Viena no meerces recepreem. Sugo con carne - meerce ar galju.
Te nu jaasaka, ka iistam itaalju sugo ir miljoniem variantu, katrai saimniecei savs, katram regjionam savas iipatniibas u.t.t.
Meegjinaashu apstaatiit videeji statistisko.
Vajadziiga galja - jebkaada - cuuka, liellops, mezha galja, vieniigais nosaciijums - labaak, es pat teiktu, ka obligaati, lai galja ir ar kaulinjiem. Taalaak jau var likt lietaa saimnieces fantaaziju - tas attiecas uz daarzenjiem. Es parasti gatavoju ar siipoliem, kjiplokiem un seleriju kaatiem. Citi veel liek klaat arii burkaanu. Es nee. Shaj meercei ar daarzenjiem nevajag paarforseet - no visa pa druscinjai, jo galvenais ir galja un tomaati.
Un taa. Tiem, kuriem nav pretenzijas pret daazenju gabalinjiem, daarzenjus diezgan smalki sadriezh un katlaa ar biezu dibenu viegli apcep oliivelljaa. Bet man viirs ir kaa beebis, kursh absoluuti neciesh daarzenjus, ja tos var skjiivii ieraudziit. Tad nu es visus daarzenjus vagriezhu palielos gabalos un sablendereeju putraa. Taadeejaadi merce sanaak viendabiiga.
kad daarzenji apcepushies, katlaa liek tomaatus. ja grib pa glauno - var svaigus, mizotus, bet arii pashi itaalji shaj meercei lieto tomaatus savaa sulaa. Te nu atkal jaaskataas, kaadi tomaati - ja veseli, obligaati jaasmalcina, ja gabalinjos - var likt taapat. Es, kaa jau ieprieksh mineeju, arii tomaatus blerndereeju putrinjaa. Klaat pielej uudeni. Nevajag baidiities, ja uudens buus padaudz, gatavoshanas procesaa tas sasuuksies galjaa un iztvaikos. Verdoshajaa masaa liek gabalos (videeja lieluma) sagrieztu galju. Saali, kaads gabalinjsh asaa pipara, ja garsho lauru lapa. ja veelas peetersiilja zaljumus. Kaa nu katram garsho.
Vaaku virsuu un uz pashas mazaakaas uguns sautee. Te nu jaasaka taa - jo ilgaak sauteesiet, jo gardaak buus. Ja ir laiks - ne mazaak par stundaam triis. Ik pa laikam neaizmirstiet apmaisiit.Ja skjiet, ka skjidruma par maz, pielej veel uudeni. Kaadu pus stundu, minuutes 20 pirms gataviibas, nocelj vaaku, lai novaaraas liekais skjidrums.
Pastu (pirmajaa skjiivii) pasniedz ar gatavo meerci - kaa - skatiit augstaak. Sutinaataa un diiikti miikstaa galja tiek pasniegta kaa il secondo piato - otrais skjiivis.