Autors Tēma: ēdiens -gadalaika tradīcija  (Lasīts 14374 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: ēdiens -gadalaika tradīcija
« Atbilde #105 : 2026. gada 16. jūnijs, 22:32:29 »
Kā nemetīsies, ja māte kotletītes dēliņam pagatavojusi...  ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #106 : 2026. gada 17. jūnijs, 09:36:49 »

Šis interesanti. Ko nozīmē negaļas noslieces. Es vasarās tikpat kā neēdu galu, ir tik daudz svaigu dārzeņu, ogu, ka man vienkārši neprasās. Bet tādēļ jau neapgalvoju, ka esmu veģetāriete. Ja kāds deklarē savu anti gaļas pozīciju un tad "ēda, nu ļoti ēda", vai tas tomēr nav tā dīvaini?  :?:

hehe, manējie lietainajās brīvdienās tika cienāti ar rauga pankūkām un Pūres aveņu ievārījumu.
Mazmeita sāka pētīt sastāvu Ievārījums PŪRE aveņu 900g spainī | BARBORA un viņai radās jautājums - no kurienes tur tauki un olbaltumvielas??  :?:   

es, kas esmu lasījis avenes, pastāstīju  :mrgr: 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #107 : 2026. gada 17. jūnijs, 13:34:56 »
es, kas esmu lasījis avenes, pastāstīju  :mrgr: 
Lai meitēns pārstāj ogas ēst, iedomādamies tās olbaltumvielas dzīvā veidā?  :mrgr:   

Vispār ogās ir arī olbaltumvielas, pat arbūzā esot. Otrkārt, ievārījums jau nav vairs tikai ogas, tur ir arī cukurs un vēl visādi labumi klāt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #108 : 2026. gada 17. jūnijs, 16:27:49 »
Rabarberu sīrups top. Apdāvināja mani ar tādiem kātiem, ka nosist var vienā vēzienā

Atslēdzies daddy

« Atbilde #109 : 2026. gada 17. jūnijs, 16:29:34 »
Rabarberu sīrups top. Apdāvināja mani ar tādiem kātiem, ka nosist var vienā vēzienā

es reiz šos vīnā ietaisīju...interesants baltvīns sanāca  :spicglaze:   nu jau drīz vairs nebūs ēdami, tā skaitās...

Atslēdzies reno

« Atbilde #110 : 2026. gada 17. jūnijs, 17:05:46 »
Vecie varbūt, ja kilogramiem grasies likt iekšā. Jaunie kāti, kas sāk nākt, tik pat labi, kā pavasarī

Sīrups+ minerālis+ ledus+ kāda piparmētras lapa. Karstumu gaidu!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #111 : 2026. gada 17. jūnijs, 17:19:33 »
Labi ka atgādinājāt par rabarberiem, jāuzveic kāds čatnijs pie siera un gaļām Līgo svētkiem.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #112 : 2026. gada 18. jūnijs, 07:27:50 »
Mann aknas garšo mmm...
Bet tā speķpīrāgi parasti uz Līgo cepti, lai gan tad daudz viskā tāpat. Bet tās jau visos svētkos.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #113 : 2026. gada 18. jūnijs, 08:40:39 »
Līgo un Jāņos dodos ceļojumā. Prom. Lai izbēgtu no svētku ēšanas ārprāta.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #114 : 2026. gada 18. jūnijs, 09:06:16 »
Nu traki, ka kāds ar varu bāž mutē.  :rofl:  Man šķiet, ka tieši Jāņos tā ēšana tāda pakārtota, kamēr zāļu vakarā visu apdara, vainagus sapin, zāles salasa, pūteli uzslien, ar Jāņu bērniem izrunājas, dziesmas padzied un vēl ko nebūt, tā tik vien ir, ka uzēst arī atcerēties...  :)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #115 : 2026. gada 18. jūnijs, 09:53:26 »
Tikai un vienīgi priecājos, ka ir cilvēki, kuri prot uzturēt tradīcijas. Tradīcijas tādā pareizā izpratnē: zāles salasīt, vaiņagus sapīt, ar Jāņu bērniem izrunāties utt. Es galīgi tāda neesmu. Tieši tāpat kā man nav sezonas vai gadalaiku ēdienu. Ja sakārojās arī ziemā ēdu auksto zupu.
Sāk nepatikt, ka tradīcijas sāk kļūt tādas kā nosacīti obligātas: Gribi negribi - ir jālasa tās zāles, jāpin tie vainagi.Kā tad bez tiem. Un kur tās zāles, lai lasa? Ja pašam pļavu nav. Privātajās pļavās?
Un ēšana? Kaut kā nav nācies redzēt, ka "jāņu bērniem" pietiek tikai ar pāris speķa raušiem, siera šķēli un alus kausu, dziesmām un aprunāšanos.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #116 : 2026. gada 18. jūnijs, 10:09:08 »
Nu traki, ka kāds ar varu bāž mutē.  :rofl:  Man šķiet, ka tieši Jāņos tā ēšana tāda pakārtota, kamēr zāļu vakarā visu apdara, vainagus sapin, zāles salasa, pūteli uzslien, ar Jāņu bērniem izrunājas, dziesmas padzied un vēl ko nebūt, tā tik vien ir, ka uzēst arī atcerēties...  :)

a-ja-bet viss tik garšīgs, tik garšīgs??!  :steak:  alus nelielās devās arī veicina apetīti  :beer: :beer: :beer:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #117 : 2026. gada 18. jūnijs, 12:05:54 »
Nu jā, es alu izdzeru tik vienu glāzi reizi gadā, simboliski Jāņos godinot to tradīciju   :rofl:  tādēļ ar pārēšanos nav problēmu.  :P

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #118 : 2026. gada 18. jūnijs, 12:57:19 »
Ja par alu  :mrgr:   Es to nespēju dabūt iekšā  :n-:   Kādreiz pirms seniem laikiem biju iedomājusies, ka reizi gadā man tā alus glāze kaut kā jāiemoka, jo - tradīcija taču!  :mrgr:   Tad nospriedu - a nafig?! Kam tas vajadzīgs?! Piekāšu tādu tradīciju un dzeru kas man garšo, kvasu vai morsu, vai vīna "kompotiņu", ja gribas arī kādu grādu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #119 : 2026. gada 18. jūnijs, 13:35:29 »
Man garšo alus, bet es to vienkārši nedzeru.