušies, ka mūs šķir 100 km. Nekad neesmu bijis sajūsmā par ikdienas gaitās satiktu darbabiedru.
nu, ja tāda nepatika pret darba kolēģiem, tad varbūt jāmaina darbs?...gala produkts taču ir komandas darbs?...ja nepatīk  komandas biedri, tad rezultāts nevar būt labs...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2021. gada 08. jūlijs, 13:57:13 »
visi kaimiņi ir slikti, bet augšējie kaimiņi ir sliktāki par apakšējiem :) 

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #13 : 2021. gada 08. jūlijs, 14:04:33 »
nu, ja tāda nepatika pret darba kolēģiem, tad varbūt jāmaina darbs?...gala produkts taču ir komandas darbs?...ja nepatīk  komandas biedri, tad rezultāts nevar būt labs...

Lūdzu nejaukt kotletes ar karbonādēm un patvaļīgi neinterpretēt. Neapgalvoju, ka kolēģi būtu man nepatīkami cilvēki. Man vienkārši nepatīk jaukt privāto un darba dzīvi. Satiekot kolēģus, gribi negribi, zemapziņa paceļ prātā kādu problēmjautājumu, kas no darba brīvajā laikā nav patīkami. Otrkārt, mazliet Igaunijas valsts prezidentes piemēra līdzībās, man no darba brīvajā laikā patīk būt mazliet saburznītam un nedomāt vai to redz arī kolēģi. Visbeidzot, ja visu laiku pavadi ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem, neizbēgami rodas kašķis, jo vienam no otra vajag arī atpūsties.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2021. gada 08. jūlijs, 14:22:25 »

Lūdzu nejaukt kotletes ar karbonādēm un patvaļīgi neinterpretēt. Neapgalvoju, ka kolēģi būtu man nepatīkami cilvēki. Man vienkārši nepatīk jaukt privāto un darba dzīvi. Satiekot kolēģus, gribi negribi, zemapziņa paceļ prātā kādu problēmjautājumu, kas no darba brīvajā laikā nav patīkami. Otrkārt, mazliet Igaunijas valsts prezidentes piemēra līdzībās, man no darba brīvajā laikā patīk būt mazliet saburznītam un nedomāt vai to redz arī kolēģi. Visbeidzot, ja visu laiku pavadi ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem, neizbēgami rodas kašķis, jo vienam no otra vajag arī atpūsties.
es sapratu, kolēģi nav tavi domu biedri, bet kopēja labuma dēl vari darba lietās pieciest...galvenais jau, ka ir rezultāts un konts papildinās! :mrgr: