Autors Tēma: māņticība  (Lasīts 1529 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Atb: māņticība
« Atbilde #15 : 2022. gada 31. augusts, 12:03:35 »
Melnie kaķi lai dodas savās gaitās, mani viņi netraucē.
Makā ir karpas zvīņas, ja kāds piedāvā, neatsakos.
Pie koka piesitu 3x, kad vajag.
Somu uz grīdas lieku (dikti nejēdzīgi mugursomu, kas šobrīd ir ejošā soma, turēt klēpī).
Nažus nekad nelieku ar asmeņiem uz augšu.
Spoguļiem uzmanību nepievēršu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #16 : 2022. gada 31. augusts, 12:41:09 »
viss, kas uz kapiem aiznests tur arī paliek. Pēc kapiem rokas jāmazgā.
sapņos piepildās - sēnes sausā mežā (bēres un asaras).
pirms gulēt iešanas izlietnei jābūt tīrai.
ja atgriežas mājā jo kaut kas aizmirsts, jāpaskatās spogulī
nedāvināt asus priekšmetus (piepildījās)
paradums pārskaitīt naudu makā, kaut īpašas vajadzības nav (kaut kur lasīju, ka naudai patīk, kad viņu pārskaita)
neturēt guļamistabā ziedus (tur kaut kas ar auru saistīts)
spogulis guļamistaba nedrīkst būt pret gultu un kājgalis uz durvju pusi
labi ja spogulis gaitenī ir pret ieejas durvīm. Tad tas kas ienāk ar sliktām domām redz sevi un pirmais dabū to iedarbību
kaut kā tā....  :f-palm: kaut gan par māņticīgu sevi it kā neuzskatu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2022. gada 31. augusts, 12:56:58 »
 :yes:
netīrā izlietnē agri vai vēlu ieviešas tarakāni...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #18 : 2022. gada 31. augusts, 13:28:24 »
Lasu un domāju- it kā dzirdēts, bet neko neievēroju. Esmu 100% NEmāņticīga  :rofl:

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #19 : 2022. gada 31. augusts, 13:47:09 »
Nepatīk, ja mājā svilpo. Ir labie apģērbi un sliktie. Labās un sliktās dziesmas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #20 : 2022. gada 31. augusts, 13:57:04 »
Atradu veco tēmu, bet gan jau šur tur ir vēl šajā virzienā

https://www.sarunuforums.lv/index.php?topic=7196.msg129575#msg129575

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #21 : 2022. gada 31. augusts, 15:13:48 »
absolūti un nemaz nelasīju ,ko pierakstījuši. Nojauta par tēmu no pirma ieraksta(arī speciāl pa diagonali lasīta)

Tātad... tikai mans viedoklis, kuram var neticēt un neņemt vērā.
1)katram ticējumam ir jēga, jo tas šādi vai tādi cenšas kko ,kkā,no kkā pasargāt.
2) šī aizsardzība darbojās un strādā tikai ticības gadījumā(principā,kā jau viss)
3) kamēr netici, tikmēr tie ir tikai pesteļi.

No tā arī izriet tas,kādēļ es nelasu jūsu pesteļus, jo principā, bieži vien ir tā, kā uzzini tā ieliec programu tb sāc ticēt un viss aizripo....pestelis kļūst par ticējumu
 p.s iespējams ka jau Minnes saitē (nevēru) esmu kādreiz, kko izteikusies..kas zin..
p.p.s Ticējumam no kapiem neko nenest ir pamats ir tādēļ, lai tos neapgānītu, neizlaupītu.. zināma tak vēsture,kad iet pāri dažādas vazaņķu tautas un noslauka pa tīro,visu ko redz(nevajag pat tautu, pietiek ar kapu izlaupītājiem un citiem negodprātīgajiem). Tad nu šis ticējums mēģina kkā pasargāt tuvinieku pīšļus un kapavietas. Un tas nekādi nenozīmē,ka viss kas tarodas kapos tagad pēkņi ir kļuvis kkāds pasaulīgs apdarudējums (oky ,oky tēma par aļa enerģijām ir atkal citu jomu jājamzirdziņš)

Piemērs iz dzīves: vajadzēja kkā atzīmēt tēta urnas apglabāšanas vietu, kamēr braucam un kapavietu iekartojam uz palikšanu un pieminekli uzliekam.
tb uz kkādiem 2-3.mēn. Nopirkām milzīgu podu(keramikas bļodu), vajadzēja tur milzīgu..un jau pērkot zinājām ,ka laukā nemetīsim, bet vedīsim uz dārza māju.
protams, kad bļodu noņemam un uzliekam pieminekli, mamma sāk- akvaiakavia manu vai ..(kad ierauga ka blodu iemetam bagāžniekā) no kapiem prom neko neved blablabla . :faint: Eww māt,nu nopietni??? rrrrrrrrrrrrrrrrr

te nu redzams,kā ticējumus vēta pa gaisu pilnīgi bez sapratnes un līdzi domāšanas un vēl sēj apkārtējos nevajadzīgas šaubas.
tas bija mans paraugs.. kā tas viss stādā(tagad es kā krimsons  :smoker: baigi acis atvēru  )  :)
p.s Man ir dafiga savāktu personīgu vērojumu,kā dažadi ticējumi strādā dažadiem cilvēkiem un dažadām tautām. Par vienu un to pašu lietu ir dažādi pieņēmumi..nu tur melns kakis nes nelaimi (citiem laimi), baltas un melnas dēbes vieniem prieka otriem bēdu izpausme etc... to vēroju ikdienā, tagad dzīvojot multikulturāla vidē.un katram strādā tikai tas, kam viņš pats tic..
p.p.s katram melnam kašakam, kurš pārskrien man ceļu es pasaku paldies par pūlēm un lai ir uzmanīgs  :murmur: :in-love:
KKā tā. Lai kā interesētu, tēmu tomēr nelasīšu, zinu cik viegli šajā jomā smadzenes piesārņojas :)
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 31. augusts, 15:23:49 no mellene88 »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #22 : 2022. gada 31. augusts, 15:19:58 »
Jopcik.. es tak pirmo ierakstu tomēr pārlasīju un pat aizmirsu,ka tieši monētas dēļ sāku savu garo penteri.  :rofl:

Katru ceļā atrastu naudas zīmi un jebko ,kas ir vērtīgs paceļu(principā, ceļu arī nevērtīgo..tb nesu līdz atkritumu urnai) . Un nevis vienkārši paceļu, bet pasaku paldies.

Toties,kad pati kko pazaudēju, daudz nečīkstu un negaužos. Kādam, šobrīd, to manis nozudēto vajag vairāk.
 Basta! :)

p.s nezi kātad strādā ticējums- kapeiciņu pie kapeiciņas liksi pie rubļa tiksi...?? nu lūk :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #23 : 2022. gada 31. augusts, 18:43:37 »
es neko vērtīgu nepaceļu. varbūt pazaudētājs nāks atpakaļ un meklēs

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2022. gada 31. augusts, 21:39:21 »
par to jau arī sāku -man likās smieklīgi, ka man neļauj pacelt un priecāties par tiem 10 centiem, bet māsa tā bļāva, ka patiešām aizmetu. Jo vispār patiešām vienmēr paceļu. Es arī humpalās bez problēmām traukus pērku un vispār esmu NEmāņticīga

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #25 : 2022. gada 31. augusts, 21:48:05 »
Ja 31.augusta vakarā iziet uz ielas un lūkojās zvaigznēs, var dzirdēt, kā skolnieki raud...(tautas ticējums)