Autors Tēma: 14 Saeimas vēlēšanas  (Lasīts 26428 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Atb: 14 Saeimas vēlēšanas
« Atbilde #90 : 2022. gada 07. jūnijs, 14:23:46 »

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #91 : 2022. gada 08. jūnijs, 14:30:57 »
Ir kaut kas tāds

Bet nu jāņem vērā kā ~50% ir šai aptauja matemātiski sadalīts, kas nozīmē, ka skandāls pirms velēšanām, var izmest šos ciparus miskastē. :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #92 : 2022. gada 08. jūnijs, 19:34:02 »
Rekur viss raksts par esošo situāciju: https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/partiju-reitingi-atbalsts-pieaug-na-saskanai-attistibaipar-ir-tresdala-neizlemuso.a460469/ Tā ka ja jūs nezināt par ko balsoties, tā ir tikai dabiska lietu kartība. 32 nezin par ko balsos, bet tikai 12 nebalsos.  Zinot iepriekšējo statistiku šie cipari ir fantastiski, jo jebkurš reālists sola zem 50% apmeklējušo.   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies Trix

« Atbilde #93 : 2022. gada 08. jūnijs, 19:40:58 »
Un vēlreiz - par ko ir jābalso, lai nebūtu kārtējie vecie vēži pie siles? Tur tak nekā reāla nav - vai nu grābekļi vai bezceris.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #94 : 2022. gada 08. jūnijs, 19:53:51 »
Sajūta apmēram tāda - variet balsot, variet nebalsot - tāpat nekas nemainīsies...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #95 : 2022. gada 09. jūnijs, 08:22:15 »
Sajūta apmēram tāda - variet balsot, variet nebalsot - tāpat nekas nemainīsies...
Gribējās lai mainās uz krievu pasaules pusi? To iespējams panākt neejot balsot. Tik lielu politisko tuvredzību man grūti saprast  :?:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #96 : 2022. gada 09. jūnijs, 08:25:22 »
Bob, nevajag manipulēt! Jautājums bija- par ko balsot, lai nebūtu grābekļi ,vēži un pārējās radības! Un nevis par to segas stūri, kur tagad velc.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #97 : 2022. gada 09. jūnijs, 08:35:57 »
Bob, nevajag manipulēt! Jautājums bija- par ko balsot, lai nebūtu grābekļi ,vēži un pārējās radības! Un nevis par to segas stūri, kur tagad velc.
es nemanipulēju, bet paužu savu pārliecību.
Un vēl mana pārliecība ir, ka ne jau valdība dod cilvēkiem darbu. Tā ir pašu cilvēku uzņēmība, vai viņi spēj rosīties un radīt saimniecisko darbību, kas ir pieprasīta un kas nes naudu un darbu. Nodokļu sistēma ir smaga visur un kā nesen teicās viens ekonomists (atceros tikai domu, nevis viņa vārdu) - nodokļu ciešāka uzraudzība nogremdētu virkni uzņēmumu.. - un varbūt tas būtu vienīgais un pareizais solis. Lai beidzot valsts atveseļojas un viss maksā tik cik maksā, nevis vieni strādā pa lēto pelēkajā zonā un ar to gremdē lielos, kas nevar strādāt atbilstoši likumdošanai, jo sistēma ir sačakarēta - lētie beznodokļinieki iznīcina pirktspēju. Ja sistēma būtu vienota, visi maksātu dārgāk un saņemtu vairāk. Tik elementāri. Un valdība tur pričom tikai tiktāl, lai nodrošinātu dzelžainu finanšu uzraudzību. Un tikai tad būtu iespējams normalizēt nodokļu attiecības tiem, kas kaut ko dara mazos apjomus un ieņem pazu papildnaudiņu.
Bet par to, ka valstī ir jābūt stingrai nodokļu uzraudzībai, es kliedzu jau no 1995.gada. Un valstī jābūt labi atalgotai policijai. Tikai tad iespējama dzīves līmeņa celšanās. Tiesa, tas ir cēlies arī bez tā visa, bet ne tā, kā varētu. Tā kā mani nevajag apsaukt par šo. Manu pārliecību šajā jomā forums nevar ietekmēt, vienīgi man var apnikt vai nebūt laika atbildēt uz šaura redzējuma replikām.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #98 : 2022. gada 09. jūnijs, 08:56:46 »

Nesaprotu - kādu leiputriju jūs gaidāt pēc vēlēšanām? Pa lielam viss ir kārtībā - mums ir demokrātija, kā zāģa zobi uz augšu-uz leju, bet KOPĒJAIS vektors 30 gadu garumā ir pozitīvs. Kaut ar UA vai BY salīdziniet.  Es nevēlos autokrātiju, kur pa TV pateiks, ka mēs esam laimīgi un tos, kuri runās pretī, saliks cietumā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #99 : 2022. gada 09. jūnijs, 13:43:52 »
es nemanipulēju, bet paužu savu pārliecību.
Un vēl mana pārliecība ir, ka ne jau valdība dod cilvēkiem darbu. Tā ir pašu cilvēku uzņēmība, vai viņi spēj rosīties un radīt saimniecisko darbību, kas ir pieprasīta un kas nes naudu un darbu. Nodokļu sistēma ir smaga visur un kā nesen teicās viens ekonomists (atceros tikai domu, nevis viņa vārdu) - nodokļu ciešāka uzraudzība nogremdētu virkni uzņēmumu.. - un varbūt tas būtu vienīgais un pareizais solis. Lai beidzot valsts atveseļojas un viss maksā tik cik maksā, nevis vieni strādā pa lēto pelēkajā zonā un ar to gremdē lielos, kas nevar strādāt atbilstoši likumdošanai, jo sistēma ir sačakarēta - lētie beznodokļinieki iznīcina pirktspēju. Ja sistēma būtu vienota, visi maksātu dārgāk un saņemtu vairāk. Tik elementāri. Un valdība tur pričom tikai tiktāl, lai nodrošinātu dzelžainu finanšu uzraudzību. Un tikai tad būtu iespējams normalizēt nodokļu attiecības tiem, kas kaut ko dara mazos apjomus un ieņem pazu papildnaudiņu.
Bet par to, ka valstī ir jābūt stingrai nodokļu uzraudzībai, es kliedzu jau no 1995.gada. Un valstī jābūt labi atalgotai policijai. Tikai tad iespējama dzīves līmeņa celšanās. Tiesa, tas ir cēlies arī bez tā visa, bet ne tā, kā varētu. Tā kā mani nevajag apsaukt par šo. Manu pārliecību šajā jomā forums nevar ietekmēt, vienīgi man var apnikt vai nebūt laika atbildēt uz šaura redzējuma replikām.
Savukārt mana pārliecība ir, ka 1) nodokļiem jābūt "ceļamiem", nevis tādiem, kuru 100% iekasēšana noved  pie nogremdēšanas; 2)"dzelžainā finanšu uzraudzība" nepieciešama pie valsts naudas tērēšanas. Citādi to cauro, nē, vispār bez dibena mucu piepildīt pēc definīcijas nav iespējams, kamēr "naudas ir tik daudz kā vēl nekad". (Atceramies jaut daudzmiljonu vakcīnu "ziedojumus").
Tikai pie mums diemžēl ir otrādi - ar smagiem sviedriem sastrādātā nodokļu nauda pazūd bezdibenīgajā caurumā, nodokļu spaidus un covida ierobežojumus neizturējušie uzņēmumi aizveras, bet atlikušajiem skrūves piegriež vēl ciešāk.
Un, nē, es nepiekritīšu, ka kaut kāda "atveseļošanās" iestāsies, ja novedīs līdz bankrotam lielāko daļu nelielā biznesa. Nekas neatveseļosies, tas tikai iegriezīs spirāli uz leju - nav darba, nav pirktspējas, nav noieta tirgus un samazinās iedzīvotāju skaits, jo robežas ir vaļā un ļotenes lido...
Ikviens, kurš šeit dzīvo un strādā, un nesēž uz pabalstiem, ir vērtīgs, jo silda ekonomiku, pirkdams preces un pakalpojumus, pat ja arī nooptimizējis kādu daļu darbaspēka nodokļu. Visu nožņaudzot var palikt pie sasistas siles. Ja vien, protams, tas nav valdības patiesais mērķis atbrīvot šo teritoriju no aborigēniem.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #100 : 2022. gada 10. jūnijs, 10:32:03 »
Es uzskatu ka nodokļi ir sekundāri, pamats ir "naudas saimniecība". Latvijas "naudas saimniecībai", kur uzņēmumi strādā ar nolūku pelnīt publisku naudu ir vajadzīgs restarts pēc "kovid" bremzes. Un pamata mērķis būtu optimisms ekonomikā, kuram diemžēl nav objektīva  pamata, bet izmantojot propagandas (PR) rīkus var panākt, lai sabiedrība veidotu dažādību uzņemējdarbībā. Tā sakot, veicinātu brīvības pozitīvu izpausmi ... Latvijā šinī konspekta ir "patomkina sādža", kur brīvībā ir, bet nekas par to neliecina ;)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #101 : 2022. gada 10. jūnijs, 18:16:08 »
Piedodiet par nezināšanu, bet ja esmu balsojis par partiju zem 5% robežas, tad kopsummā mana balss vispār neskaitās?It kā vispār nebūtu balsojis?Vai tomēr skaitās kaut kādā kopējā procentā?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #102 : 2022. gada 10. jūnijs, 19:29:11 »
Piedodiet par nezināšanu, bet ja esmu balsojis par partiju zem 5% robežas, tad kopsummā mana balss vispār neskaitās?It kā vispār nebūtu balsojis?Vai tomēr skaitās kaut kādā kopējā procentā?

Balss skaitās, protams. Procentus katrai partijai rēķina no kopējā nobalsojušo skaita.

Tā ka ja nu kādam atkal uzrodas "ģeniāla" doma nepiedalīties vēlēšanās, tad nebrīnieties, ka Eiroparlamentā un Saeimā iekļūst Ždanoka un tamlīdzīgas personas, kuru elektorāts spēj aiziet līdz vēlēšanu iecirknim nevis vaid mājās, ka viss ir slikti un nekas tāpat nemainīsies.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #103 : 2022. gada 13. jūnijs, 10:12:27 »
Balss skaitās, protams. Procentus katrai partijai rēķina no kopējā nobalsojušo skaita.

Tā ka ja nu kādam atkal uzrodas "ģeniāla" doma nepiedalīties vēlēšanās, tad nebrīnieties, ka Eiroparlamentā un Saeimā iekļūst Ždanoka un tamlīdzīgas personas, kuru elektorāts spēj aiziet līdz vēlēšanu iecirknim nevis vaid mājās, ka viss ir slikti un nekas tāpat nemainīsies.
Turklāt lai jums šis cirks liktos interesantāk, atcerēties, ka par viņu samaksāties no budžeta (nodokļu maksātāju) līdzekļiem. Tā neizvēlēties partijas, kuru pienesums Saeimas darbam būtu mazāks nekā jūsu ģimenes ārsts, kam šo naudu, lai samaksātu par šo cirku, atņems.  Proti, šis vēlēšanu cirks nu ir pārvērsts investīciju plāns, ko jūs apstiprināsiet.  Jeb kā Trix, Saeimas "čigāni" jūs mēģinās jebkurā veidā piekrāpt un apzagt ... tā cilvēciski sakot, un pirms balsot uzziniet, kā un kurā brīdi jūs spēsiet konstatēt, ka jūsu ievēlētie nekaunīgi melo un zog ;) Un par to gan jūs pakonsultēs Sparka, ko tad partijas būs sasolījušas oficiālos papīros (oficiālajās vēlēšanu programmās), ne tikai jūsu fantāzijās. ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #104 : 2022. gada 13. jūnijs, 10:47:04 »
nu, ko lai dara?...es būtu par jaukto vēlēšanu sistēmu ...pagaidām tikai Šlesers par to iestājas un tā ir dilemma ...gribu to jaukto sistēmu, bet negribu balsot par Aināru...ehh, kāpēc nacionāļi nepaturēja Ringoldu savās rindās?