es nemanipulēju, bet paužu savu pārliecību.
Un vēl mana pārliecība ir, ka ne jau valdība dod cilvēkiem darbu. Tā ir pašu cilvēku uzņēmība, vai viņi spēj rosīties un radīt saimniecisko darbību, kas ir pieprasīta un kas nes naudu un darbu. Nodokļu sistēma ir smaga visur un kā nesen teicās viens ekonomists (atceros tikai domu, nevis viņa vārdu) - nodokļu ciešāka uzraudzība nogremdētu virkni uzņēmumu.. - un varbūt tas būtu vienīgais un pareizais solis. Lai beidzot valsts atveseļojas un viss maksā tik cik maksā, nevis vieni strādā pa lēto pelēkajā zonā un ar to gremdē lielos, kas nevar strādāt atbilstoši likumdošanai, jo sistēma ir sačakarēta - lētie beznodokļinieki iznīcina pirktspēju. Ja sistēma būtu vienota, visi maksātu dārgāk un saņemtu vairāk. Tik elementāri. Un valdība tur pričom tikai tiktāl, lai nodrošinātu dzelžainu finanšu uzraudzību. Un tikai tad būtu iespējams normalizēt nodokļu attiecības tiem, kas kaut ko dara mazos apjomus un ieņem pazu papildnaudiņu.
Bet par to, ka valstī ir jābūt stingrai nodokļu uzraudzībai, es kliedzu jau no 1995.gada. Un valstī jābūt labi atalgotai policijai. Tikai tad iespējama dzīves līmeņa celšanās. Tiesa, tas ir cēlies arī bez tā visa, bet ne tā, kā varētu. Tā kā mani nevajag apsaukt par šo. Manu pārliecību šajā jomā forums nevar ietekmēt, vienīgi man var apnikt vai nebūt laika atbildēt uz šaura redzējuma replikām.
Savukārt mana pārliecība ir, ka 1) nodokļiem jābūt "ceļamiem", nevis tādiem, kuru 100% iekasēšana noved pie nogremdēšanas; 2)"dzelžainā finanšu uzraudzība" nepieciešama pie valsts naudas tērēšanas. Citādi to cauro, nē, vispār bez dibena mucu piepildīt pēc definīcijas nav iespējams, kamēr "naudas ir tik daudz kā vēl nekad". (Atceramies jaut daudzmiljonu vakcīnu "ziedojumus").
Tikai pie mums diemžēl ir otrādi - ar smagiem sviedriem sastrādātā nodokļu nauda pazūd bezdibenīgajā caurumā, nodokļu spaidus un covida ierobežojumus neizturējušie uzņēmumi aizveras, bet atlikušajiem skrūves piegriež vēl ciešāk.
Un, nē, es nepiekritīšu, ka kaut kāda "atveseļošanās" iestāsies, ja novedīs līdz bankrotam lielāko daļu nelielā biznesa. Nekas neatveseļosies, tas tikai iegriezīs spirāli uz leju - nav darba, nav pirktspējas, nav noieta tirgus un samazinās iedzīvotāju skaits, jo robežas ir vaļā un ļotenes lido...
Ikviens, kurš šeit dzīvo un strādā, un nesēž uz pabalstiem, ir vērtīgs, jo silda ekonomiku, pirkdams preces un pakalpojumus, pat ja arī nooptimizējis kādu daļu darbaspēka nodokļu. Visu nožņaudzot var palikt pie sasistas siles. Ja vien, protams, tas nav valdības patiesais mērķis atbrīvot šo teritoriju no aborigēniem.