Autors Tēma: rasols/rosols  (Lasīts 4822 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

rasols/rosols
« : 2021. gada 30. septembris, 21:59:41 »
https://www.delfi.lv/tasty/jaunumi/gramata-par-rasolu-top-tasty-piedalas-ar-savu-rosola-recepti.d?id=53623457

ļoti jauks stāsts, gaidu grāmatu

Es dažreiz pielieku siļķi. Dažreiz kaperus. Burkānu nekad, ābols arī negaršo

Atslēdzies kvadra

Atb: rasols/rosols
« Atbilde #1 : 2021. gada 01. oktobris, 00:04:48 »
Es arī burkānus rosolā nelieku, kaut citos ēdienos man tie garšo.

Var jau likt  visu ko pēc gaumes un garšas, bet viena lieta ir, kas rakstā pieminēta un ko es nepieņemu kategoriski  :n-:  - tā ir maisīšana ar rokām!  :veee: Nu, cik tad lielu bļodu mājās jauc, tak ne jau to milzu 20l emaljēto katlu, ka nevar ar karoti apmaisīt?!  Kādreiz darba kafejnīcā konstanti neēdu nekādus maisītos salātus, jo biju redzējusi, ka toreizējā pavāriene ar rokām viņus jauc...  Tiešām neesmu nekāda caca, bet no šitās cūkošanās man kuņģis kāpj uz augšu....

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2021. gada 01. oktobris, 00:42:14 »
Ja sev/savējiem, tad teorētiski varētu arī ar rokām, bet noteikti ar cimdiem

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #3 : 2021. gada 01. oktobris, 04:37:24 »
Piekrītu kvadrai(rakstu nelasīju)..nu kā, kā var ar rokām pa ēdienu pļurzāties. :confused:   Ok man nav pretenziju nolaizīt putu karoti, ar pirkstu iebraukt kkādā garšojamā masā. Bet tas pirksts aiziet manā mutē un pēcāk tiek nomazgāts.bet vispar, tā padomāju, man laikam tomēr ne higieniskie apsvērumi, bet drīzāk jau atkal  kkas autisks. Es vienk nespēju iedomāties starp pirkstiem kkādu rosolu  :fp: :veee: :veee:
Gan jau tie kas var, tiem tās rokas tīras un pofig...
es pat pīrāgu miklu jaucu ar koka karoti un man nevienā brīdī nevajag tur pļurzāties ar rokām :)..viss sanāk smuki pat bez ēdiena masas starp pirkstiem.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #4 : 2021. gada 01. oktobris, 07:43:53 »
Es tieši gribēju jautāt, vai pīrāgu mīklu, piparkūku mīklu utt. arī tikai ar karoti? Un tak tam pašam rosolam sastāvdaļas griež izmantojot nazīti, bet tak ar rokām?
Nomazgā tīras rokas un viss. Man nav nācies maisīt vannu ar rosolu, bet, ja vajadzētu, noņemtu gredzenus, nomazgātu rokas un darītu, kas jādara.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2021. gada 01. oktobris, 07:55:50 »
Tikai ar savējiem. Bet savējie vannīti rosola nenoēstu. Tātad arī svešie. Bet es negribētu zināt, ka rosolu, ko ēdu, kāds maisījis ar rokām. Lai gan tas ir visreālāk un ērtāk, ja liels daudzums jāsagatavo

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2021. gada 01. oktobris, 08:00:14 »
Rasolu/salātus nē. Bet mīklu? Ar karoti?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2021. gada 01. oktobris, 08:24:11 »
Pret ēdiena jaukšanu ar rokām man ir aizspriedumi, kopš sen sen redzēju kaut kādu raidījumu, kur Mārtiņš Rītiņš ar strupiem pirkstiem bakstījās pa salātiem, tādā milzu tuvplānā. Vot tur kuņģis sāka prasīties ceļojumā. Tas skats joprojām nedzēšas...
Mīklu var un vajag ar rokām mīcīt, turklāt maize pēc mīcīšanas tiek cepta (termiski apstrādāta). Rosolu - negribu iedomāties, lai gan neslimoju ar pārlieku sterilitāti.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2021. gada 01. oktobris, 08:38:51 »
Vai tad pavāri nemēdz vilkt cimdus gatavojot ēdienu, ir tak kkādas higiēnas prasības ēstuvēs, ne? Griežot rasola sastāvdaļas jau tāpat apgrābsta ar rokām.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2021. gada 01. oktobris, 08:53:45 »
Man arī tas foto likās tāds šķebīgs.Bet tas drīzāk emocijās, jo katrs kartupelis un gaļas gabals tak ir bijis rokās. Kotletes veidoju ar rokām, mīklu mīcu,... Bet tas tiek pēc tam cepts.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 01. oktobris, 08:55:44 »
Sirmais arī grābstījās ar rokām pa ēdienu, filmētāji stulbi strādā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2021. gada 01. oktobris, 08:59:36 »
Tas raidījums bija pirms gadiem ka tik ne 20, kādi tur cimdi...

Īstenībā ļoti daudz nozīmē vizuālais. Koptas jauna cilvēka rokas (gluda āda) nedos negatīvu sajūtu, kamēr redzami asinsvadi un defekti uz rokām dod zemapziņas impulsu, ka maisītājs var būt slims un līdz ar to potenciāli bīstami ēst tādu rosolu. Atavisms, kas daudziem nepiemīt, - izvairīties no slimībām un izdzīvošanai bīstamām situācijām, neēst vecus, bojātus produktus, lai nesaindētos utt.

Rakstā tā bilde ar rokas iegrābienu mazā katliņā - nudien negaršīga.

Hi, hi, būs jāuztaisa rosols, sen nav bijis. :D Mums banālais rOsols pēc vecās receptes - kartupeļi, doktordesa, olas, zaļie zirnīši, marinēti gurķi, majonēze ar sinepēm, krējumu, sāli un pipariem. Sīpolus vajadzētu, bet tad man viens neēd. Uztaisīju ar zilajiem kartupeļiem - super paskats. :)

Ja burkāni, tad tas jau ir cits sajaukums, bet ne rosols. Āboli tāpat. Nu neder tur nekas klāt, arī siļķe ne. Ir ēsts, ēst var, pat garšīgi, bet tas nav rosols. Tā man sīks aplauzās - pieradis pie mana brūvējuma, kas viņam nenormāli garšo, vienos ciemos jau taisījās kraut uz šķīvja pusbļodu. Paspēju nopauzēt, lai uzliek vispirms mazu karotīti pagaršošanai, jo katra saimniece gatavo savādāk, iespējams, ka garšos ne tā kā mājās... Apēda tējkaroti, pārējo atstāja man... :D

Atslēdzies Milka

« Atbilde #12 : 2021. gada 01. oktobris, 09:00:10 »
Pret ēdiena jaukšanu ar rokām man ir aizspriedumi, kopš sen sen redzēju kaut kādu raidījumu, kur Mārtiņš Rītiņš ar strupiem pirkstiem bakstījās pa salātiem, tādā milzu tuvplānā. Vot tur kuņģis sāka prasīties ceļojumā. Tas skats joprojām nedzēšas...
Mīklu var un vajag ar rokām mīcīt, turklāt maize pēc mīcīšanas tiek cepta (termiski apstrādāta). Rosolu - negribu iedomāties, lai gan neslimoju ar pārlieku sterilitāti.
Vot, vot! Un pateicoties tādiem pavāriem, kuru gatavošanas šedevrus (it sevišķi cūcīgais Sirmais ar melniem nagiem) varēja redzēt pa TV, es sabiedriskajās ēstuvēs vairs neēdu.

Un Sirmais vēl tos pirkstus aplaizīja, un tūlīt atkal grābstījās gar ēdienu. Un vēl, pagaršojot ēdienu ar karoti, lika to atpakaļ kopējā traukā. :veee:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 01. oktobris, 09:05:58 no Milka »

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #13 : 2021. gada 01. oktobris, 09:17:01 »
Rosola receptes n-tās, man patīk ar burkāniem, marinētiem un svaigiem gurķiem, ābolu + tradicionālās sastāvdaļas.

Bet nespēju iedomāties rosolu, kur visas sastāvdaļas rīvētas. Br....

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2021. gada 01. oktobris, 09:37:38 »
Bet nespēju iedomāties rosolu, kur visas sastāvdaļas rīvētas. Br....

Kā ne? Bet rīvēti zaļie zirnīši? :D