Autors Tēma: Vietējie ēdieni  (Lasīts 13898 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #30 : 2021. gada 13. decembris, 19:43:27 »
Ak, jā vēl taču arī cepti kartupeļi - nomizoti, plāni sagriezti un kraukšķīgi cepti.  Kaut kad, ap gadiem 20, viens no brūtgāniem paziņoja, ka ēdis "zaļus ceptus" kartupeļus. Riktīgi brīnījos, jo nesapratu, kas ir tie brīnumainie zaļie kartupeļi. Izrādās džeks visu mūžu ēdis vārītus vai vārītus un tad ceptus :D 

Cepti sīpoli arī bija ņamma. Riktīgi sacepti - kraukšķīgi.  Vēlāk tā cepām sīpolus ar svaigo kāpostu. Bija labs!

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2021. gada 13. decembris, 19:55:27 »
es tikai tagad iemācījos, kā vārītam kartupelim, apcepot, dabūt to kraukšķi un garoziņu
Bet nu zaļi ceptie jau ir vislabākie.

Vēl es nekad nebiju ne ēdusi, ne gatavojusi  -biezpiens piecepts pie kartupeļiem. Tikai nesen pamēģināju

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2021. gada 13. decembris, 23:37:17 »
Ak, jā vēl taču arī cepti kartupeļi - nomizoti, plāni sagriezti un kraukšķīgi cepti.  Kaut kad, ap gadiem 20, viens no brūtgāniem paziņoja, ka ēdis "zaļus ceptus" kartupeļus. Riktīgi brīnījos, jo nesapratu, kas ir tie brīnumainie zaļie kartupeļi. Izrādās džeks visu mūžu ēdis vārītus vai vārītus un tad ceptus :D 

Es arī pirmo reizi ceptus zaļus kartupeļus ēdu jau palielā vecumā, ap 12-13 gadiem, kad pie draudzenes cepām, uzlikdamas brīnumšķīvi :D Mūsmājās vienmēr tika cepti jau vārīti kartupeļi

Atslēdzies Ēna

« Atbilde #33 : 2021. gada 14. decembris, 10:55:22 »
" es tikai tagad iemācījos, kā vārītam kartupelim, apcepot, dabūt to kraukšķi un garoziņu"

Kā dabūt to garoziņu?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #34 : 2021. gada 14. decembris, 11:05:32 »
" es tikai tagad iemācījos, kā vārītam kartupelim, apcepot, dabūt to kraukšķi un garoziņu"

Kā dabūt to garoziņu?

Cilvēks, kas to uzzinājis tikai pusmūžā, neies atklāt noslēpumu :D Lai citi arī pamokās  :rofl:

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2021. gada 14. decembris, 11:45:37 »
Vo! Un gribēju jau sākt rakstīt un izpaust :fp:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2021. gada 14. decembris, 11:47:36 »
Vēl es nekad nebiju ne ēdusi, ne gatavojusi  -biezpiens piecepts pie kartupeļiem. Tikai nesen pamēģināju

DRAUSMĪGĀKĀS bērnības atmiņas... mūsmājās to biezpienu cepa ik pārdienas, pilnu lielu pannu... TO SMAKU, TO DRAUSMĪGO SMAKU...  :veee: :veee: :veee:

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2021. gada 14. decembris, 12:05:49 »
Šausmas. Man riebās ceptas lopu aknas, un joprojām riebjas. Tītara aknas ir maksimums

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2021. gada 14. decembris, 12:20:57 »
Šausmas. Man riebās ceptas lopu aknas, un joprojām riebjas. Tītara aknas ir maksimums

aknas arī smird, bet man garšo... vedekliņa škurinās :D :D ...bet pastēti ēd

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2021. gada 14. decembris, 12:30:57 »
Es arī pastēti un aknu desu ēdu. Tas biezpiens smirdēja varbūt tādēļ, ka apstāvējies? Mums sunim tā vajadzēja nogatavināt un tad ēda gardu muti

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2021. gada 14. decembris, 12:35:47 »
Cik zinu, tad jā- biezpienam vajadzēja būt jau viegli iebojātam, iesmakušam, lai tas karsējot sāktu staipīties. Ko tādu kādās mājās nogaršoju pavisam pieaugušā vecumā

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2021. gada 14. decembris, 13:04:31 »
Uz picas kārtīgi ar ķiplokiem ir garšīgi

Atslēdzies Milka

« Atbilde #42 : 2021. gada 14. decembris, 13:09:05 »
Kādas šausmas. Smirdīgi biezpieni, ķiploki .... :faint:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #43 : 2021. gada 14. decembris, 13:15:07 »
Pica ar Bakšteinu  :rofl: