Es neesmu šī konkrētā pieminekļa aizstāvis, bet es šinī "šūmējienā" neredzu racionālu attīstību. Cik es saprotu RD kreisā latviešu koalīcija ir atbalstījusi pieminekļa demontāžu. Ka jau katra kreiso darbībā ir savs āķitis, un RD darbībā "āķītis slēpjas" nesaistītu personu prasība pret demontāžas būvprojektu tiesā, kas to visu var iestiept uz ilgu laiku. Neviens objektīvs vērotājs tāpēc nesagaida būvdarbu sākšanu līdz vēlēšanām, līdz ar to uz velēšanu laiku tas būs labs tukšvārdības temats
Un pamata problēma ir Latvijas valsti varu sagrabošās elites plaisa ar "tautu". Nu nevar teikt, ka tas kas uz šo brīdi ar pieminekli notiek atbilstu neliberālas elites interesēm, un līdz ar to nevar teikt, ka saņemtu lielu atbalstu. Un šī tautas atstumtība rada apjukuma sajūtu sabiedrībā, kas izpaužas histēriskās darbībās. Un šī pieminekļa neieredzēšana ir histērija, ka tu jūti ka ir briesmas, bet tu neko nevari izdarīt ... no otras puses, nekad nav bijis šaubas, ka Rīgā un Latvijā ir krievvalodīgie, kas paļāvās uz Putiniskās Krievijas aizsardzību, un viņiem reāla panika redzot ko KFBS dara ar "atbrīvoto zemju" civiliedzīvotājiem, kas viņiem iestājas "nolieguma fāze", un tai raksturīga uzvedība "la,la,la", bet ir tā.