Autors Tēma: Pases, ID kartes un idiotisms.  (Lasīts 11899 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Pases, ID kartes un idiotisms.
« Atbilde #45 : 2022. gada 18. maijs, 09:08:35 »
Domāju, ka var mainīt pasi ātrāk. Tikai jābūt kādam apsvērumam, kāpēc to darīt :?: Tomēr maksas pasākums…

Apsvērums, ka ID + jauna pase ir lētāk. :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #46 : 2022. gada 18. maijs, 09:36:39 »

ID karti var makā nēsāt, pase daudz neērtāka. ID kartē ir e-paraksts. man patīk

Maku var viegli nozagt. Visu somu ar pasi - daudz mazāka iespēja.
e-paraksts nav aktuāls. Neatceros, kad būtu bijis vajadzīgs.

Saproti, lūdzu, - mani nevajag pārliecināt par to, ka lieliskas ir visas tās fīčas, kuras man nevajag. Es uz reklāmām nereaģēju, ne uz kādām. Kad man kaut ko vajadzēs, es atradīšu, kā to dabūt. Bet priecāties, ka mani piespiež darīt to, ko man nevajag, turklāt par to samaksāt, es nespēju.
Tev e-paraksts un ID karte patīk - super. Lieto un priecājies (nav ironija)! Es taču Tevi nepierunāju, piemēram, lietot tamponus. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #47 : 2022. gada 18. maijs, 10:17:30 »
es labāk atdotu somu (man nemaz nav) nekā maku. makā arī kredītkartes...
pa 50 eur bez autorizācija oioi cik pirkumus var izdarīt :)  e-parakstu lietoju vidēji reizi nedēļā.

A tamponu... reiz sievai nočiepu  :f-palm:  jo vajadzēja no auto luktura ūdeni dabūt ārā. Ideāli!! izsūca visu un uzpūtās!! un vēlāk piekāru garāžā pie durvīm. bračka nāca un pļek pa pieri... apskatās - :evil: :fryingpan: mēnesi ar mani nerunāja :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #48 : 2022. gada 18. maijs, 10:26:35 »
pa 50 eur bez autorizācija oioi cik pirkumus var izdarīt :)  e-parakstu lietoju vidēji reizi nedēļā.

Ja nelieto "ērto" fīču ar pīkstināšanu, svešs nevienu pirkumu nevar izdarīt. :D
Nez, man nekas tāds parakstāms nav. e-paraksts joprojām kaut ko maksā? Sākumā par šo bija jāmaksā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #49 : 2022. gada 18. maijs, 10:30:31 »
E-parakstu PMPL izsniedz bez maksas. Par lietošanu gan nemācēšu teikt, jo nekad neesmu šo fīču izmantojusi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #50 : 2022. gada 18. maijs, 12:14:14 »
Pagaidām iztieku bez ID, bet ja būs, kā te tagad draud, ka autorizāciju ar bankas kontu atcels, tad nekur neliksies...
Protams, ērti ir līdzi nēsāšanai, salīdzinot ar pasi, bet tā eventuālā palikšana bez maka, kurā ir ID un bankas karte, mani tomēr biedē...

Protams, ieiesies ar laiku tās fīčas un kļūs pašsaprotamas... Atceros no saviem studiju laikiem, kad pasniedzējs pilnā nopietnībā teica - priekš kam mājās dators?!  :rofl:   Tagad ir ne vien mājās, bet arī kabatā  :rofl:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #51 : 2022. gada 18. maijs, 15:03:07 »
Atskaitos - dokumentus dabūju 5 minūšu laikā pēc ierašanās PMLP filiālē, ātri un vienkārši.
Toties uzgaidāmā telpa bija stāvgrūdām pilna ar tiem, kas iepriekš pieteikušies, un tiem, kuri dzīvajā rindā. Pie ieejas info, ka dienā "dzīvās" rindas kārtībā apkalpos 140 personas. Neapskaužu nevienu  - ne darbinieces, ne rindā stāvētājus.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #52 : 2022. gada 19. maijs, 15:43:50 »
e-paraksts joprojām kaut ko maksā? Sākumā par šo bija jāmaksā.
tagad vairs neko nemaksā.
Kad pazaudēju SEB kodu kalkulatoru , varēju ar eparakstu ielogoties ( Swedbankā tāpat )

Pieslēdzies Krimsons

« Atbilde #53 : 2022. gada 28. jūlijs, 06:58:11 »
Vakar Cēsīs dzīvajā rindā iestājos 12:45, 15 cilvēki rindā, 14:45 jau biju cauri.
Pirms tam pāris cilvēki Limbažos teica, ka gaidījuši no 8 līdz 16, visu dienu.
Dienā šur tur parādās arī "zaļie" lodziņi uz pierakstu, bet visu laiku nepārtraukti jāvaktē.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #54 : 2022. gada 28. jūlijs, 09:07:00 »
Vakar Cēsīs dzīvajā rindā iestājos 12:45, 15 cilvēki rindā, 14:45 jau biju cauri.
Pirms tam pāris cilvēki Limbažos teica, ka gaidījuši no 8 līdz 16, visu dienu.
Dienā šur tur parādās arī "zaļie" lodziņi uz pierakstu, bet visu laiku nepārtraukti jāvaktē.

atgriežas "vecie labie" rindu laiki... vispirms uz vakcinēšanos, tagad uz e-ID... vēl cukura talonus būtu izdomājuši  :evil: :evil:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #55 : 2022. gada 31. augusts, 19:38:13 »
Prasība pēc obligātās ID pārcelta uz 1.maiju.  Līdz tam laikam drīkstēs arī dzīvot (un vēlēšanās piedalīties!) ar vecām pasēm  :mrgr:

https://www.db.lv/zinas/eid-karte-bus-obligata-no-1maija-508971
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 31. augusts, 19:54:40 no kvadra »

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #56 : 2022. gada 31. augusts, 19:56:32 »
Ceļot gan nevarēs. Kuram gan baigi bieži ikdienā vajag to ID  :scratch:

Atslēdzies reno

« Atbilde #57 : 2022. gada 31. augusts, 21:40:09 »
Aptiekā

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #58 : 2022. gada 31. augusts, 22:19:01 »
Nu, bieži ne bieži, bet savu reizi vajag to personu apliecinošo dokumentu. Un ID karte līdzi nēsāšanai daudz ērtāka. Man, tā kā joprojām tās vēl nav, ikreiz jāpiedomā un jāatceras paņemt līdzi pasi, ja plānojas kkas, kur tā jāuzrāda. Gadās, ka aizmirstas, gadās, ka neesmu kādu situāciju paredzējusi... Ar karti būtu ērtāk. Tad nu tagad beidzot līdz tam 1.maijam ieviesīšu, kā rindas noskries. Steigas nekādas, jo pase man derīga.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #59 : 2022. gada 01. septembris, 09:26:57 »
Šodien atklāts elektroniskais pieraksts novembrim. Man izdevās Valmieras nodaļā vēl noķert brīvu vietu novembra beigās.