Autors Tēma: Sajūta  (Lasīts 2676 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Amālija

Sajūta
« : 2022. gada 06. februāris, 16:36:29 »
Atļaušos ielikt tēmu. Tarkšķī iemetu citātu. Sapratu, ka mani interesē citu viedoklis.
Citāts no "Vongezera". " Tu jutīsies kā lempīgs, kautrīgs jauniņais, skolnieks, kurš nav pieņemts kompānijā, un tu nekad neiemācīsies nelikties par to ne zinis, tu tomēr sevi pazīsti, vari tēlot, cik gribi, ka tev tas ir vienalga, bet tu neproti pārvarēt sajūtu, ka tu nepatīc, nekad neesi to pratusi".

Kā jūs pārvarat šo sajūtu, ja pārvarat. Un ja vispār pamanāt.

Man tas laikam ir klupšanas akmens visu dzīvi.

Atslēdzies Milka

Atb: Sajūta
« Atbilde #1 : 2022. gada 06. februāris, 16:58:50 »
Uzlieku kroni.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2022. gada 06. februāris, 17:03:44 »
Turos pie principa, ka neesmu piečuks, kas patīk visiem. Kādiem patīku, kādiem nē. Un man arī vieni patīk, citi nē. Darbā jāuztur profesionālas attiecības neatkarīgi no savstarpējās patikas vai nepatikas.
Jā kāds netiek pieņemts "kompānijā", varbūt vajag meklēt citu kompāniju? :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2022. gada 06. februāris, 17:55:15 »
Autsaideri, neiederīgie, sabiedrībai, konkrētai videi noderīgi kā atskaites punkts savai piederībai.
Savā vidē nejūtos kā neiederīga, kā zaudētāja un zemākais punkts. Ja kādam kas nepatīk, tā viņa problēma un jādomā kā ar to sadzīvot un tikt galā. :?:

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2022. gada 06. februāris, 17:56:20 »
Neliela nianse. Ne visiem patikt. Kam man visi? Man svarīgajiem, man tīkamajiem.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 06. februāris, 17:58:58 »
Man šķiet, būtiski ir saprast, vai es tiešām nepatīku, un, ja tā, tad kāpēc, vai man tikai ir tāda sajūta sava hipertrofēta nepilnvērtības kompleksa dēļ.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2022. gada 06. februāris, 18:01:52 »
Izlasīju, padomāju, padomāju, padomāju...

Lai nu kas mani uztrauc, bet tas, vai es kādam patīku vai nepatīku, ir dziļi paralēli. Pasaulē ir 8 miljardi cilvēku - ja nepatīku kādam, vēl ir pārējie. :D
Ir cilvēki, kas nepatīk man, - izvairos no kontaktiem. Ja tāds ir darbā, tad tikai to, kas darba pienākumos ietilpst, un neitrāla pieklājība. Īstenībā reti tā ir bijis, parasti ja kādam cilvēkam nepatīku es, tad viņš nespēj sadzīvot arī ar pārējiem civēkiem šajā kompānijā. Ja es kādam nepatīku, virsū nelienu, katram ir sava patikšana un nepatikšana atļauta. Nesmirdu, netīrām drēbēm un taukainiem matiem nestaigāju, pārējais ir subjektīvi.

Sen iepazinos ar vienu vīrieti, kam bija pusaugu meita. Noorganizējām "nejaušu" īsu tikšanos ar neitrālu mērķi (tipa iedot grāmatas un parunāt). Man atstāstīja, ka esot bijis komentārs "baigais kroksis!". Pat neaizskāra, labi zinu, ka neesmu nekāda supermodele.

Ir gadījies nokļūt kompānijās, kur neiederos. Ar gadiem esmu iemācījusies arī šādu tādu "small talk", smaidīt māku tā, ka neizskatās falši. Uzturos pasākumā, izvēloties sev tīkamās nodarbes (kaut vai apskatīt gleznas, kas tur ir), tik ilgi, cik jūtos komfortabli un lai neapvainojas organizētājs, atvados un eju projām.

Vairāk man iznes smadzenes tas, ka galvā lien visas pagātnes situācijas, kad kaut ko stulbu esmu izteikusi vai izdarījusi. Varu derēt ka tie cilvēki sen jau aizmirsuši, jo īstenībā nekas tāāāds, bet es atceros un atkal un atkal jūtos pretīgi. Vot ko ar to darīt?

Kamēr rakstīju, kvadra pacēla labu jautājumu - vai tā nepatika ir reāla vai tikai mans grīdlīstes augstuma pašvērtējums. Hmmm. Bet vai nav vienalga?
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2022. gada 06. februāris, 18:03:53 »
Mūžīgā nelaimīgo pusaudžu problēma.
Man liekas, ka pieaugot un iegūstot zināmu briedumu, cilvēkam kļūst vienaldzīga, vai vismaz vienaldzīgāka, tāda  patikšana. Ja tas joprojām nomāc, tad droši vien liecina par kādu tiešām smagu psiholoģisku traumu. Bez tam, tiekot ārā no skolas, cilvēkam jau ir iespēja izvēlēties kompāniju, vidi, kur uzturēties.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2022. gada 06. februāris, 18:14:00 »
Reno  :yes: :yes: :yes:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2022. gada 06. februāris, 18:15:06 »

Neliela nianse. Ne visiem patikt. Kam man visi? Man svarīgajiem, man tīkamajiem.
Attīstīt komunikāciju prasmes un celt pašcieņu.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #10 : 2022. gada 06. februāris, 18:27:54 »
Speciāli ielogojos, lai "ielaikotu" reno..
Jautājums Amālijai: Kāpēc Tu domā, ka "sev svarīgajiem, sev tīkamajiem" Tu nepatīc?
Esmu sastapusi cilvēkus, kuri ļoti, nu ļoti cenšas iepatikties..un tieši ar šo lielo cenšanos šie cilvēki kļūst netīkami...it  kā nekas sevišķs, bet kaut kā liek distancēties..jo nav dabiski..Tāpēc mans novērojums: esi tāds kāds esi un viss notiksies.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2022. gada 06. februāris, 18:34:22 »
domājot par tēmu, nāk prātā jaunības laiks. Tas ir aiz muguras un runā, ka uz neatgriešanos  :?:

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2022. gada 06. februāris, 19:08:33 »
Man patiesi ir interesanti lasīt atbildes. Dažādi cilvēki, dažāda pieredze, dažāda uztvere.

Trix pieminētais par pašas izgājieniem varētu būt nākamā tēma. Man arī laiku pa laikam uzpeld kā sūdi mana rīcība, izteikumi pret citiem. Un tādu ir daudz.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2022. gada 06. februāris, 19:23:18 »
Man pàrsvarā ir licies, ka visiem patīku un liels šoks ir bijis, kad uzzinu, ka kādam nè ;) Tas vairāk par jaunību.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #14 : 2022. gada 06. februāris, 19:31:38 »
Man patiesi ir interesanti lasīt atbildes. Dažādi cilvēki, dažāda pieredze, dažāda uztvere.

Trix pieminētais par pašas izgājieniem varētu būt nākamā tēma. Man arī laiku pa laikam uzpeld kā sūdi mana rīcība, izteikumi pret citiem. Un tādu ir daudz.

Prasme pasmieties pašai par sevi (un pasmieties pirmajai, pirms citi ir sākuši smieties) un savām kļūdām, man ir ļoti, ļoti palīdzējusi izkulties no neveiklām situācijām...
Bet savu aplamo rīcību nu nekādi nevarētu dēvēt par "sūdiem"..