Autors Tēma: Attieksme pret naudu  (Lasīts 3832 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Attieksme pret naudu
« Atbilde #30 : 2022. gada 07. septembris, 22:48:32 »
Jā, forši tērēt, ja ir "aizmugure".
Kam man žēl naudas, kur reti (pēc iespējas - nekad) un ar smagu sirdi :D tērēju - sadzīves lietām priekš mājas - traukiem, dvieļiem, gultasveļai, aizkariem, jebkam, kas der mājsaimniecībai...roka neceļas.
Šo gan es nesaprotu. :?: Man personīgi ir svarīga estētiska vide mājās, negribu ēst no apdauzītiem traukiem un slaucīties noplukušos dvieļos. :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #31 : 2022. gada 08. septembris, 00:04:33 »
Sito tēmu  tagad tikai ieraudzīju :) Narčiks tak pati atzīst,ka ir dāma no ārpuses, ko neredz,tas neskaitās . :?: Mani ļoti patīk smukas lietas, kaķis ēd no porcelana traukiem, putniem dārzā ūdens smalkos keramikas ķočos un arī zaķim kristala dzeramblodas. Toties, ir viens bet.. to visu es pērku par kapeikām ,jeb nepērku vispār.
Ar naudu ir labas attiecības. Cienu,jo bez naudas nekas nenotiek. Patīk maksāt godīgus rēķinus,jo arī pakalojumi nav par velti. Patīk nepārmaksāt un negrābt pirmo un dārgāko. Patīk izvēlēties un atrast optimālo.Patīk,ka mums ar vīru ir kopejs konts un abi atbildam par to,kas tajā notiek. Vīrs gan parasti nezin ,kas tajā kontā notiek, bet tas nu tā...
aaa kopš zinām laika, kādus 20.gadus neaizņemos un neaizdodu..nepakam  :n+:
Bērniem bērnībā kabatasnauda nekad nav bijusi,kā suga.  Toties.. sīkajam piemeram pienakas 50% no ienākumiem ,kuri rodas notirgojot viņam vairs nevajadzīgo.
Ar lielajiem naudu nedalam -mana -tava.Rakstot sapratu, mums gimenē nav manas un tavas naudas..ir mūsu nauda. :smoker:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #32 : 2022. gada 08. septembris, 06:32:22 »
Jā, forši tērēt, ja ir "aizmugure". Šo gan es nesaprotu. :?: Man personīgi ir svarīga estētiska vide mājās, negribu ēst no apdauzītiem traukiem un slaucīties noplukušos dvieļos. :)
Es šo saprotu. Arī esmu no tiem, kam saturs ir svarīgāks par formu. Nepievēršu dižu uzmanību apģērbam, interjeram, auto un telefonu modeļiem. Strādā? Pilda savu funkciju? Nu i labi. Vispār esmu diezgan pieticīga. Tas varbūt glābj.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #33 : 2022. gada 08. septembris, 07:59:50 »
Hehe...Mellene... sagrābusi visu naudu savās rokās (jo -  Vīrs gan parasti nezin ,kas tajā kontā notiek, bet tas nu tā...) spēlē demokrātiju "Mūsu nauda" :D

Es arī šitā varbūt gadu-divus pēc kāzām padzīvoju, kad rudeņos nācās puķes tirgot, lai būtu ko ēst, ņēmu to lietu savās rokās. Sievai paliek "viņas" nauda.  Bet ideju "sīkajam piemeram pienakas 50% no ienākumiem ,kuri rodas notirgojot viņam vairs nevajadzīgo", gan es izmantošu pie mazbērniem!!

Mūsu ģimenē tā īsti nemākam lietotās mantas pārdot...galvenokārt tāpēc, ka tās tiek nolietotas. No otras puses, katrai mantai ir cena.
Mums tagad 2 bebju gultas liekas. Znots atveda uz laukiem, iebāza šķūnītī. Tur tās  putekļosies/būs pa kājām 10 gadus un kad vajadzēs, tāpat jaunu pirksim.  :banhead: :evil:

Vedekliņa gan māk, lietotu nopērk, rūpīgi palieto un gandrīz par tikpat pārdod. Malacis.   

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2022. gada 08. septembris, 11:35:48 »
Mēs dabūjām tādu gultiņu kā "atdod par velti", par zemeņu kastīti. Nevajag nobāzt, bet atdāvināt

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #35 : 2022. gada 08. septembris, 15:00:54 »
mellenes vīram noteikti ir Vīra Fonds

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2022. gada 08. septembris, 15:15:21 »
mellenes vīram noteikti ir Vīra Fonds

tā jābūt... jo 100 eur par ko sieva nezin IR VĒRTĪGĀKI par 1000 eur, par kuriem viņa zin...  :laugh:
UKijā attiecīgi poundi...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #37 : 2022. gada 08. septembris, 16:17:09 »
Gan jau aizmugure kaut ko arī iekrāj

Nekad nebiju par to aizdomājusies, bet pavisam nesen man draudzene saka - Tu zini, kādi tavam vīram uzkrājumi? E :?: s tik nobolu acis. It kā teorētiski zināju, ka ierēdņu uzkrājumus jebkurš var apskatīt, bet nekad nebija ienācis prātā skatīties. Un varat neticēt - tā arī neapskatījos. Jo - tā nav mana nauda, ne es to no tās ko baigi dabūšu, ne man vajag. Vēl apskatītos un sabesītos, ka kažoku vajag :D Es gan nekad neesmu sapratusi, kādiem nolūkiem cilvēki krāj un nepadzīvo labi tagad, bet nu katram savs :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2022. gada 08. septembris, 16:38:26 »
daži cilvēki pieļauj, ka kādu dienu vairs nestrādās un nepelnīs

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #39 : 2022. gada 08. septembris, 16:50:57 »
Es gan nekad neesmu sapratusi, kādiem nolūkiem cilvēki krāj un nepadzīvo labi tagad, bet nu katram savs [/size] :?:
Nu, ir varianti. Ja pēc skrandaina, izbaduša večuka nāves viņa gultā atrod ar naudu stāvgrūdām piebāztu matraci, tad es piekrītu - tā ir nobīde pa fāzi. Bet saprātīgs uzkrājums kā tāds ir vajadzīgs. Da jebkam - lielākam pirkumam, ceļojumam, veselības uzpravīšanai, utt. Un kā drošības spilvens galu galā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2022. gada 08. septembris, 17:45:59 »
Es gan nekad neesmu sapratusi, kādiem nolūkiem cilvēki krāj un nepadzīvo labi tagad, bet nu katram savs [/size] :?:

Jo Tev (gan jau pateicoties tam pašam vīram) nav bijis jāraizējas par rītdienu, cik no augšminētā noprotams.

Kā tur Kestnera Emīls ar Profesoru sarunājās - tie, kam naudas nav, runā par naudu un otrādi

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #41 : 2022. gada 08. septembris, 19:17:11 »
daddy- zviedziens - .Mellene... sagrābusi visu naudu savās rokās, bik bija nevietā... mellene neko nav sagrābusi. Kopējs konts tiesi to arī nozīmē, ka konts ir viens..un abi tam piekļūt vienlīdzīgi. Tu laikam nevari iedomāties ,kā tas ir. :scratch: Nu tas ir tā, ka katram ir sava karte un ienākumi/izdevumi ir redzami abiem .
 Tas,ka vīrs nezin ,kas tajā kontā notiek, nozīmē to,ka viņš paļaujas uz to,ka zinu es. Vīrs lej benzīnu mašīnās, veic auto apkopes un citas tehniskās leitas. Citur viņš degunu nebāž, jo zin, ka es zinu labāk.

Dažreiz atraujas pēc pilnas programas,ja aiziet uz pārtikas preču bodi , vai apģērbu iepirkt(oky dažreiz es pieveru acis un neko nesaku), jo tad ir sapirkta tāda huiņa..  :fp: karoč, viņs pāris reizes gadā šādi izpaužas un tad sēž mierā, jo saprot,ka man tas sanāk labāk :D

Principā nav svarīgi,kādi ir naudas kustības modeļi ģimenē. Galvenais lai visi ar to ir mierā. Jo cilvēki esam dažādi.
Mums te divas paziņu ģimenes.. raujas melnām mutēm ,12hx5dienas..un naudas ,kā nav tā nav. Jo tā norukājušies,ka domāšanai un plānošanai vienkarsi nav laika.. atnak no darba nemaņā pasūta fastfood, visu pērk internetā ,jo uz veikalu iet nav laika.. logiski visu pārmaksā..par pakalpojumiem arī pārmaksa ,jo nav laika tādus sīkumus kā quotas taisīt..
un principā ir nebeidzamais aplis, izdod -jāpelna vairāk..vairak izdod -atkal jāpelna vairāk un tā viņi ņemas skrējienā bez atelpas.
Tur vēl viena meičiņa uztaisīja sev smukus pupus ..tagad no savas algas 5.gadus maksā par tiem  :f-palm: nu un tādā garā...piekāš man tādu dzīvi .aa vēl izbrīnīja.. pasūtot tās picas, vai indiešus vai ko nu tur kuro x  vienu dienu maksā viens, otru otrs . Un tad es biju šokā ,ka tā meituška saka- šovakar maksājam no vīra kartes, jāpaņem kkas dārgāks un dubultās colas  :f-palm: man tas nav saprotams .
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #42 : 2022. gada 08. septembris, 19:58:10 »
Jāā... Sabiedriskā ēdināšana un vēl ar piegādi ir baigā naudas izplakarēšana...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #43 : 2022. gada 08. septembris, 20:09:28 »
Jāā... Sabiedriskā ēdināšana un vēl ar piegādi ir baigā naudas izplakarēšana...

Bet ērti un forši un jums jau Rīgā vispār šiki.
Mājas ēdiens apnīk, pārmaiņu katram vajag.
Mana jaunā aizraušanās  :?: Rīga palikt pa nakti viesnīcās, ne braukt mājās, ja kaut kas darāms Rīgā. Izvēlos tādu foršu ar brokastīm un priecājos. Iesāku šovasar, kad bij daudz darīšanu Rīgā. Arī reāli naudas izplakarēšana, bet bauda  :?:
Kas zin, kas gaida vēlāk, bet, kamēr var  :?:
Arī kad ciemojos pie radiem vai draudzenēm, palieku viesnīcās, ja tajā vietā tādas ir. Nepatīk naktsmājas pie citiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 08. septembris, 20:19:28 no Leonora »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #44 : 2022. gada 08. septembris, 20:12:41 »
Man tāda bezjēdzīga naudas plakarēšana nekādu prieku nesagādā. Tikai noskaņojumu sabojā, ja padomāju, kam visam jēdzīgākam varētu to naudu izlietot. Varat uzskatīt to par nabago domāšanu.