Autors Tēma: armijas ainiņas  (Lasīts 1427 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

armijas ainiņas
« : 2021. gada 23. septembris, 23:09:32 »
Biedējošas lietas jau bija, bet runa par uzspiestām. Toreiz neliedza apmeklēt skolu un neatlaida no darba, ja atteicies iet pie zobārsta.
Bija vēl trakāk - sēdināja!
2 cilv. neieradās uz rīta līniju. Šamos meklēja 2 bruņotas rotas. Ok, pavēle bija nešaut... bet teorētiski arī varēja pie konkrētiem apstākļiem.
Atrada un iesēdināja.

Atslēdzies sanda

Atb: Atb: Dienas deva
« Atbilde #1 : 2021. gada 24. septembris, 00:30:07 »
Kādam juridiskās fakultātes studentam  pad. laikā draudēja lielas nepatikšanas par nepiedalīšanos 1.maija demonstrācijā, tika izsaukts uz  komjaunatnes komiteju, nezinu ar ko lieta beidzās, pievērsu tai uzmanību tāpēc, ka sēdi vadīja pazīstama persona.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2021. gada 24. septembris, 08:00:25 »
Rīta līnija un 1. maija demonstrācija ietekmēja veselību? Trombi, spiediens, redzes problēmas, kāju nekustība utt.? Tiešām???

Bet vispār, vakceri, te ir joku tēma!!!! Paši jūs bāžaties visās tēmās ar savu kovida propagandu, bet regulāri par to, ko darāt paši, pie katras izdevības noķengājat tos, kuriem ir viedoklis par vakcīnas nevajadzību viņu organismam.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2021. gada 24. septembris, 08:03:58 »
Nu, karaklausība, jā, svēta lieta, par izvairīšanos krimināllieta, bet zvērestu jau nodevušajam tribunāls. Un valdošajam režīmam sava nodeva arī pienācās. "Pretpadomju elementu" varēja norepresēt un pat iesēdināt. Toties šodien, reku, džeku iesēdināja par mutes palaišanu interneta komentāros  :mrgr:
Bet mēs te kaut kā ne par tēmu galīgi, un atkal es pie vainas :mrgr:

Atslēdzies Milka

« Atbilde #4 : 2021. gada 24. septembris, 08:38:26 »
Bija vēl trakāk - sēdināja!
2 cilv. neieradās uz rīta līniju. Šamos meklēja 2 bruņotas rotas. Ok, pavēle bija nešaut... bet teorētiski arī varēja pie konkrētiem apstākļiem.
Atrada un iesēdināja.
Rīta līnija armijā? Bet tur tak savi noteikumi! Tāpēc tā ir armija.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2021. gada 24. septembris, 09:04:22 »
Rīta līnija armijā? Bet tur tak savi noteikumi! Tāpēc tā ir armija.

Armijas un disciplīnas ir dažādas. Mums sboros arī 2 igauņu jaunekļi bija pēc mājām sailgojušies (kas tur, 30km)... atrada, saķēra un ietupināja gauptvahtā uz nedēļu par patvaļīgu daļas atstāšanu...

Trixi, runāja, ka armijas kompotiem piejauc bromu (Bromsi, piedo), lai puikām nestāv... tāpēc vecie zaldāti izgudrēm gāza to ārā...
es gan neticu (antibrummers?), jo nestāvēt varēja arī no pastāvīgā stresa... a Tu saki veselību neietekmēja...

PĻACC, kāda man suņanagla iemetās no netīrām apenēm...

Atslēdzies Trix

Atb: armijas ainiņas
« Atbilde #6 : 2021. gada 24. septembris, 09:59:54 »
Trixi, runāja, ka armijas kompotiem piejauc bromu (Bromsi, piedo), lai puikām nestāv... tāpēc vecie zaldāti izgudrēm gāza to ārā...
es gan neticu (antibrummers?), jo nestāvēt varēja arī no pastāvīgā stresa... a Tu saki veselību neietekmēja...

daddy, atkal?... :( Čukča ņe čitaķeļ, čukča pisaķeļ?

Es teicu, ka rīta līnija un 1. maija parāde veselību neietekmēja, nevis ka armija principā neietekmēja (ieskaitot Afganistānu un pārējos cinka zārkus). To, ka padomju armija bija sanatorija, es nekad un nekur neesmu teikusi un netaisos, pietiekami labi zinu stāstus no iekšienes, man tā nav abstrakta vēsture. Ar visu zāles krāsošanu, mūžīgajām grūbu putrām, zaļiem marinētiem tomātiem, ko pat cūkas neēda, un bromu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2021. gada 24. septembris, 10:07:29 »
nesāksim, nepiekasies sīkumiem :)
1. maija parāde varbūt neietekmēja, bet 9. maija un 23. februāra parādes ietekmēja gan.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2021. gada 24. septembris, 10:44:51 »
Ja tēma tagad par to, cik veselīgi/neveselīgi bija padomju armijā, tad laikam neviens nestrīdēsies un nesauks to par sanatoriju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2021. gada 24. septembris, 10:55:27 »
Kā neietekmēja 1. maija parāde veselību? Vienreiz tā pārsalu gaidot to iešanu garām tribīnei un urā bļaušanu, ka nolikos slima pēc tam. :D Auksts tas maija sākums bija gadījies, ar slapju sniegu naktī. A apavi padomijā kādi nu štrunti bija, tādi nu bija. Kājas slapjas, nosalušas un veselība ietekmēta gan! :D Vjek, padomijas absurdus labāk pat neatcerēties... Un pamēģini tik izvairīties no tiem gājieniem un urā bļaušanas partijai un valdībai, brrr...
Kaimiņos bija puisis, kuru padomija pēc videnes aiztrieca dienēt Afganistānā, nesaukšu viņa dzīvi pēc par veselīgu.
Un nodzirdīšanas politiku arī nē.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 24. septembris, 11:07:15 no tuk »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2021. gada 24. septembris, 11:18:14 »
Lielākoties veiksmīgi atkratījos no maija gājieniem, aizbildinoties ar pārtikas programmas pildīšanu  :sarcasm:  - lauku radiem līdzējām stādīt kartupeļus.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2021. gada 24. septembris, 12:03:57 »
Mums laikam bija jāvelk sērkociņi, ja tiešām trāpījās ( bet reāli atceros tikai 2 gājienus) tad vajadzēja aizmukt laikus, jo kaut kur tuvāk gar ielas malu stāvēja poļitruki un miliči un sargāja

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2021. gada 24. septembris, 12:05:51 »
Armijas ainiņas no sboriem Klogā vīrs stāsta, tur gan tikai joki.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2021. gada 24. septembris, 13:16:11 »
1.Maija gājienā vispār esmu bijusi tikai 1x sīka būdama kopā ar vecākiem. Ne reizi no skolas, ne reizi no darba. Pat neatceros, ka kāds būtu īpaši presējis.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2021. gada 24. septembris, 14:04:05 »
Es biju tik no skolas.