Autors Tēma: 14 Saeimas vēlēšanas  (Lasīts 26638 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: 14 Saeimas vēlēšanas
« Atbilde #360 : 2022. gada 15. septembris, 21:44:20 »
Es tikai par to, ka nepazuda jau visi no barikādēm 19.08. Un ir neiespējami, ka pēkšņi 21.08., tā teikt, plikā vietā un no zila gaisa valdība pēkšņi izziņo tik svarīgus likumus. Tātad strādāts ir iepriekš, vai nav vienalga, no pagrīdes vai virsgrīdes.

Bet pats galvenais - vai gan barikādes nozīmē tikai ienaidniekam saceltos fiziskos šķēršļus? Barikādes bija mūsu apziņā un idejā, un neviens augustā no savas pārliecības "nenolēca"

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #361 : 2022. gada 15. septembris, 21:49:45 »
Nebija jau toreiz internets. Nezināja, kas būs. Klausījās un gaidīja. Ja būtu vajadzējis, ietu uz barikādēm. Bet, jā, Jeļcins pārņēma visu savās rokās.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #362 : 2022. gada 15. septembris, 21:52:18 »
Ar to arī varam secināt, ka Nakats jau bija "nolēcis", bet es tādu nolēkšanu nepamanīju, jo savā apziņā nekur nebiju nolēkusi..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #363 : 2022. gada 15. septembris, 22:02:55 »
Beigās Tu, Nakat, vēl iedomāsies, ka esi mūsu Zeļenskis..
Nekas nebija atkarīgs tikai no viena cilvēka. Visi savu roku pielika. Visu tālaika republiku progresīvie cilvēki. Protams, ka svarīgākais notika Maskavā. Un Gorbačovs pārgāja pretējā nometnē, demokrātijas pusē nostājās Jeļcins (lai arī kādu motīvu vadīts). Nezinu, kā būtu, ja tas tā nenotiktu. Domāju, ka cīņa nebeigtos, bet pārietu reāli asiņainā. Tādā, ko tagad izcīna ukraiņi. Kā redzam, nekas jau nav vēl beidzies.. Tā saikne ar PSRS neredzami pastāv.. varbūt tagad pārtrūks pavisam.
Ukraiņi esot kaitinājuši..  :rat: Tas jau galīgs marazms.. Ja kas, tad visus 90. - tos krievu propoganda tos pašus vārdus teica par mums (Baltijas valstīm).. ka fašisti, nacisti utt. Mūs glābj tas, ka esam NATO.tur ar tādu kā Tevi runāt..
Broņ, es ne brīdi neesmu teicis, ka esmu Zeļenskis...es vienkārši tajā brīdī un tajā vietā, kur atrados, izdarīju visu, ko varēju tajā situācijā ...un tad pat nebija ne runas par brīvu Latviju...bija cīņa vecās padomju sistēmas ietvaros par demokrātiju...par tiesībām brīvi protestēt pret metro...vēl man izdevās daži labi darbi šajā ziņā, bet tas lai paliek vēsturei...es toreiz cīnījos un savu personisko karjeru zaudēju, vēl nevar zināt kā būtu, ja GKČP uzvarētu, kur tad nokļūtu..

Atslēdzies reno

« Atbilde #364 : 2022. gada 15. septembris, 22:10:28 »
Un pēc tam Nakats pievērsās mauku analīzei. Pieraksti blociņā laikam jau bija iestrādāti

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #365 : 2022. gada 15. septembris, 22:11:15 »
Un pēc tam Nakats pievērsās mauku analīzei. Pieraksti blociņā laikam jau bija iestrādāti

:smej:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #366 : 2022. gada 15. septembris, 22:17:01 »
Ar to arī varam secināt, ka Nakats jau bija "nolēcis", bet es tādu nolēkšanu nepamanīju, jo savā apziņā nekur nebiju nolēkusi..
tu varbūt sava apziņā nebija "nolēkusi", bet mēs 19.augusta neizrādījām nekādu pretestību...kamēr krievi Maskavā gūlās zem tankiem, mēs sēdējām mājās...kaut kādas aktivitātes atsākās 21.augustā, kad Jeļcins uzvarēja...bet mūsu barikādēm bija milzīga nozīme, jo tās  iedvesmoja krievus 19.augusta Maskavā...labi, ka nebija interneta, jo ja krievi uzzinātu, ka mēs 19.augustā krūmos, tad šiem varbūt sašļuktu dūša pret tankiem..

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #367 : 2022. gada 15. septembris, 22:17:25 »
Visu cieņu, Nakat, Tavai Atmodas laika darbìbai. Tagad vismaz sàku izprast Tavu viedokli. Ja padomijas gados biji TÀDÀ amatà, tad nav jàbrìnàs, ka PSRS propgandas sekas vèl tagad jùtamas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #368 : 2022. gada 15. septembris, 22:21:49 »
tas bija vēlāk 1993.- 1995. gads un es nelietotu terminu maukas...tās meitenes bija prostitūtas, kas nozīmē profesiju, bet maukas ir rakstura īpašības, kas piemīt arī cienījamām kundzēm! :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #369 : 2022. gada 15. septembris, 22:23:40 »
Tev jau labāk zināms...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #370 : 2022. gada 15. septembris, 22:23:59 »
Visu cieņu, Nakat, Tavai Atmodas laika darbìbai. Tagad vismaz sàku izprast Tavu viedokli. Ja padomijas gados biji TÀDÀ amatà, tad nav jàbrìnàs, ka PSRS propgandas sekas vèl tagad jùtamas.
es vienkārši zinu ar ko mums darīšana, bet jūs to pat nenojaušat...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #371 : 2022. gada 15. septembris, 22:28:05 »
Atvaino, bet Tev tàds Stokholmas sindroms. Un kàpèc Tu domà, ka nenojauśam?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #372 : 2022. gada 15. septembris, 22:34:17 »
Kāpēc Tu domā, ka mēs nezinām. Ļoti labi zinām. Un nav nekādu ilūziju.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #373 : 2022. gada 16. septembris, 09:03:50 »

Es nekādu nolekšanu no cīņas gan nemanīju. Lai nu mēs, latvieši. Bet spēj iedomāties, ka leiši nolec no cīņas? Landsberģis?
Nakats te sacer savu vēsturi. Mēs viņam ir viņš pats.

Pilnīgi piekrītu Nakatam, ka 18-20.08.1991. viss izšķīrās Maskavā.

Tas bija lūzuma moments, bet mēs nebijām lauzēji, lai kā kādām broņām un minnēm gribētos domāt. Šķita, ka esam līdzīgā vecumā un notikumu "aculiecinieki", tomēr rādās, ka nē.  :alt:

Meitenes atgremo [nav precīzu vārdu, KĀ ] naratīvus, bet skaidrs, ka ja cilvēks sagroza savas izcelšanās stāstu, tad īsti labi ar viņu nav. Tāpat ar valsts izcelšanos. Ja melojam sev, citiem, tad [varbūt tāpēc ] esam, kur esam...

To, ka tās nav tikai manas plikas sajūtas apliecina Vanaga sprediķis, kur viņš atsaucās uz tā laika politiķierm... Jānis Vanags: Esam sev darinājuši viltus identitāti no kovida vakcīnām - DELFI

"..Augstākās padomes deputāts Arvīds Ulme to dienu noskaņu aprakstīja kā nolemtības sajūtu. Es to atceros līdzīgi. Nebija publiskas sajūsmas. Dažs labs mutīgs varonis pamuka kā pele alā. Tiltus ieņēmušas padomju bruņumašīnas. Virs galvām kaujas helikopteri. Radio māja ieņemta. Vēl redzējām Veltu Puriņu pēdējos kadros, un tad arī televīziju ieņēma OMONieši. .."

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #374 : 2022. gada 16. septembris, 09:19:56 »
Vai es kaut kur noliedzu, ka notikumi ar Gorbačovu un Jeļcinu bija pagrieziena punkts un radīja straujas pārmaiņas. Es tikai stipri apšaubu, ka, ja tā nebūtu, viss būtu norimis. Nebija tādu domu ne man, ne manā apkārtnē. Tā sniega bumba bija sākusi velties un nebūtu apstājusies. Ne Viļņā, ne Maskavā, ne Rīgā, ne Tbilisi.