Autors Tēma: Īgnums pret krieviem. Vai vairāk nekā īgnums?  (Lasīts 13166 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Atb: Īgnums pret krieviem. Vai vairāk nekā īgnums?
« Atbilde #165 : 2022. gada 08. aprīlis, 20:22:29 »
Arī gandrīz visos tajos rajončikos esmu dzīvojusi. Esmu jau te rakstījusi, kāds pubļikums mani apņem sabiedriskā transportā.  :)  Katru dienu klausos mātes vārdos, visur - autobusā, veikalā, uz ielas.. Nu neko, vismaz nedzīvoju siltumnīcas apstākļos, tā teikt, pazīstu īsto dzīvi..  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #166 : 2022. gada 08. aprīlis, 20:32:44 »
Tas labi, ka pazīsti īsto dzīvi un viss šokolādē. Es par ko citu tomēr. Ja latviešu tīnim bariņš sadod pa muti tautības dēļ, tas jau vien sīkais huligānisms, bet ja otrādi - etniskais konflikts. Re, reno draudzene sašutusi, bet ja latvieti savā tēvuzemē nolamā un saka sobačij jazik, tad ko. Ap to papīra tīģeri tik ar zīda cimdiem, ka kāda ūsa nesaburzās... Sākot ar Pārdaugavas pieminekli un ždanokas pilsonību līdz maskačkas apdzīvotājiem.

Atslēdzies dip

« Atbilde #167 : 2022. gada 08. aprīlis, 20:41:20 »
tuk, par to runāja Podnieks, Astra. Kaut kas ir mainījies uz labo pusi, bet nepietiekami.
No otras puses, liekot roku uz sirds - pie ārsta, lai apskaidrotu savas sāpes, iestādē, arī varbūt pat veikalā - lai dabūtu sev vēlamo, cilvēki bieži runā krieviski. Un jā, latvieši tādi pieklājīgi - ko ta pazemos un mocīs cittautieti? Man tak vieglāk runāt tā, lai viņš saprot. Un viņš jau tāds lāga cilvēks. Un ja vēl priekšnieks?

Man darbā daudz krievvalodīgie nāk. Principā - runāju tikai un vienīgi latviski. Ja man jautā, vai viņš var runāt krieviski, atbildu, ka droši. Un turpinu latviski. 98% visu saprot, ko saku (es runāju lēni, izteiksmīgi). Un gandrīz vienmēr no manis atvadās ar paldies un uz redzēšanos latviski.

Daža kolēģe laužas krievu mēlē. Tā esot ātrāk. Bet man nav kur steigties  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #168 : 2022. gada 08. aprīlis, 21:13:04 »
Tie kādi nupat pārcēlušies, ka valodu nav apguvuši? Vai arī tie kuri šeit jau kopš valsts neatkarības dzīvo un neuzskata par vajadzīgu apgūt?
Valodu kursos tagad ļoti liels ukraiņu pieplūdums.

Atslēdzies reno

« Atbilde #169 : 2022. gada 10. aprīlis, 11:32:53 »
Ja par manu stāstu -mašīnas sabojāšanai nekāda sakara ar valodas prašanu vai neprašanu.

Bet šo gan man galīgi nav žēl, pamazām moskaļi  sāk saprast, kā ieberzušies:
https://snob.ru/cars/priehali-chto-budet-s-garantijnym-obsluzhivaniem-avtomobilej/

Un RU runasvecene Zaharova sākusi vaimanāt par neonecistiem Latvijā, jo 9. maiju
kā Ukrainas upuru piemiņas dienu mēs "obskverņim" svētkus krieviem

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #170 : 2022. gada 10. aprīlis, 11:46:40 »
Izskatās, ka ar 9. maiju kā ukraiņu piemiņas dienu ir tiešām izdevies "iedzīt stūrī" dižos "atbrīvotājus".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #171 : 2022. gada 10. aprīlis, 14:16:51 »
Ja par manu stāstu -mašīnas sabojāšanai nekāda sakara ar valodas prašanu vai neprašanu.

Nav jau arī zvanīts ka mašīna sabojāta, jo ievākusies krievu ģimene. Tas jau arī vien krievu druškas pieņēmums...  :?:

Atslēdzies Milka

« Atbilde #172 : 2022. gada 10. aprīlis, 14:34:48 »
Un RU runasvecene Zaharova sākusi vaimanāt par neonecistiem Latvijā, jo 9. maiju
kā Ukrainas upuru piemiņas dienu mēs "obskverņim" svētkus krieviem
Zaharova vaimanā pat par boršču!
https://t.me/TeamSobol/3956
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 10. aprīlis, 14:42:25 no Milka »

« Atbilde #173 : 2022. gada 10. aprīlis, 15:46:07 »
Par to boršču - bez komentāriem...   :rat: 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #174 : 2022. gada 10. aprīlis, 16:05:50 »

Nav jau arī zvanīts ka mašīna sabojāta, jo ievākusies krievu ģimene. Tas jau arī vien krievu druškas pieņēmums...  :?:

Kāda krievu druška?! Kāds pieņēmums?! Izlasi mierīgi no sākuma

Atslēdzies tuk

« Atbilde #175 : 2022. gada 10. aprīlis, 17:23:11 »
Viņas dēla mājā Lielupē dzīvokli nopirkuši un ievācas krievu ģimene ar mazu bērnu. Otrā rītā mašīnai sadurtas riepas, noķēpāta, nolauzti spoguļi

Es par šo runāju. Kā var zināt, ka izdemolēts tas auto tādēļ, ka krievi?

Atslēdzies reno

« Atbilde #176 : 2022. gada 10. aprīlis, 18:53:17 »
Es arī par šo. Droši vien nav kurlmēmi, savā starpā sarunājās kāpņu telpā.
Nav tāds rajons, kur tādas lietas notiek
Es patiesībā nesaprotu, par ko tu uztraucies

Atslēdzies tuk

« Atbilde #177 : 2022. gada 10. aprīlis, 19:13:21 »
Es par to kā var zināt, ka demolēja tādēļ, ka krievi. Ja par to ukraiņu izdemolēto auto, kamēr nav pierādīts ka demolēts tieši tādēļ ka ukraiņi, tā var vienīgi domāt un fantazēt, bet 100% apgalvot nevar ka tādēļ.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #178 : 2022. gada 18. aprīlis, 22:03:42 »
Sīkumiņš. Iemetu jautājumu vietējo ļaužu grupā. Mums te tāda konkrēta padomju rusņa mitinās. Atbildēja man krieviski. Normāli es arī tālāk būtu rakstījusi krieviski, galu galā kaut kā valoda ir jātrenē, un man nav problēmu ne ar vārdu krājumu, ne pareizrakstību... Bet nepacēlās roka. Tā arī sarakstījāmies - es latviski, man krieviski. Līdz tam, lai pieprasītu ar mani runāt latviski, gan vēl neesmu izaugusi. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #179 : 2022. gada 19. aprīlis, 09:34:30 »
Lielai daļai 30 gadnieku un jaunākiem šāda dilemma pat nepastāv. Viņi vienkārši krievu valodu nezina, jo nav mācījušies. Bet rašistiem tas vēl joprojām nepielec, dzīvo pārliecībā, ka visi automātiski viņus saprot.  :mrgr:  Pat neiedomājas vispirms noskaidrot kādā valodā komunicēs.