Autors Tēma: Attieksme pret naudu  (Lasīts 3830 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Attieksme pret naudu
« : 2022. gada 26. jūlijs, 09:16:07 »
Kāda ir jūsu attieksme pret naudu? Domājams, neviens neteiks, ka viņš ir kapeikpisējs vai skopulis.

Es pat īsti nemāku noformulēt savu attieksmi. Man nav maka. Diezgan reti precīzi zinu, cik man kontā naudas.
Varbūt tāpēc, ka bērnībā/jaunībā ģimenē pamatīgi knapinājāmies, redzēju, kā mamma rēķina, plāno, atliek un pārliek, manī izveidojās tāda īpatnēja attieksme pret naudu.
Ir labi, ja par to var nedomāt.
Vienu reizi mēģināju pierakstīt izdevumus  :f-palm:  Nekad vairs.
Manī nav tirdznieka, aprēķinātāja dzīslas.

Atslēdzies daddy

Atb: Attieksme pret naudu
« Atbilde #1 : 2022. gada 26. jūlijs, 09:30:49 »
Kāda ir jūsu attieksme pret naudu? Domājams, neviens neteiks, ka viņš ir kapeikpisējs vai skopulis.

Es pat īsti nemāku noformulēt savu attieksmi. Man nav maka. Diezgan reti precīzi zinu, cik man kontā naudas.
Varbūt tāpēc, ka bērnībā/jaunībā ģimenē pamatīgi knapinājāmies, redzēju, kā mamma rēķina, plāno, atliek un pārliek, manī izveidojās tāda īpatnēja attieksme pret naudu.
Ir labi, ja par to var nedomāt.
Vienu reizi mēģināju pierakstīt izdevumus  :f-palm:  Nekad vairs.
Manī nav tirdznieka, aprēķinātāja dzīslas.

Naudai patīk, ka to skaita un pieskata (IMHO) :) 

man naudas pietiek, un vienmēr ir pieticis, t.i. māku sabalansēt izdevumus ar ienākumiem... galvenais nesākt salīdzināties ar citiem, jo tad vienos vārtos būs - a klasē visiem ir džinsas!!...nu biju ar to interneta čali uz copi - pajauns X5 bembuks, laba laiva, motors, elektronika, tur savi 50, pat 70tūkstoši iegāzti... da-dā... jauki, ka cilvēks var hobijam tādas lietas atļauties... es nevaru :( tai pašā laikā dēlam māju uzcēlām bez kredīta, tāpēc arī nevaru... katram savs...   

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:07:51 »
nauda nāk un es to iespēju robežās atdodu citiem. Iztērēju arī savām izdomātajām un apsvērtajām vajadzībām un ne tikai vajadzībām, bet arī labsajūtai vai gandarījumam. Saglabāju kaut kādu mazu rezervi. Tāpēc man tā īsti daudz naudas nekad nav bijis, bet varbūt arī nevajag. Nauda ir plūsma. Tiklīdz sāc baigi piespiesties un netērēt, tā plūsma samazinās. Pie sevis novērots fakts.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:12:08 »
Man ir gan maks, gan bankas karte, gan skaidra nauda makā :) Tērēju prātīgi, patīk iepirkties vienai. Pēdējais lielais tēriņš - apmaksāju 2/3 no lielā dēla auto cenas :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:14:49 »
Atcerējos. Es reti kad atceros, cik kas maksāja. Dažreiz mēdzu ziedot. Bet nekad neatceros, cik. Dažreiz, ja svešs, neatceros, kam.
Oi, es tak šodien loterijas biļeti nopirku. Droši, ka tukša, bet jāskatās.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:17:17 »
Atcerējos. Es reti kad atceros, cik kas maksāja. Dažreiz mēdzu ziedot. Bet nekad neatceros, cik. Dažreiz, ja svešs, neatceros, kam.
Oi, es tak šodien loterijas biļeti nopirku. Droši, ka tukša, bet jāskatās.

loterijas biļete - izsviesta nauda... labāk būtu saldējumu nopirkusi :)

Iesim rīt zives iepirkt uz CT?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:18:48 »

Tev taisnība. Pa tukšo. Saldējumu negribu. Ā, man atsūtīja kino brīvbiļeti. Vo!

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:21:36 »

Iesim rīt zives iepirkt uz CT?

Ja Tu mani makšķerēt aicinātu... Bet uz tirgu. Pie zivīm :evil:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:25:42 »

Ja Tu mani makšķerēt aicinātu... Bet uz tirgu. Pie zivīm :evil:

Tev nav laivas... un makšķerējot ne vienmēr tiek zivis... CT gandrīz vienmēr!! :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:27:16 »
Man IRr laiva. Kāds Tu tomēr esi materiālists (c)

Un vai ta man zivis vajadzīgas.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:28:24 »
cik kontā zinu, skaidrā naudā (neparedzamiem izdevumiem) vienmēr atlikts. Neko  neadekvātu nepērku. Ir lietas kur netaupu - hobijiem, veselībai, autiņam. Parasti ja ko pērku, neskatos no lētākā gala. Ir pieredze, ka lētam lietām īsāks mūžs. Varbūt, tieši tāpēc pēdējos 2-3 gadus nekas īpaši vērtīgs nav iegādāts, jo viss rullē. Uz cenām īpaši neskatos, pērku pārtikai visu, kā vienmēr. Savā laikā biju iecerējusi uzkrāt drošības spilvenam konkrētu summu, parasti tam pietiktu ap pusgadu. Pagājis gads, redzu ka nekas nav pieaudzis, vispār. Nekas cits tas nevarētu būt kā cenu pieaugums. Ieņēmumi praktiski nav mainījušies. No izdevumiem - vajadzētu nomainīt kompi, vecajam jau padsmit gadu un tvaiku nosūcēju, pašreizējam kaut kas ar motoru (rūc maita, kā traktors). Vēl šaubos, bet sāku ievērtēt variantus. Tas arī viss par naudiņām

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:29:51 »
Man IRr laiva. Kāds Tu tomēr esi materiālists (c)

jā, esmu, un nekaunos par to...
TAS VISU MAINA. kad kur cikos? ;)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:32:30 »

jā, esmu, un nekaunos par to...
TAS VISU MAINA. kad kur cikos? ;)

Bolivārs divus nepanesīs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2022. gada 26. jūlijs, 10:46:29 »
kas tas par zvēru??