Autors Tēma: Ticējumi, aizspriedumi  (Lasīts 2688 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Ticējumi, aizspriedumi
« Atbilde #15 : 2021. gada 14. jūlijs, 16:02:19 »
Žīdam esot jāsāk diena ar viltību, piem. uz Brīvības ielas goju apturēt un pajautāt "kur ir Brīvības  iela". Man reāls gadījums, protams, uzrāvos.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #16 : 2021. gada 14. jūlijs, 16:10:39 »
Žīdam esot jāsāk diena ar viltību, piem. uz Brīvības ielas goju apturēt un pajautāt "kur ir Brīvības  iela". Man reāls gadījums, protams, uzrāvos.
Viņiem esot vēl piektdienā kādam jāpaprasa, lai kaut ko iedodot. Un nederot variants, ka pasaka, lai pats paņem, tur ir. Vajag, lai iedod rokās. Kolēģe šito pastāstīja.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #17 : 2021. gada 14. jūlijs, 16:34:02 »
Reāli kaitina paradums, ka naudu nevar dot rokās, jānoliekot uz galda un otrs tad paņem.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #18 : 2021. gada 14. jūlijs, 16:54:55 »
kopš sāku apzinaties ar savu prātu,kā strādā ticējumi, uz stingrāko noteicu..neinformēt mani par tādiem.
man tas izdodas diezgan viegli,jo es māku piekopt aiziešanas taktiku, kā arī selektīvo klausīšanos un liekā nodzēšsanu :D

būtībā visi ticejumi ir pa lielākajai daļai vajadzīgi un noderīgi..jo lielākā daļa cilvēces nav sevišķi gudri..un tad nu vajag tos... salasi nagus kad nogriez,ja nē velns cepurei nagu uztaisīs . nu a ko darīt ja citadi tie kopiti mētatos pa apkārtni.tas pats par matiem un visp visām sadzīves leitām.
aa mistiskie tiecējumi ir tikai baiļu slāpēšana un atbildības pārvelšana un kādu no malas...

mūsdienās ticējumi ir nomainīti ar instrukcijām un vadlīnijām. Ko darīt,ja nav prāta, un viss ir jāsaka priekšā. :murmur: nelikt bērnus un dzīvniekus veļasmašīnā,  nebāzt plastika maisiņu uz galvas....
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:04:38 »
Reāli kaitina paradums, ka naudu nevar dot rokās, jānoliekot uz galda un otrs tad paņem.
Par naudu neesmu tādu ievērojusi, bet ar nazi u.c. asajiem priekšmetiem gan.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #20 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:15:24 »
Par naudu ir. Es jau arī vairs nedodu nevienam rokā, bet nolieku uz kādas  virsmas. Nevar jau zināt, paņems uzreiz vai vajadzēs nolikt, lai var paņemt...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #21 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:33:20 »
un vēl..  vienā vietā ticējums strādā.. nu nedot naudu rokā, piemēram :)  aiz stuura neviens par to ticējumu nezin, visi dod naudu roka un dzīvo laimīgi ,sava nezināšanā :D

p.s viss mīlīši ir galvā, itin viss(katram savā )   :coffee:
IG- mellenessniega

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #22 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:38:40 »
Tak neviens jau nenoliedz, ka viss galvā :) Bet pļāpāt interesanti.

Nomazgāt auto sānus, lai beidzot nolīst? Tas no mūsdienām.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #23 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:40:15 »
Jā, viss galvā. Tā apgalvo mana kolēģe, kad saku, ka man kondiška pūš virsū. Tas nevar būt, jo nevar būt nekad. Tā ja.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #24 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:47:10 »
es ar tikai pļāpāju  :smoker:
IG- mellenessniega

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #25 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:48:37 »
par tām lietotām lietām... Ja tādas tiek dāvinātas, tad iesaka iedot pretim kādu kapeiku jeb santīmu. Tad tas skaitās pirkts "no starpnieka". Līdz ar to it kā nonivelējās nelāga aura. It kā. Jo pārdotai lietai ir starpnieks. Kaut kas tur laikam ir, jo neviens daudz par tādām lietām nedomā pērkot kaut ko nebūt antikvariātā. Un tur lietām ir daudz bagātāka vēsture un īpašnieku saraksts. Lombardos gan nepirktu, tur lietas vai nu zagtas, vai nu trūkuma dēļ nodotas. To gan ne. Fātera vai omes palikušās lietas mani neuztrauc. Viņas ir bijušas  ģimenē un tur arī paliek. Par pārējo  es  neko daudz neuztraucos. Ieplīsušie  spoguļi, trauki, melnie kaķi. sievietes ar tukšiem spaiņiem no paša rīta man vienaldzīgi. Var būt tikai zīlītes, kas sit pie rūts. Un viedie sapņi... pašai bija pārītis, kas nāca, kā brīdinājums, bet tur neko daudz nevarēja mainīt.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #26 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:49:35 »
Amālij, a kāds kondiškai sakars ar ticējumiem??  :scratch: tā ir un  būs vienmēr ,ka ļaudis dažadi.
meita katru dienu nāk majās pukstēdama par kondisku.. divi kolēģi kuriem vajag un viņa kurai nevajag.. vairākums vai zinies vienmēr vinnē :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2021. gada 14. jūlijs, 17:58:59 »
Mellene, vai tik tu tā nebiji, kas tur vāca tos ūdeņus kurā tur datumā, dzīvus vai mirušus  :?:  Atceros, vēl tēma bija, kur visi villojās, kurš tic, kurš netic.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #28 : 2021. gada 14. jūlijs, 18:02:59 »
Man nav ticējumu un aizspriedumu.
Vienīgi nerakstu darba atskaitē, ka viss izdarīts, kamēr nav izdarīts.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #29 : 2021. gada 14. jūlijs, 18:06:08 »
aaa :faint: ... atkal..  :)

gribu un vācu :)

es taču nekur neteicu,ka nepareiz ir kkas ...es teicu,ka katram sava galva un katram pēc viņa ticības ..kur pretruna?tam ,kurš tic,tam strādā(jebkas) un tam kurš netuic..tam nestrādā..pofig ko pārējie gribēs.p.s tu laikam nesaproti manu domu vienk..bet tas ar nav svarīgi ..
IG- mellenessniega