Autors Tēma: Apnikusi dzīve ierobežojumu ēnā  (Lasīts 14657 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Blāzma

Apnikusi dzīve ierobežojumu ēnā
« : 2022. gada 20. janvāris, 20:16:11 »
Nevaru vairs izturēt dzīvi šajā valstī. Nevaru izturēt uzspiesto vakcināciju, bezjēdzīgās prasības, maskas, kurās jāiztur visa diena, bet visvairāk cilvēku šķirošanu, sertifikātus. Nevaru izturēt, ka man nav pieejama informācija, ir noteikumi, prasības, zvani kam gribi, vai nu neceļ telefonu vai nu sūta viens pie otra, visas ministrijas, inspekcijas un tamlīdzīgas iestādes. Pēdējās dienas šķiet, ka vienkārši sadegšu naidā pret to visu.Strādāju publiskā sektorā, tomēr savakcinējos un darbā atgriezos īsi pirms Ziemassvētkiem. Nevajadzēja. Jo dienas, jo trakāk. Nespēju strādāt tās valsts labā, kuru ienīstu. Jutu, ka tā būs, domāju, ka pāries, bet kļūst sliktāk.
Ko man darīt? Vai kāds jūtas līdzīgi?
Būtu jaunāka un mani šeit nekas nesaistītu, nopirktu biļeti un atstātu šo valsti uz visiem laikiem.

Atslēdzies Amālija

Atb: Apnikusi dzīve ierobežojumu ēnā
« Atbilde #1 : 2022. gada 20. janvāris, 20:33:18 »
Šis laiks pāries. Tik nezinu, kā to atcerēsimies: kā murgu vai kā normālu dzīvi.
Naids sadedzina. Ja nevari savādāk, turi pigu kabatā (tēlaini). Un atceries: tas pāries. Un Tu būsi vajadzīga ar veselu saprātu. Ieelpo, izelpo, atrodi kā izmantot šo laiku savā labā.
Un mēģini iztēloties 1940.gadu. un nākamos. Un pēckaru. Kārtis tiek mazliet sajauktas.
Tas pāries.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2022. gada 20. janvāris, 20:34:55 »
Jūtu līdzi, Blāzma. Varbūt naivi, bet es ticu, ka reiz pienāks laiks, kad tie, kas visu šito samuhļīja, tiks saukti pie atbildības. Tu neesi viena, kas tā jūtas. Tas nav mierinājums, bet neko labāku pateikt nevaru. Nogurusi ir visa pasaule, bet valstīs, kuras nav atkarīgas no ES naudas, tomēr tiek pieņemti savādāki lēmumi. Kuram taisnība- laiks rādīs.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #3 : 2022. gada 20. janvāris, 20:39:16 »
Mēs sēžam upes krastā un gaidām, kad garām aizpeldēs ienaidnieku līķi; kā ķīniešu sakāmvārdā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2022. gada 20. janvāris, 20:41:44 »
Nepatīk man šis teiciens. Ļoooti nepatīk.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2022. gada 20. janvāris, 20:41:48 »
No kurienes tādas neirozes? Jūtu līdz, bet labāk netrāpīties pie tādas publiskā sektora darbinieces Blāzmas, naidā degošas :mrgr:

Atslēdzies Blāzma

« Atbilde #6 : 2022. gada 20. janvāris, 20:54:09 »
Zinu, ka kaut kad pāries, bet jādzīvo arī šodienā. Bail, ka izmetīs no darba, jo vairs nespēju veikt pienākumus kā vajag, nespēju sastrādāties ar pretēji domājošajiem, rodas konflikti. Kaut gan pamatā  man ir taisnība, bet mana uzvedība konflikta risināšanā reizēm nav korekta, teiksim tā. Jā, bieži vien man labāk netrāpīties ceļā. Tāpēc jau te ierakstījos, ka meklēju atbildi ko darīt, kā nesadegt naidā.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #7 : 2022. gada 20. janvāris, 21:05:40 »
Nesaprotu. Provokācija? Domā kāds uz dumpi pavilksies?
Bet, ja Tu to nopietni, tad jāvēršas pie speciālistiem - psihoterapeitiem. Tāds naids nu nav normāls...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 20. janvāris, 21:10:39 »
Man par zemenēm jādomā

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2022. gada 20. janvāris, 21:11:04 »
Zinu, ka kaut kad pāries, bet jādzīvo arī šodienā. Bail, ka izmetīs no darba, jo vairs nespēju veikt pienākumus kā vajag, nespēju sastrādāties ar pretēji domājošajiem, rodas konflikti. Kaut gan pamatā  man ir taisnība, bet mana uzvedība konflikta risināšanā reizēm nav korekta, teiksim tā. Jā, bieži vien man labāk netrāpīties ceļā. Tāpēc jau te ierakstījos, ka meklēju atbildi ko darīt, kā nesadegt naidā.

Nesadegsi. Nomierinies un strādā. Tev sava taisnība, citiem cita. Laiks visu izkārtos. Izvēlies nesāpīgāko ceļu. Saudzē nervus, labi padari darbu. Un atceries, katrs ir kāds, kāds ir. Varbūt, ka taisnība abiem. Vai nevienam.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2022. gada 20. janvāris, 21:17:58 »
Tu neesi viena tāda. Manī arī ir naids. Apziņa, ka vara ir man naidīga. Ilūzija par kaut kādu "savu valsti" ir izkūpējusi. Šajās dienās atceros barikāžu laikus, cik smagi tolaik bija, bet bija kaut kāda pacilātība un ticība nākotnei, savai valstij. Tagad vairs nav.
Bet es tā domāju, ka viss mainīsies. Visādas noziedzīgas varas nāk un iet, visādi režīmi ir nākuši un sabrukuši. Zeme paliek. Mūsu senči ir pārdzīvojuši karus, lēģerus, kolektivizācijas, izsūtīšanas, mēs, ko, mīkstie kaut kādi, ka sūda segregācijas laikus nepārdzīvosim?! Ir ko ēst, un ir jumts virs galvas. Izdzīvosim.

Kaut kā jācenšas norobežoties. Nodalīt savu dzīvi no valsts. Priecāties par kko personisku, smelties siltumu no saviem tuviniekiem, draugiem, no hobijiem, no dabas. Palīdzēt cits citam. Naidīgā vara ir tur, ārpusē. Iekšpusē ir sava mazā, siltā pasaulīte. Apvelc vairogu apkārt un neļauj naidīgajai varai sagraut tavu pasauli.

P.S. Lai vari paelpot, izgriez tai maskai visas iekšas ārā, atstājot vien virskārtu. Būt būs, a kas tur iekšpusē, neviens nezinās.
P.P.S. Apdomā, cik reāli būtu nomainīt darbu.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 20. janvāris, 21:24:16 no kvadra »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2022. gada 20. janvāris, 21:49:06 »
Tiešām, divas dažādas pasaules...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #12 : 2022. gada 20. janvāris, 21:49:33 »
Labi nav, bet nu labi...
Tu saki, ja bùtu jaunàka, tad brauktu prom..saki lùdzu kura ir tà Tava sapņu valsts? Valsts, kurà pandèmijas apstàkļos nevakcinè iedzìvotàjus, kurà nav ierobeżojumu?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2022. gada 20. janvāris, 21:53:31 »
Man tā būtu Zviedrija, jo zinu, kā tur dzīvojas. Noteikti nebūtu Vācija, jo arī zinu, kā tur dzīvojas.
Par citām valstīm- ko nu īsti var zināt, ja kāds tuvinieks vai pats tur reāli nedzīvo  :?:
Pif, LV ir vienīga valsts ES, kur ir piespiedu vakcinācija. Citur tik gudro par to. Kaut tāpēc būtu jāmūk :bird: .

Pieslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2022. gada 20. janvāris, 21:56:51 »
Portugālē  visu rudeni bija jāstaigā maskā, arī uz ielas. Tā bija arī vasarā. Tā kā vaimanas par mūsu šaušalīgo valsti nesaprotu, tas drīzāk ir dvēseles, nevis valsts stāvoklis