Autors Tēma: Kas atkal notiek Ukrainā?  (Lasīts 61353 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Atb: Kas atkal notiek Ukrainā?
« Atbilde #330 : 2022. gada 08. aprīlis, 14:51:05 »
Bet brīnos par Spārku, kas šim nospieda "Patīk"
Tur ir vārds "tiešām?". Nezinu, kā Tu to izlasīji.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #331 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:00:11 »
Man likās, ka Tu lieliski orientējies loģikas kļūdās, tādēļ pabrīnījos. tuk replikas būtībā saskatu kādas 3, un vispār neredzu pamatu tādā veidā atbildēt uz manu komentāru

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #332 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:04:20 »
Man likās, ka Tu lieliski orientējies loģikas kļūdās, tādēļ pabrīnījos. tuk replikas būtībā saskatu kādas 3, un vispār neredzu pamatu tādā veidā atbildēt uz manu komentāru
Pirmā loģikas kļūda jau ir tā, ka, ja kaut kas briesmīgs reiz ir noticis, tad tas mierīgi var/drīkst turpināties, atkārtoties un pastiprināties.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #333 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:06:14 »
Pirmā loģikas kļūda jau ir tā, ka, ja kaut kas briesmīgs reiz ir noticis, tad tas mierīgi var/drīkst turpināties, atkārtoties un pastiprināties.

Un kur to manos komentos var izlasīt??

Atslēdzies tuk

« Atbilde #334 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:28:01 »
Jebkurā karā ir civiliedzīvotāju upuri, īpaša nežēlība un viss pārējais, kas vīriešu kariņos "piederas"

Mana replika bija par to, kas vīriešu kariņos "piederas". Ir 21. gs. un jau rakstīju, ir apstiprināts domumentāli ko kā un ar ko tajos "vīriešu kariņos". Un tas, ka kāds ko pārkāpis nenozīmē, ka turpmāk spēles noteikumi atcelti.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #335 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:31:44 »
Varbūt pamanīt arī pēdiņas, lai nesanāk tendenciozi?  :mrgr:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #336 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:35:37 »
Vārds "piederas" uz ko tuk reaģēja.

Tālākais vairs NAV par Tevi.

Vispār mani sāk mākt bažas, ka SF aizklapēs drošības policija par kara noziegumu attaisnošanu. :mrgr: SNor gatavojas dzīvei pēc okupācijas, daddy par kara noziegumiem raksta aptuveni -"tā gadās" ((c) Vonnegūts), Nakats dreifē versijās un fantāzijās, par Krimsonu vispār klusēju.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #337 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:37:08 »
Varbūt jaucos pa vidu, bet ierakstu.
Šorīt, papildus abstraktām dusmām uz H.sapiens iekšsugas konfliktu, apcerēju šādu lietu -

kazakiem Latvijā bija ļoti ļoti slikta slava pēc 1905.gada, pēc tam latvju strēlnieki Ukrainā rīkojās tā, ka viņus vēl pēc 100 gadiem atcerējās un šodien arī atceras, pirms gada runāju ar mana vecuma ukrainieti, kaut tā ukraiņi pret latviešiem  tieši Ukrainā draudzīgi noskaņoti.

Šobrīd Ukraina cīnās un lej asinis arī par mūsu brīvību.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #338 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:41:52 »
Nē, es reaģēju uz "īpaša nežēlība". Tagad izskan runas par vietējo vīriešu /civilo/ ieskaitīšanu ru armijas rindās Harkovā, lai izmantotu par aizargmūri. Tas ir aizliegts konvencijās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #339 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:45:03 »
Serbiju un īpaši Belgradu sāka bombīt NATO, kad sarunas nelīdzēja un serbi turpnāja slaktēt Kosovu. Srebreņicu esi aizmirsis?

Alepo, Čečenija -moskaļi visur karo vienādi, šauj  no drošas vietas, paklāja apšaude, nogāž visu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #340 : 2022. gada 08. aprīlis, 15:53:18 »
Nē, es reaģēju uz "īpaša nežēlība". Tagad izskan runas par vietējo vīriešu /civilo/ ieskaitīšanu ru armijas rindās Harkovā, lai izmantotu par aizargmūri. Tas ir aizliegts konvencijās.

tuk, tuk...neesam mēs roboti, rakstām, runājam un izpaužamies tā, ka jāņem vērā konteksti, starprindiņas un neredzamās aisberga daļas.

Viens ir konvencijās un līgumos rakstītais, otrs - reālais, sevišķi ārkārtas situācijās, kad uzskatāmi pierādās, ka nekur tālu no dabas (bioloģijas) aizskriet nesanāk. Vīrietis. Karotājs. Agresija. Ienaidnieks. Laupījums. Nežēlība.

Laikam atkal skanēs feministiski un tā, bet šī ir vīriešu pasaule, aizvien

Atslēdzies tuk

« Atbilde #341 : 2022. gada 08. aprīlis, 16:04:08 »
Tas skan attaisnojoši, Minne. Attaisnojoši tam, kam nav attaisnojuma. Tad atvaino, kādēļ ukrainas armija stingri vienojās, ka ievēros kara noteikumus, Ženēvas konvenciju? Tad viņiem hospitāļos brīvas vietas par daudz, ka vēl gūstekņi jālāpa? Darīt nav ko, ka orku pamestie līķi jāvāc?

Ehhh, bezceris skaidrot...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #342 : 2022. gada 08. aprīlis, 16:08:00 »
Tas, ka es pasaku bez emocijām un racionāli, nenozīmē, ka es to attaisnoju.

Un vēlreiz - esmu pret karu Ukrainā, pret slepkavībām, pret cilvēku upuriem, pret Putina politiku, pret viņu pašu, pret visiem krieviem, kas lien kā prusaki visur, kur labklājība

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #343 : 2022. gada 08. aprīlis, 16:20:09 »
Broņa...Dienvidslāvijas iekšējās lietas....hmm, tur arī vienā savienībā bija sadzīti dažādu tautību cilvēki, kas sen savā starpā konfliktējuši. Bija gan spīdzināšanas, gan šausminošas izvarošanas, gan nežēlības, gan tās pašas Sarajevas ilgstoša ielenkšana un cilvēku iesprostošana bez normālas pārtikas piegādes, tāpat pameklē informāciju par masu kapiem un citām liecībām, atradīsi daudz. Un aizvien daudzi nav identificēti vai vispār skaitās bez vēsts pazuduši.

Protams, nekādas šādas līdzības manās acīs neattaisno krievus, bet būt pavisam naiviem un baltimelniem arī nav jēgas. Jebkurā karā ir civiliedzīvotāju upuri, īpaša nežēlība un viss pārējais, kas vīriešu kariņos "piederas"

Es nepārpratu, redzēju pēdiņas un sapratu, ka Tu neattaisno.. Es tikai oponēju, ka visas tās lietas "pēc papīriem" vīriešu kariņos nepiederas vis. Un civilizētas valstis to arī mēģina ievērot. Ar papīriem es domāju visādus kara likumus, Ženēvas konvencijas un tamlīdzīgi. Ir jau tā, kā daddy saka, ka tās raķetes ne vienmēr precīzi notrāpīs, cieš arī civiliedzīvotāji, taču nenotiek apzināti noziegumi. Ja tā noticis, tad tā ir sodāma darbība. Krievi visos karos neievēro nekādus civilizētu valstu likumus, nekad nav sodīti. Tagad Eiropa to redz, šokējas un nezina, ko darīt, kā pa labam ar krievu.. Un krievs to izmanto, tā visatļautība jau viņam pašsaprotama.
Cilvēki karā var briesmīgi izdarīties, ja neviens nekontrolē, ja nepieturas pie kādiem likumiem, tāpēc jau ir komandējošais sastāvs, augstākstāvošie, valsts kontrole utt.
Krieviem tas nedarbojas, iespējams, pat tika dota pavēle sevišķi nežēlīgi izrīkoties.
Ja mums te uz vietas sāktos nekontrolēts konflikts ar mūsu minoritāti, aizietu tāda pati "Dienvidslāvija".

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #344 : 2022. gada 08. aprīlis, 16:32:35 »
Tas skan attaisnojoši, Minne. Attaisnojoši tam, kam nav attaisnojuma. Tad atvaino, kādēļ ukrainas armija stingri vienojās, ka ievēros kara noteikumus, Ženēvas konvenciju? Tad viņiem hospitāļos brīvas vietas par daudz, ka vēl gūstekņi jālāpa? Darīt nav ko, ka orku pamestie līķi jāvāc?

Ehhh, bezceris skaidrot...

Jā. Runa jau par to, kāpēc ukraiņi ievēro, kāpēc citas valstis ievēro, bet krievs var izrīkoties kā nezvērs.. un atkal paliks nesodīts.. diemžēl.. :(  Un tad vēl lasīt te to, ka tā jau karos notiek, tā jau visi dara..  :(  Nu nenotiek, nedara.. Krievam vienreiz būtu jāsaņem sods, tas varbūt kompensētu tos nodarījumus 2. Pasaules karā un citur..