Autors Tēma: Analīzes "račkismam" -Samaitātā  (Lasīts 8985 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Atb: Analīzes "račkismam" -Samaitātā
« Atbilde #150 : 2022. gada 06. oktobris, 18:50:31 »
Nu ko? Daddy no fishinga atgriezies.  :)  Ierakstīšu te īsi, slinkums sīki analizēt. Kas vēl nav grāmatu izlasījis, lai mani nelasa. Pārējie drīkst pievienoties.
Tātad analizējam no literatūrzinātniskā, psiholoģiskā un vēl visāda viedokļa. :)  Es visu neizlasīju, arī nelasīšu, nezinu, kā beidzās, bet nav svarīgi. Lietas būtība jau skaidra.
Lieku pie dāmu erotiskā romāna žanra. Neesmu šāda tipa romānus lasījusi, bet apmēram top skaidrs pēc Račko romāna izlasīšanas, kā tādus veido. Kaut kad ļoti sen lasīju Kubelkas Zuzanna mācās peldēt, tas arī varētu būt šajā žanrā. Tikai tur bija vairāk tā kā ar humoru un smieklīgas situācijas. Saprotu, ka tiek izmantotas šim žanram vajadzīgās klišejas - supervaroņi, bagāti un skaisti, ar ļoti sakāpinātām jūtām, kaisli utt.  Račko ir atradusi savu nišu. Latviešu literatūrā šādi romantiski dāmu romāni ar erotikas piesitienu nav bijuši, tāpēc arī viņa kļuva tik populāra. Samaitāto vērtēju kā viduvēju romānu šajā žanrā. Ir kur augt.
Pats stāsts mani nesaistīja, kaut kā viss paredzami un 100 x jau filmās redzēts.. Tikai tas, ka akcentēta galvenās varones problēma ar tēva neesamību, ar to viss skaidrots.. Atceros, ka pie Džiļa viņi apcerēja šo tēva neesamību arī pašai Račko.
Par seksa ainām nav daudz, ko teikt. Atbilstoši žanram sakāpinātas jūtas, kaisle, eksaltētība. Pats sekss kā jau sekss, tikai viss sakāpinātāk un spilgtāk, es atšķirībā no Amālijas nekā smieklīga tur neredzēju (kādas 4 epizodes izlasīju). Patiesībā no malas reālajā dzīvē jau daudz komiskāk viss izskatās, smieklīgi nav tikai pašiem dalībniekiem.. Un viss neiet tik gludi.  :) Bet, tā kā žanrs pieprasa visu skaisti.. ar zīda veļu un nevainojamiem ķermeņiem, tad arī ir. Un viss perfekti izdodas ar orgasmiem un ekstāzi.
Vienīgais man traucēja vīrieša pasaules apraksts, tas ir, ko domā, jūt vīrietis. Manuprāt, ļoti sita cauri tas, ka to raksta sieviete. Sieviete, kas apraksta vīrieti tā, kā no sievietes viedokļa viņam vajadzētu justies, domāt utt. Bet vīrieši ir daudz racionālāki un šāds domāšanas stils, kādu Račko pasniedz, nav raksturīgs.. taču žanram atbilst.  :)
Kopumā saprotu, ka šādi romāni ir populāra lasāmviela. Jā, mūsu vecuma kategorijā jau drusku garlaicīgi gan..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #151 : 2022. gada 06. oktobris, 21:05:07 »
AGRĀ RŪSA mūsdienu izpildījumā /nu vismaz sākums/, ar prosecco, naktsklubiem etc... Zālīte  to nevarēja zināt :)

Atkārtošos :)

Piekrītu Broņai, ka viss ir PĀRĀK skaisti... bet ja jau tauta (droši vien jaunas vientuļas sievietes) pērk un lasa, lai viņām tiek...  vīriešu domāšana VISPĀR tur nav atklāta, tā cienījamajai rakstniecei ir sveša pasaule!!

Bet eksperiments bija OK. Man patika    :big_hug:

Atslēdzies dip

« Atbilde #152 : 2022. gada 06. oktobris, 21:05:48 »
Ķeros klāt.
Lasīšanai piegāju nopietni (sākumā). Man nebija nekāda viedokļa par Račko, jo neko nebiju lasījusi.
Sākot lasīt, ļoti atsita uz Egilu Lukjanski. Arī iepīts sekss (padomju laika), pusfilozofiska prātuļošana par lietām. Man padsmitnieces vecumā patika.
Kādai auditorijai ir domāti Račko darbi? Manuprāt, padsmitniecēm (16-19), kā arī tādām, kuras visā nopietnībā skatās " Bagātie arī raud" (minu šo veco seriālu, jo jaunos nepārzinu, droši, ka arī mūsdienās ir tādi paši). Vīriešu auditorijai - pavisam noteikti nē.

Sižets atgādināja nedaudz "Agro rūsu". Tāds uzlabots Rūsas variants. Ar labām beigām. Beigas visos punktos labas. Visi pāri dabonas. Īsti nesapratu, kāpēc Ēriks krita nežēlastībā.

Vispār man grāmata uzdzina jautrību. Ar neprecizitātēm, ar jokainībām. Nu, piemēram, māte uzstāj, ka meitai pie Ērika  jāturas kā pie zelta gabaliņa, jo tas trūkums, tas trūkums, no kura viņas tikušas ārā. Atkal atpakaļ trūkumā? Pie 3x mazākas naudas? 3x!!!! Ēriks izcils advokāts, bagātnieks. Par Ērika izcilību - dēls ir pārliecināts, ka arī !!! seksā tēvs ir niecība, kā visur. Tas par izcilu advokātu.

Seksa ainas. Neskaitīju, cik tur tās bija grāmatā, bet bija. Diezgan daudz. Tikai man šķita, ka visas atkārtojās. Viens un tas pats. Pārsvarā orālais sekss. Man pat radās doma, ka katra Račko grāmata ir veltīta kādam seksa veidam. "Samaitātajā" dominēja orālais. Smags orālais.
Vairākās seksa epizodēs varonei - jā, zīda veļa (firmas nosaukums). Raineram (seksa gigantam, gandrīz visu Latvijas sieviešu vīrieša ideālam) vienmēr ādas bikses, moča zābaki, T-krekls. Zem kura muskuļi un tetovējumi. Nu lūk. Galvenā varone (johaidī, aizmirsu viņas vārdu), norauj T-kreklu, atsprādzē siksnu, atvelk raiferi. Un viss. Process notiek. Rainers ar pusnolaistām biksēm izpildās. Nu OK, 1 reizi. Bet visu laiku tā!
Bārs. Pustumsa. Galvenā varone pāri zālei pie bāra letes ierauga Raineru ar draudzeni. Viņi skūpstās. Rainera mēle ietiecas aizvien dziļāk viņas mutē. Nu, bāc!!! Kā to var redzēt? Nu jā, vēl cirkonija zobi. Redze laba  ;)

Kopumā ņemot - lieku 5 vai 6 punktus. Šī niša  mums bija brīva. Grāmata ar labām beigām. Domāju, ka citus viņas darbus nelasīšu.

Nu kaut kā tā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #153 : 2022. gada 06. oktobris, 21:15:16 »

Šī niša  mums bija brīva. Grāmata ar labām beigām. Domāju, ka citus viņas darbus nelasīšu.

Nu kaut kā tā.

...mani neatstāj doma par to brīvo nišu... ņemam LV klasiķus, ieliekam mūsdienu ietvarā, un voila - grābjam naudu!! :)  es tik nevaru izvēlēties ar ko sākt - Mērnieku laikiem, Zaļo zemi, vai Purva bridēju...  :confused: :confused: :confused: 

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #154 : 2022. gada 06. oktobris, 21:17:44 »
Nu pēc orālā viss bija, kā pienākas, tā bija tikai prelūdija.. turpinājums sekoja.  :)  Vismaz pirmajās reizēs. Pēc tam, nezinu, varbūt aprobežojās tikai ar orālo.
Vēl atceros, mulsināja, ka autore, runājot par galveno varoni, lietoja vārdu - meitene. Kaut kā galīgi nepiestāvēja šis apzīmējums, tur tālu no meitenes.. :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #155 : 2022. gada 06. oktobris, 21:21:43 »
Mērnieku laiki un Zaļā zeme mūsdienu variantā aizietu uz urrā  :rofl:  Kristīne un Edgars gan ir galīgi nonivelēti.. kurš gan viņus mūsdienās atkal gribētu redzēt? Bet nu tipāži gan viņi ir mūžīgi, reālajā dzīvē uz katra stūra.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #156 : 2022. gada 06. oktobris, 21:26:02 »
Mērnieku laiki un Zaļā zeme mūsdienu variantā aizietu uz urrā  :rofl:  Kristīne un Edgars gan ir galīgi nonivelēti.. kurš gan viņus mūsdienās atkal gribētu redzēt? Bet nu tipāži gan viņi ir mūžīgi, reālajā dzīvē uz katra stūra.

AJJ, tur taču vairāki tipāži, pārpistos visi krustu šķērsu...
un beigās Edgars apprecētos ar Akmentiņu!
Kristīne mainītu dzimumu... nu tur tak var attīstīt, ka maz neliekas!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #157 : 2022. gada 06. oktobris, 21:32:01 »
Jā, ja ņem mūsdienu griezumā, tad Akmentiņš noteikti būtu latentais gejs. Kristīne kvīrs, Edgars mīlētu ietērpties sieviešu drēbēs..  :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #158 : 2022. gada 06. oktobris, 21:51:36 »
Bet beigas nedrīkst būt "labas", vajag tā, lai būtu daudzpunkte... ķip, par to es padomāšu rīt (c) Skarleta... tas tādu labu pēcgaršu atstāj, pārdomas un vietu turpinājumam...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #159 : 2022. gada 06. oktobris, 21:56:40 »
"Raudupiete"

Atslēdzies Minne

« Atbilde #160 : 2022. gada 06. oktobris, 22:57:18 »
 Tēmas sākumā jau šo to esmu uzrakstījusi, sižeta smalkumi jau aizmirsušies, bet nupat tuk atgādināja, cik plakans un un stereotipisks ir grāmatas personāžs. Labie un sliktie, Pelnrušķe un varonis-glābējs, Skaistule un briesmonis, upuris un varmāka. Atsauces uz psiholoģiju, bet raksturi kkādi psiholoģiski nepamatoti. Piemēram, meitenes (ak, jel!) māte visu mūžu smagi strādājusi, pēkšņi caur meitu tiek zirgā un tik radikāli maina vērtības, ka....jāsmejas. No strādīga cilvēka par gatavu liekēdi un izmantotāju.

Un tā brendu pieminēšana tik provinciāla  :f-palm:
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 06. oktobris, 23:05:44 no Minne »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #161 : 2022. gada 06. oktobris, 22:59:15 »
Padomāju un secināju, ka vienīgais kas no šāda veida literatūras lasīts, ir Lorenssa " Lēdijas Čaterlejas mīļākie". Ak, tad es biju vēl ļoti jauna... :D Bet ja jau autoru, nosaukumu un pat brošētos mīkstos vākus un to vizuālo izskatu atceros, tad jau kādu iespaidu literārais darbs būs atstājis... :D 
Ā, nu vēl klasiskais " Dekamerons", bez tā jau laikam neviens nav izaudzis, to kādos 12/13 gados lasīju. :D
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 06. oktobris, 23:10:06 no tuk »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #162 : 2022. gada 06. oktobris, 23:08:21 »
Nē, Lēdijas Čaterlejas mīļākais galīgi nav dāmu romāns.
Tā brendu pieminēšana laikam piederas pie šāda veida literatūras, cik saprotu.
Jā, personāžu portreti tādi bez seguma, pati "meitene" jau arī - striptīzklubā vairākus gadus, mierīgi arī pārdevusies "papucīšiem", bet nu tik tīra dvēsele.. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #163 : 2022. gada 06. oktobris, 23:12:08 »
Brendi varbūt ir iekļautā sponsoru reklāma.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #164 : 2022. gada 06. oktobris, 23:16:43 »
Nē, tur vienkārši piederas pie lietas sīki un smalki aprakstīt, kā dāma ģērbusies, kāda viņai somiņa utt. ar visu brenda nosaukumu. Es domāju, ka Račko vispirms ir veikusi izpēti par šāda veida romāniem. Vai nu krieviski vai angliski daudz lasījusi.