Autors Tēma: Vietējie ēdieni  (Lasīts 13853 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Vietējie ēdieni
« Atbilde #45 : 2021. gada 14. decembris, 13:18:54 »
Jaunībā drausmīgi riebās ķiploki. Tagad nav ne vainas. Pirms dejām  :mrgr:

Tad var dejot arī ar vilkiem

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #46 : 2021. gada 14. decembris, 13:34:09 »
Man ļoti patīk ķiploki. Žēl, ka stipri jāpiedomā, kad un cik tos var atļauties ēst. Jo to "peregaru" pat otrā rītā vēl jūt.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #47 : 2021. gada 14. decembris, 13:37:39 »
Es ķiplokus neēdu, jo vnk nevaru to smaku sevī paciest, bet sīpolus sāku ēst tikai pirms kādiem 3 gadiem. Bet arī ļoti piedomāju, kurā laikā ēst...ne no rīta  :rofl:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #48 : 2021. gada 14. decembris, 13:37:59 »
Man ļoti patīk ķiploki. Žēl, ka stipri jāpiedomā, kad un cik tos var atļauties ēst. Jo to "peregaru" pat otrā rītā vēl jūt.
Foršais Ķiploku krogs Vecrīgā! Tiesa gan, pēc tam vēlams čupoties tikai tiem, kas kopā bija krogā :) Man arī ķiploki garšo un reti ir par daudz, bet gadās.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #49 : 2021. gada 14. decembris, 13:39:16 »

Reti kad paši ēdāji to mana, bet citiem tas pa gabalu jau jūtams.
Un nekā ēšana/dzeršana pa virsu, kas it kā noņemot to smaku, nepalīdz.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #50 : 2021. gada 14. decembris, 14:09:05 »
vot, ja pavēlāk vakarā dzīvu ķiploku ieliek iekšā, tad gan ir audriņi. Nakti nevar gulēt un no rīta vēl pats jūti kā smirdi.. Bet runa ir par vismaz divām svaigām un sulīgām daiviņām..

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #51 : 2021. gada 14. decembris, 14:45:48 »
vot, ja pavēlāk vakarā dzīvu ķiploku ieliek iekšā, tad gan ir audriņi. Nakti nevar gulēt un no rīta vēl pats jūti kā smirdi.. Bet runa ir par vismaz divām svaigām un sulīgām daiviņām..

Bobi, man tāda pati reakcija pat tad, ja ķiploks kkur pievienots  :?:
Un kurš tad ēd dzīvus zaļus ķiplkdaivas?
Kapēc audriņi? Sakarā ar vēsturi?
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 14. decembris, 14:55:01 no Leonora »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #52 : 2021. gada 14. decembris, 14:49:30 »
Es ēdu un kaifoju

Un mani netraucē, ja ķiplokus, sīpolus ēdis kāds cits

Atslēdzies reno

« Atbilde #53 : 2022. gada 14. aprīlis, 14:36:04 »
Minhauzena reņģes  -viltotie nēģi taps. Īstie 42 eur/kg

Man liekas, ka nēģi ir diezgan specifisks vietējais ēdiens

Tirgū pirmie lakši, jāgaida skābenes un nātres, tad būs pēclieldienu zupa un cieti vārītās olas varēs izlietot

Atslēdzies Minne

« Atbilde #54 : 2022. gada 14. aprīlis, 16:03:11 »
Tad jau drīzāk jāsauc par Minhauzena nēģiem, ne?

Mums arī lakšu sezona pilnā sparā, kkādās aukstajās mērcītēs jau esmu nobaudījusi

Atslēdzies reno

« Atbilde #55 : 2022. gada 14. aprīlis, 17:37:43 »
Nu jā, man arī šodien novirzes

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #56 : 2023. gada 22. februāris, 19:25:06 »
Saulē un vējā kaltēta menca, kuru pēc tam izvārīja un ēdu ar biezu krējuma cepurīti. Lieki piebilst, ka menca toreiz maksāja kapeikas...
...mans puika patreiz dzīvo/strādā Portugālē un atklāj šādas portugāļu gastronomiskās lietas - šie esot kā traki uz kaltētu mencu, kuru nopērk kādus 4 kg lielu un tad mērcē vannā, kur viņa atgūst "svaigas" zivs izskatu un protams pieņemas svarā, kļūst smagāka...puika līdz šiem eksperimentiem nav ticis, jo domā, ka draudzene var nepiekrist, ka vanna aizņemta ar mencu ilgāku laiku....bet portugāļiem tas esot ļoti populāri..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #57 : 2023. gada 23. februāris, 07:54:20 »
kaltēta menca nāk no Norvēģijas, kur saucās stokfiš (itaļi top sauc la stoccafisso)... Norvēģijā, kamēr šiem nebija naftas, tā bija galvenā eksportprece un loģiski, ka visur, kur pa jūru var aizbraukt tauta tika uz šīm zivīm uzsēdināta.

Lai sāk ar raudiņu (voblu) atlaidināšanu katliņā! :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #58 : 2023. gada 23. februāris, 11:15:39 »
Pie tantēm Jūrmalciemā  arī kaltēja , martā, kad saule, bet vēl nav mušas klēts pažobelē. Kādreiz jau mērcēja un vārīja.  Manā bērnībā tas jau bija našķis, ko dalīja visiem mazbērniem, un tad sēdējām uz verandas kāpnēm un skrubinājām, kamēr lūpas sāka sūrstēt no sāļuma

Atslēdzies daddy

« Atbilde #59 : 2023. gada 23. februāris, 11:23:00 »
Pie tantēm Jūrmalciemā  arī kaltēja , martā, kad saule, bet vēl nav mušas klēts pažobelē. Kādreiz jau mērcēja un vārīja.  Manā bērnībā tas jau bija našķis, ko dalīja visiem mazbērniem, un tad sēdējām uz verandas kāpnēm un skrubinājām, kamēr lūpas sāka sūrstēt no sāļuma

tagad našķis ir raudiņas... kamēr nav Peipusa "lielās", meita savītināja Kālezera "mazās"... iegrauzt jau var :)