Autors Tēma: Sajūta  (Lasīts 2674 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Sajūta
« Atbilde #30 : 2022. gada 06. februāris, 20:35:09 »
Pārsvarā jau instinktīvi tiek pārtraukta komunikācija ar indivīdam nepatīkamo, pašaisardzības instinkts nostrādā. Ja nu tam šķērslis nav kādi nepārvarami apstākļi.

Vēl jau arī tiešām izrāda, pauž nepatiku, vai arī indivīds ar zemu pašvērtējumu iedomājas, ka sajūt nepatiku.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 06. februāris, 20:40:31 no tuk »

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #31 : 2022. gada 06. februāris, 20:40:01 »
Minne, bet, manuprāt, visi runā par sevi.
Personīgi neuztveru, jo viss ir diezgan samačalots.
Vai nav tā, ka katram cauri dzīvei iet viena/pāris tēmas, kuras būtu vēlams iz/atrisināt?
Un nē, man tā nav tieši par patikšanu/nepatikšanu. Bet netālā plauktiņā stāv  :mrgr:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #32 : 2022. gada 06. februāris, 21:11:38 »
Amālij, vai Tev pašai visi cilvēki patīk?
Ja es kādam vai kādiem dažreiz nepatīku, tad visbiežāk viņš/viņi man arī nepatīk.
Cenšos, lai savstarpējas nepatikas dēļ neciestu trešās personas, ieskaitot dzīvniekus, to varu arī bez aplinkiem paskaidrot, ja nekaitē iejauktām personām.
Runa bija par sajūtu, parasti tā arī ir, ja sajūtu. Necenšos tikt galā. Konstatēju faktu, risinājumi ir dažādi, bet nesaprotu, kāpēc jātiek ar to galā.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 06. februāris, 21:21:06 no sanda »

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #33 : 2022. gada 06. februāris, 21:17:20 »
Sanda, jau atbildēju, ka ne jau par visiem ir stāsts.
Nu kā lai ar piemēru apstāsta? Nu, piemēram, vīramāte. Nu netīk viņai vedekla, bet jātiekas bieži. Vedekla. Znots.
Tas nav par mani!!!!! Tik piemēri. Virziens.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #34 : 2022. gada 06. februāris, 21:28:16 »
Censtos izturēties pieklājīgi un konstruktīvi, bet šādā vīramātes/vedeklas situācijā personīgi neesmu bijusi, daži  paziņas ir. Man nepatīk viena ieprecēta radiniece, izturos uzsvērti pieklājīgi un taktiski.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2022. gada 06. februāris, 21:29:51 »
Nu kā lai ar piemēru apstāsta? Nu, piemēram, vīramāte. Nu netīk viņai vedekla, bet jātiekas bieži. Vedekla. Znots.

Sagrāvi manu filozofisko stikla namiņu  :mrgr:

Ja reiz tik konkrēti, tad viss ir citādāk. Esmu pieredzējusi aktīvu nepatiku cilvēku starpā, un tur, kur ir emocijas, tur ar ommm veida filozofiju grūti tikt cauri, jo tādās attiecībās, no kurām nevari ne aiziet, ne abstrahēties, tur ir tīklu tīkli, kuros esi iesaistīts un brīžam pat sapinies. Grūti, grūti. Bet arī tur, visbiežāk, esi ne tikai nabaga klusais upuris, kuru nepieņem (ja vien tiešām neesi!), bet pats aktīvi neciet savu pretinieku

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #36 : 2022. gada 06. februāris, 21:44:13 »
Minne, Tavam namiņam nav ne vainas.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #37 : 2022. gada 06. februāris, 21:46:18 »
Vēl viens piemērs no klasikas. Atceramies grāmatu "Rebeka".

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #38 : 2022. gada 06. februāris, 22:00:00 »
nu, sievietes tak redz viena otrai cauri, kad runa par vīrieša aptīšanu ap pirkstu...nu, vīramātes, kad redz, ka nākošā vedekla nemīl viņas dēlu, bet grib apprecēties , bet muļķa puika iekritis uz sex/izskatu - tad tak netīk tādas vedeklas...es brīnījos jaunībā, kāpēc dažu draugu mātes pat gandrīz ar varu jāvelk uz dēla kāzām...nu, tagad esmu sapratis - mātes redzēja, ka vedeklas nemīl ...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2022. gada 06. februāris, 22:15:03 »
Nu jau gan. Sliktās vedeklas rauj puisīti prom no mammītes apskāvieniem

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #40 : 2022. gada 06. februāris, 22:19:17 »
Jā, radinieku starpā.. tur cita opera, dažreiz neviens nevar izsekot, kur stāstam sākums, kur gals.. No malas skatoties uz tiem cilvēkiem un tāda veida attiecībām, liekas, ka ir taču skaidrs, atliktu tikai tam cilvēkam tā un tā.. bet realitāte ir cita.. un tiem cilvēkiem pašiem savi rēķini galvā. Atliek tikai nejaukties un neitralizēt situāciju, cik vien var..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #41 : 2022. gada 06. februāris, 22:21:57 »
Bet es savā ziņā piekrītu Nakatam. Kā topošā vīramāte.. Nu tak skaidrs, ka es redzēšu to, ko dēliņš ne redzēs, ne nojautīs.. Bet būs jāietur neitrāla pozīcija..  :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #42 : 2022. gada 07. februāris, 08:28:33 »
Nu, par to, ka sievietei nevar ticēt, kad viņa saka, ka lieto kontracepciju, es savējiem esmu izstāstījusi. Kamēr vēl nav sperma galvā sakāpusi, jo tad būs par vēlu. To, ar kādiem paņēmieniem daža laba mēģina apprecēties (un pat izdodas, tikai rezultātā ir sačakarēta dzīve visiem iesaistītajiem), ir gadījies redzēt diezgan.

Vai tā ir tēmas sākotnējā doma, šaubos, bet atzars pamatots.

Es vēl tā padomāju. Tā nepieņemšana laikam tomēr vairāk sakņojas uzvedībā nevis izskatā. No novērojumiem bērnībā - pārsvarā tie atšķirīgie, kurus neviens nepieņem, arī bija ar riebīgu raksturu un izturēšanos. Ir taču arī tie atšķirīgie, kurus pieņem. Mani arī skolā apsaukāja katrs, kam nebija slinkums, bet sava draugu grupiņa klasē bija, labākā draudzene arī.

Kaut gan, no otras puses, kas zina, kas ir vispirms – vista vai ola.

Pat augstskolā, kur tomēr pieauguši cilvēki ar vienādām interesēm, bija puisis ar dīvainībām, nu neierakstījās tajā grupā, kur gribēja, viņu uz zoba pavilka, brīžiem piecieta, bet tā īsti savējais nekļuva, - labāk tika redzēts ejam nekā nākam.

Un te man trešā doma par moderno toleranci. Vai tiešām ir jāpieņem draugu pulkā kāds, kurš nepatīk, tikai tāpēc, lai viņš nejustos atstumts? Ja viņš (dažādās vecuma kategorijās) ņem nost rotaļlietas, kniebj, mēdās un ož pēc čurām, vai nesaprot jokus, ir lipīgi pozitīvs, lišķīgi pieklājīgs, vienmēr iejaucas sarunā, pārtraucot runātāju, un visādi citādi izraisa zosādu, – pārējiem jābūt tolerantiem? Kāpēc?
Nerunāju par izņirgšanu vai pāridarījumiem (mobings un co) – to neatzīstu nekādā variantā –, bet par pieņemšanu.

Ha. Ceturtā doma izkristalizējās. Laikam oriģinālā. Kad cilvēkam tikai šķiet, ka viņu nepieņem. Sēž kaktiņā un šņaukājas, - man jau neko, mani jau nekad, ko nu es –, bet nepieies, nemēģinās iesaistīties sarunā. Nu, tur pārējie nav vainojami.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #43 : 2022. gada 07. februāris, 09:01:48 »
Redzi, Trix, cik variantu sanāca  :rofl:  Domāju, ka var vēl kādu desmitu atrast.

Un, protams, galvenajam varonim varētu būt kompleksi. Un pilns šķūnītis ar grābekļiem  :mrgr:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #44 : 2022. gada 08. februāris, 12:30:24 »
Visu mūžu, lai  kur es atrastos, allaž esmu jutusies ārpusē, ārpus bildes, ārpus sarunas, atstatu, it kā es vienīgā dzirdētu trokšņus vai vārdus, ko citi neuztver, bet nedzirdētu tos, kurus, šķiet, uztver viņi, it kā es atrastos ārpus kadra, otrā pusē milzīgai un neredzamai stikla sienai

Tikko iznākusi grāmatiņa
Delfīne de Vigāna  No un es

Par tavu tēmu