Autors Tēma: pff - par bērnudārzu un Z-svētkiem  (Lasīts 10137 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: pff - par bērnudārzu un Z-svētkiem
« Atbilde #30 : 2014. gada 26. septembris, 15:38:43 »
Trix- aizmirsti manu jautajumu.
 Es kaa parasti..nepamanu ,ka ir turpinajums diskusijai. Es nez ,man kkada probleema pamaniit, ka diskusijai seko, 2..3 utt lapp.  :'( izlasu pirmo lpp..un manuprat jau beigas, tas ka jamekle kkur augša vel kaada lapa , man piemirstas.
izradas, tu jau izklastiiji to, ko jautaju iepriekš...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #31 : 2014. gada 26. septembris, 15:41:59 »
:D
Nu, vo, tagad zināsi, ka diskusijas mēdz būt garas. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #32 : 2014. gada 26. septembris, 17:04:43 »
ipacii - SAPā nebija avataru - punci redzēt nevarēja. :D

Tur jau tā lieta, ka esam tikušās arī dzīvajā pāris reizes, laikam neiru ietrāpījusi :D
ipacii aka Zazū
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2014. gada 26. septembris, 18:03:05 »
:D
Dīvaini, jo es gandrīz visur ar saviem Trixēniem braucu. :D Nu jau 3 un 4+ gadi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #34 : 2014. gada 23. oktobris, 09:08:07 »
Trix, nesatraucies tik ļoti. Pasakas bērnībā - tas ir normāli. Tam visi iet cauri agrāk vai vēlāk, vairāk vai mazāk. Tas nekas, ka pasakām mēdz būt reliģiska ievirze.
Ko tik bērni dažādās paaudzēs nav pārdzīvojuši - pokemonus, teletūbijus, purkšķinošu briedi Rūdolfu, septiņus rūķīšus un citus mošķus.  :smile: Pat latviešu tautas pasakās nereti kā personāžs darbojas Dievs, bet tāpēc jau nav uzreiz jāmeklē reliģiskas kopsakarības.
Man bērni jau no bērnudārza vecuma jau labu laiciņu ir ārā, arī dārziņi un audzinātāja bijušas visādas, tā ka ir, ar ko salīdzināt. Īpaši pēdējā gadā man ļoti nepatika iet uz sapulcēm, jo audzinātāja vienmēr izplūda garās runās. Es to uzskatu par necieņu pret manu brīvo laiku, it īpaši vakarā pēc nogurdinošas darba dienas.
Galvenais, lai neliek bērniem pirms ēdienreizēm lūgšanas skaitīt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2014. gada 24. oktobris, 11:30:45 »
Luīze, pasakas neviens par realitāti neuzdod. Atšķirībā no reliģiskajām pasakām...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #36 : 2014. gada 24. oktobris, 13:58:34 »
Luīze, pasakas neviens par realitāti neuzdod. Atšķirībā no reliģiskajām pasakām...

Ko nozīmē uzdot par realitāti? Kā var vispār uzdot par realitāti to, ko nevar pierādīt? Viss ir relatīvs.

Agrā bērnībā es arī ticēju, ka atnāks skaistais princis un apprecēs smuko, čaklo meiteni (mani).  :gore: Kaut kā tā doma ar laiku pārgāja pati no sevis.
Skarbā realitāte ir tā, ka Tu tāpat nespēsi vienmēr klāt izstāvēt un izkontrolēt, ko kāds cits Taviem bērniem cenšas iestāstīt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2014. gada 24. oktobris, 14:44:52 »
Atšķirība ir smadzeņu skalošanas vecumā un tajā, vai es būšu paspējusi ielikt savu informāciju pirms tā, ko dabūs no malas.

Uzdot par realitāti? Bez iebildumiem definēt, ka "dievs ir! Un viņš ir jāpielūdz" utt., pasniedzot to paralēli citai - reālai - informācijai, piemēram, ka ziemā kokiem nobirst lapas.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 24. oktobris, 14:46:55 no Trix »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #38 : 2014. gada 24. oktobris, 16:02:21 »
Tu domā, ka būs taisnība tam, kurš paspēs pirmais kaut ko Tavam bērnam iepotēt? Diez vai. Tev kā mātei vienmēr būs iespējas sniegt savu - saprātīgo skaidrojumu lietām.
Varbūt reizēm nevajag tik ļoti uztraukties, jo viss ir pārejošs. Īpaši bērnam mazā vecumā.

Pastāstīšu ar piemēru iz dzīves. Kādreiz manai mazajai radu meitenei bērnudārzā bija kaut kas līdzīgs ticības mācībai. Meitene aktīva, ar savu viedokli - tad nu nāk mājās un pārstāsta visas tās reliģiskās pasakas, turklāt ar lielu pārliecību, ka tas tā ir. Viņas vecāki un vecvecāki aktīvu baznīcā iešanu nepiekopj, bērna stāstus noklausījās mierīgi. Ticības stundas dārziņā beidzās, un visa tā gudrība pēc dažām dienām vairs nebija aktuāla. Tagad meitene ir pieaugusi un ar reliģiskām lietām nav saistīta vispār.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2014. gada 24. oktobris, 16:07:48 »
Par šo atcerējos- man bija dikti ticīga vecmāmiņa. Vienvasar manā pirmsskolas vecumā vecāki aizlaidās uz kalniem, mani atstāja pie tēva māsas, kur dzīvoja arī vecmāmiņa. Kad tēva māsa uzzināja, ka vecmāmiņa mani uz dievkalpojumu paņēmusi līdzi, taadu traci sacēla... Bet nebija par ko, vecmāmiņas galda lūgšanas es ar cieņu noklausījos, baznīcā bija skaisti, bet man ticīgums no tā visa nekādi neuzradās.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #40 : 2014. gada 24. oktobris, 16:22:36 »
pag..kka jocīgi saruna iegaja..es tag nesaprotu? no kaa bailes??ka kaads ticīgs kļūs?...
es gan jo vecaka kļūstu jo ticīgaka...un par to īstenībaa nekaunos...
oky mana ticība laikam nav taada no ka te visi baidās....

spriedeleju... :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

daddy

• Viesi
« Atbilde #41 : 2014. gada 24. oktobris, 16:24:41 »
no tā, ka "neticīgs" bērns piedalīsies ziemas saulgriežu, ziemsvētku vai ķīniešu jaungada vai ramadana svinēšanā viņš automātiski nekļūs par attiecīgās ticības pārstāvi. Tikai uzdos vecājkiem verbūt nepatīkamus jautājumus par simboliem -  bluķi, eglīti, pūķiem u.c. un izglītiti vecāki spēs paskaidrot...

neizglītotiem nāksies atšaudīties, ka eglīte vajadzīga tāpēc, lai būtu, kur dāvanas noslēpt :D :D :D 

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #42 : 2014. gada 24. oktobris, 16:26:11 »
no kaa bailes??ka kaads ticīgs kļūs?...
Ja es pareizi saprotu Trix, tad runa par to, lai bērniem neko neiepotē, pirms viņi paši ir kritiski spriestspējīgi. Nedomāju, ka Trix izslēgs no mantojuma bērnu, kurš pilngadīgā vecumā būs kādai reliģijai pievērsies...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #43 : 2014. gada 24. oktobris, 16:44:37 »
Nu bet es par to pašu. Bērna redzesloks ir jāpaplašina, ir jāļauj pagaršot arī "draņķi" ar E. Lai vēlāk neizveidojas kāds "aizliegtā augļa" un tabu tēmas sindroms. 

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #44 : 2014. gada 24. oktobris, 22:03:38 »
Vai pareizi sapratu - tu kaut kur pamanīji kristiešu brošūru un tagad sāc satraukties, vai b/d tagad nesāks izvest idejas par Mariju, Jēzu utt? Nedomāju, ka b/d izvērsīs kristietisma propagandu, taču es nebūtu pret, ja b/d skaidrotu par šiem personāžiem, neaizmirstot, ka ir arī Z-vecītis.Starp citu,  ir ļoti grūti bērnam tās lietas ieskaidrot  un izskaidrot, ja vecāki nav kristieši. Bet bērni jautās un gribēs zināt. Tas ir 100%.