Autors Tēma: Apnikusi dzīve ierobežojumu ēnā  (Lasīts 14599 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Apnikusi dzīve ierobežojumu ēnā
« Atbilde #90 : 2022. gada 21. janvāris, 22:22:30 »
Ja Tev pateiks, ka "tādus muļķus/kaitnieciskus elementus kā Tu vajag nošaut, lai citiem nemaitā gaisu!", Tu mierīgi "pieņemsi" šo "viedokli"?  Tu neuztversi to kā pret sevi vērstu agresiju? Kā potenciālu apdraudējumu?
Nekā necentīsies aizstāvēties, neiebildīsi?

Man šķiet, ka Tu smagi jauc, kas ir viedoklis un kas ir agresija. Viedoklis ir "es domāju, ka kaimiņš dara nepareizi", agresija ir "vajag iet un sadot viņam pa purnu, lai dara tā, kā ES uzskatu par pareizu".

Man nav tādu pazīstamu cilvēku, kuri ko tādu atļautos paust. Visi gana kulturāli un toleranti pret citu izvēlēm.  :D  Kur jūs tādus atrodat??? Es vienīgi SF vēl redzu, ka kādu tas covids vispār vēl interesē...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #91 : 2022. gada 21. janvāris, 22:27:42 »
Ja visi būtu toleranti pret citu izvēlēm, problēmu nebūtu. Paldies Dievam, lielākā daļa tādi arī ir, bet ne visi. Gadās arī riktīgi fanātiķi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #92 : 2022. gada 21. janvāris, 22:35:11 »
Ja visi būtu toleranti pret citu izvēlēm, problēmu nebūtu. Paldies Dievam, lielākā daļa tādi arī ir, bet ne visi. Gadās arī riktīgi fanātiķi.

Kā tas izpaužas reālajā dzīvē? Pienāk cilvēks( svešs? paziņa?) pajautā, ko tu par vakcīnu domā un kad pasaki, piedraud nošaut??? Tad taču elementāri dodies uz policiju un raksti iesniegumu par draudiem dzīvībai.
Vēl jau arī nav katram pretimnācējam jāpaziņo, ka esi nevakcinēts, tad no tiem agresīvajiem arī būsi pasargāts.
Es piemēram pat nezinu, kurš vakcinēts, kurš nevakcinēts, kāda man daļa par citiem ārpus mana loka. :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 21. janvāris, 22:40:55 no tuk »

Atslēdzies Milka

« Atbilde #93 : 2022. gada 21. janvāris, 23:06:54 »
Nu manā apkārtnē neviens par kovidu nediskutē.
Es arī tikai te izsakos.

Atslēdzies reno

« Atbilde #94 : 2022. gada 21. janvāris, 23:56:14 »
Atklāti sakot, vienīgās antivakceres fanātiķes esmu satikusi šeit :mrgr: :mrgr:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #95 : 2022. gada 22. janvāris, 00:20:35 »
emmm,ko tu saproti zem vārda fanātiķes???

Jau nez kuro x jājautā vai šī foruma nosaukumā nav rakstīts- sarunu?? tad kādēļ, lai tieši te neskanētu sarunas, par kurām aci pret aci NEVIENS nerunā- JO. Un to jau nu paši zinat ,kādēļ un kādi ir tie JO.

īstenībā, reno bija tā kura vemt sāka ienākot pa vidu manai un lumberga sarunai.. ne es jūsu situāciju aiztiku ,ne par latvijas potētajiem runāju.. bet tas bija īss mirklis,kad dāmas vienojās kopējā uzbrukumā(nevajag teikt ,ka tas nebija uzbrukums),jo jūs nez kādēļ saskatījāt kko uz sevi vērstu. Jums jau tā panika ir iekšā, ka vairs nezini ne kā runāt ne kā izteikties. kāds brīnums ,ka irlā visi kā mietus norijuši...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #96 : 2022. gada 22. janvāris, 00:42:55 »
Mīļā, man nav nav mazākā panika attiecībā pret covidu vai potēšanos -es esmu vakcinēta un pilnīgi mierīga. Man vienīgi pa laikam uznāk dusmas, kad lasu, kā sāk gānīties par valsti (kurā nedzīvo), apsaukāt pat vakcīnazi, apspriest, kā piečakarēt tos, kuri ievēro ieteikumus. Pēc tam man pašai dusmas uz sevi, nu ko es jaucos, lai tak viņas ņemas

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #97 : 2022. gada 22. janvāris, 01:36:18 »
Nu nevajag ,ja ?  ;) ..kur es kādu apsaukāju,kamēr mani neaiztiek???.. un par Jūsu valsti jūs man pārmetat jebkur ,kur var ,lai gan es to Jūsu valsti nemaz tik daudz neaiztieku.(saruna ar Lumbi bija par UK!!!!)
 Es tagad pieminēju konkrētu gadījumu, nevajag uzreiz vispārināt(C). Saruna riteja starp mani un Lumbi..kur jautāju vai dzirdeja jaunākās ziņas.. mēs pārmijām pāris teik un lumbis notinās..faktiski es arī un tad salidoja meitenes kuras fantastiski ātri uzķēra, ka te var mani močīt, jo šekur ir iemesls.. Protams ,ka es sliktā..jo tā tak mūsu mellene (C) un es tiku nomesta atkaušanās un aizstāvēšanās pozā..
nepieklājīgā fuui pasūtīju jūs dēt..jo vispār man nebija nemazākās vēlmes ar jums kauties.
 Jo tas ir arī bezcerīgi iet pret vairākumu(pierādīts)
Tātad tā nav panika(tikko teici) bet atzini ka dusmas. Savukārt reku šeku Blāzmai saka ,ka dusmas nav laba lieta.KKāda nevienlīdzība atkal :D  :mrgr:
Bet,kādēļ tik ātri mans vispārējais teikums par situāciju UK tika uztverts kā apdraudējums jums un jūsu valstij?? lai gan tagad jau protams var teikt,ka es gānijos  :smej: jūsu ir daudz ,es viena  :no:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #98 : 2022. gada 22. janvāris, 11:58:57 »
Blāzma, iespējams, Tev problēmas ir tāpēc, ka Tu par vakc/nevakc tēmu paud darbā savus uzskatus, līdz ar to pretī dabū dzirdēt  to, ko negribi un attiecīgu attieksmi.
Es savus uzskatus darbā vispār nepaužu, kāds zināja, ka nevakcinēšos, tad gan jau uzzināja, ka izslimoju, neviens neprasa, ko darīšu, kad beigies sertifikāts. Neviens nezina ne manas domas, ne nostāju, ne arī prasa, kāpēc un vai. Tāpēc darbā jūtos labi.
Ārpus darba ir 2 cielvēki, kas tur kanti un nevakcinējas, nav antivakseri ar visādām teorijā, vnk neuzskata to par vajadzīgu, ar tiem aprunājos.
Ar 2 draudzenēm, kas ir vakcinējušās, reizēm kko paspriežam par situāciju. Vienreiz gan biju apreibusi un novāvuļoju pēc pilnas programmas ar draudzeni, jau domāju, ka vairs ar mani nekur nebrauks, bet viņa tik uzklausīja un pasmējās.
Bieži vīru pavelku uz zoba, jo nespēju saprast, kā var būt tik akls(manā ieskatā).
Viss, vairāk ne ar vienu sarunu nav.
AAA, pēdējā laikā ikdienas veikala apsargam katru dienu prasu - vai tad neesat vēl mani iegaumējis, ka katreiz prasāt sertifikātu :D 
Vakar bibliotēkā neizturēju un teicu - tieššam jūs domājat, ka šī ir tā vieta,kur kāds grib ielavīties bez sertifikāta :D
Zinu, ka stulbi, bet reizēm mēle paslīd.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 22. janvāris, 12:08:02 no Nāra »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #99 : 2022. gada 22. janvāris, 12:24:34 »

AAA, pēdējā laikā ikdienas veikala apsargam katru dienu prasu - vai tad neesat vēl mani iegaumējis, ka katreiz prasāt sertifikātu :D 
Vakar bibliotēkā neizturēju un teicu - tieššam jūs domājat, ka šī ir tā vieta,kur kāds grib ielavīties bez sertifikāta :D
Zinu, ka stulbi, bet reizēm mēle paslīd.

Nu, lūk..tas tiešām ir ne tikai stulbi bet arī kretinējoši.
Liekat taču tiem apsardziņiem un darbiniekiem mieru. Tie cilvēki godprātīgi pilda savu darbu. Spēju iedomāties kā viņi darba dienas beigās jūtās.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #100 : 2022. gada 22. janvāris, 12:29:31 »

Liekat taču tiem apsardziņiem un darbiniekiem mieru. Tie cilvēki godprātīgi pilda savu darbu. Spēju iedomāties kā viņi darba dienas beigās jūtās.

CT, cienot apsargu jūtas, neiespringstu un mierīgi dodos garām. Jo viņiem īstenībā pofig. Izņēmums - gaļas paviljons.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #101 : 2022. gada 22. janvāris, 12:34:04 »

Man diezgan vienalga, kā viņi jūtas  :?: Ja man ir oma pakoķetēt, tad ir. Kas zina - varbūt beidzot mani iegaumēs(foršs vīrietis :) ) un laidīs iekšā bez kontroles, kad beigsies sertifikāts :D
Man patīk vietas, kur it kā viņiem jāprasa sertifikāts, bet viņi neprasa, pofig. Cienu.
Tas gan vairāk izplatīts mazos veikalos. Dažā pagastā vispār dzīvo kā agrāk bez maskām utt :)

Atslēdzies Blāzma

« Atbilde #102 : 2022. gada 22. janvāris, 12:35:36 »
Nāra, nē, es cenšos vispār par šo tēmu nerunāt. Darbā vēl ilgi pirms bija zināms vakcinācijas obligātums, katru nedēļu tika bombardēts ar jautājumiem vai potēts un ieteikts to darīt. Niansēs neizplūdīšu, bet es nonāku apstākļos, kur ar šiem jautājumiem jāsaskaras, jo nestrādāju kabinetā, kur satieku tikai 2 kolēģus. Tagad vairs nē, bet vasarā bija laiks, kad sveši cilvēki satiekoties mēdza teikt, ka ir vakcinēti. Mani tas kaitināja, atteicu, ka man tas neinteresē, ka man visi cilvēki vienādi.
Tagad tikai sapratu, ka viens no iemesliem, kāpēc neapmeklēju tā saucamās zaļās zonas, ir, ka zemapziņā saprotu, ka varētu nenovaldīt mēli nepasakot kādu riebeklību. Bet apsargi to nav pelnījuši.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #103 : 2022. gada 22. janvāris, 12:38:54 »
Blāzma, šo es atceros, jā, ka katrs bāza acīs, ka vakcinēts, par ko nespēju vien bŗīnīties. Tā kā lepojās vai kā. Tas bija dīvaini. Tagad, man liekas, nav vairs tāda stulbuma.
Jā, novaldīt grūti. Labi, apsargi. bet mani fascinē iztapoņas grozu tīrītājas, kas piesienas, ka maska nav uzlikta, nez ko cer izpelnīties.
Es lieku masku, bet netaisos salā ārā krāmēties aiz durvīm, daru to ērti siltumā.  Tad nu reizēm kādai laikam bail, ka bacilis uzlidos :D

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #104 : 2022. gada 22. janvāris, 12:39:18 »

Man diezgan vienalga, kā viņi jūtas  :?: Ja man ir oma pakoķetēt, tad ir. Kas zina - varbūt beidzot mani iegaumēs(foršs vīrietis :) ) un laidīs iekšā bez kontroles, kad beigsies sertifikāts :D
Man patīk vietas, kur it kā viņiem jāprasa sertifikāts, bet viņi neprasa, pofig. Cienu.
Tas gan vairāk izplatīts mazos veikalos. Dažā pagastā vispār dzīvo kā agrāk bez maskām utt :)
Daži te baigie "pofigisti" kamēr tas attiecas uz citiem :mrgr: ..bet līdz ko kaut kas skar pašus, tā šausmīgi aizvainotie..
Padomijas gadi zeļ un plaukst - ka tik kaut ko apmānīt, neievērot, appiet..