Autors Tēma: Kā samierināties ar neatgriezenisko  (Lasīts 4439 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Atb: Kā samierināties ar neatgriezenisko
« Atbilde #60 : 2022. gada 20. septembris, 11:58:20 »
Tuk, ja būtu finanses, ar bērniem daudz vieglāk. Nē, vecuma ziņā ir OK, ka ar bērniem jānodarbojas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #61 : 2022. gada 20. septembris, 12:13:36 »
Bērnu tēvs nepelna? Kādēļ māte viena atbildīga par finansēm? Ja maznodrošinātie, tad jāvēršas soc.dienestā.
Bet vispār tendencē 40 gados izvēloties radīt bērnus iezīmējas kas kopīgs, gan autores, gan Triks gadījumā. Materiālas problēmas, sūdzēšanās ka bērni ir, spēka nav, pat par frizūrām Trix arī nesen bija tēma.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #62 : 2022. gada 20. septembris, 12:47:45 »
Interesanti, neatceros savu tēmu par frizūrām, turklāt vēl nesen. Ieliec linku, palasīšu. Atradu tikai savu komentāru Spārkas tēmā no 2015. gada "Dažām, sasniedzot "jaunu vecuma fāzi", tie garie mati sāk aizvien straujāk pārvietoties uz labākiem medību laukiem, atgādinot par rumpja resursu ziedošanu jaunajai paaudzei, bet atlikušie zedeņi garumā līdz pusmugurai žēlabaini norāda, ka reizēm kvalitāte bez kvantitātes nav pati labākā izvēle. :D", kurš nu nemaz nebija par mani, bet kā atbilde uz Mao piezīmi, ka sievietei īsi mati norāda uz vecumu un nesievišķību, un labāk audzēt garus.

Ja jau sākāt ķidāt mani (tā jau domāju!) – 40 gados man bija lieliska veselība, normālas finanses bez žmiegšanās un labs darbs. Un vienīgais vīrietis, kas - neskaitot jaunībā vēl-ne-divdesmitgadīgu puikiņu, kurš man ne visai patika, - izrādīja vēlmi mani precēt. Ja man būtu bijusi IZVĒLE, tad ģimene un bērni man būtu bijuši 20+ gados. Taču 20+ gados neprecēties ar cilvēku, kurš nu nemaz nešķiet lielisks un piemērots, lai tikai būtu - jā, tā gan bija IZVĒLE. Tā ka piedod, nevis tendence, bet vienīgā iespēja. Tas, ka tas viss ir finišējis tur, kur finišējis - pie Tvaika ielas bez centa kabatā – pirms 40 nebija prognozējams. Varbūt būtu iztikusi bez ģimenes un bērniem, toties pie pilna prāta, naudas un veselības.

Liela daļa, arī tie, kam tūkstoši ienāk, pašlaik kombinē, kā pārziemot, bet ja cilvēkiem ir ne pārāk labs finansiālais stāvoklis (un tāds ir diezgan daudziem), tad regulāri friziera apmeklējumi ir vērā ņemama izdevumu pozīcija. Labi saprotams, ka tā tiek izsvērta un izvērtēta. HVZ, kurš viņiem tur pelna un cik viņiem bērnu, bet ir pietiekami daudz profesiju, kur algas nav nekādas diženās, pat diviem kopā, īpaši, ja ir jāinvestē zālēs (arī HVZ cik un par ko).

Epitetu izcenzēju.

Autorei - piedod, aizķēra aiz sāpīgā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #63 : 2022. gada 20. septembris, 12:56:54 »
Trix, tevi precēt- tur bija jābūt aknai! 👌

Atslēdzies tuk

« Atbilde #64 : 2022. gada 20. septembris, 13:10:51 »
Tēma buduārā par matu krāsošanu. Triks, nebūt nevēlējos tirzāt kāda dzīvi, vienkārši nu kas ļoti paralēls, apmēram pēc šādas shēmas, lasu autori, domāju Trix...  :)  Situācijas un izvēles dzīvē jau katram savas, kā saka, labāk izdarīt un nožēlot, nekā nožēlot, ka neizdarīji. Ganjau viss beigās būs labi. Mati, tas štrunts, ka tik veselība, tad arī naudu var nopelnīt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #65 : 2022. gada 20. septembris, 13:22:12 »
Tēma buduārā par matu krāsošanu.
:rat:
tu uzskati, ka katra tēma, ko es ielieku, ir par MANI?
Es matus nekrāsoju un vēl ilgi nekrāsošu. Pamanīju video īpatnību, kas izraisīja izbrīnu, nolēmu papļāpāt, pie viena kaut ko uzzināt. Un no tā var secināt, ka man ir problēmas ar matiem? Jēz, man ir tēmas arī par ēdieniem, zivīm, atjautības uzdevumiem un reliģiju.
Zin', vispār neviens cilvēks ar savām problēmām nav unikāls, tādu pašu ir vēl kāds bariņš.

Nakat, 20 gados man bija krietni mazāki pauti un maigāki tarakāni. Tas nekādi nemainīja situāciju.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #66 : 2022. gada 20. septembris, 13:26:54 »
Nomierinies. Es nesaku, ka tā tēma par tevi.  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #67 : 2022. gada 20. septembris, 14:06:02 »
Nez, tā ir daudzinātā latviešu kašķīgā daba vai kā, kas liek neizbēgami citu cilvēku kaut kā nolikt, pie kaut kā vainot? Dzīves plānošana ne tāda, bērni par vēlu, ko tu neteiksi!  Neienāk prātā, ka dzīves un likteņa līkloči mēdz būt visdažādākie, ka ne visiem sanāk kā no grămatas - izstudēt, apprecēties un bērnus saradīt ap 25, pie 50 sagaidīt mazbērnus un ap 55 baudīt situētu dzīvi pie uzbūvētas karjeras/biznesa, uzceltas mājas, izskolotiem veiksmīgiem bērniem un klausīgu mazbērnu bariņa. Kam tā ir - es jūs no sirds apsveicu!  Bet varbūt paturiet tomēr prātā, ka ne visiem tā izdodas, ka mēdz būt arī savādāk.  Pat, ja tas cilvēks ir kādreiz izdarījis kļūdainas izvēles, nav jēgas viņam to bāzt acīs um par to vainot, jo laiks nav pagriežams atpakaļ un restartējams.
"Vēli bērni, vajadzēja  agrāk!" Viņus, ko, tagad atpakaļ iebāzt?!  Un vispār, vai kāds prasīja padomus par bērniem?  Jautājums ir par frizūru.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #68 : 2022. gada 20. septembris, 14:39:23 »
Neviens nevienu nevaino, tas pirmkārt. Katram savas izvēles dzīvē. Ja jau jautājums vienīgi par frizūru, kādēļ tur vispār jāiepin kādi vēlie bērni? Tad ko darīt ar plāniem matiem, audzēt garus vai griezt īsus un viss.  :?:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #69 : 2022. gada 20. septembris, 14:53:28 »
Tagad es arī vairs nesaprotu, par ko tēma. Autore iesāka tā kā plaši, dziļi un beigās pati noreducēja visu uz matiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #70 : 2022. gada 20. septembris, 14:59:37 »
Autore grib savu problēmu atrisināt bez friziera ...Par visādām galvas masāžām un maskām gan jau var sagūglēt. Izskatam ļoti palīdz krāsošana vairākos toņos, pūšamo krāsu pie saknēm te jau ieteica. Šķipsnās nokrāsot gan laikam pats sev nevar, vajag kādu palīgu.

Pēc "tantes" var izskatīties arī ar gariem matiem, dažreiz pat vairāk, nekā ar stilīgi īsiem, ko var ātri sabužināt , nevis garos mocīt ar mazgāšanu un veidošanu.

https://www.healthline.com/health/thinning-hair#home-remedies
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 20. septembris, 15:07:18 no reno »

Atslēdzies MMuca

« Atbilde #71 : 2022. gada 20. septembris, 15:10:29 »
Tēmu liku pie psiholoģijas, nevis buduārā, jo pamatā bija pārdomas, kā samierināties ar neizbēgamu matu zaudējumu. Es ar īsiem jutos slikti. Rakstīju, ka tēma ir par "iekšiņām", bet bērni tika pieminēti, paskaidrojot, ka runa nav par parastu vecmāmiņu situāciju. Jā, es te esmu pasen, pārsvarā lasu Cālis.lv, bet tur negribējās izlikt savas pārdomas, zinu, kā noknābj.

Interesanti skatīties, kā cilvēks, kurš vienā teikumā uzsver, ka 50 nav vecums, mūsdienās ir tendence tikai ap 40 sākt plānot bērnus, pēc dažām lapām tieši to pārmet, ka bērni saradīti par vēlu. Dzīvē ne viss iet pēc plāna, ar pirmo vīru mums bērni nesanāca.

Iespējams, neprotu izteikties tā, lai saprastu visi, bet ļoti gari un sīki rakstīt tomēr nevēlos, internets nav pārāk anonīms. Uz precizējošiem jautājumiem atbildēju tikai tik, cik atbildes varēja palīdzēt saprast komentēšanas virzienu. Iesāku, bet nolēmu, ka negribu tik ļoti izgriezt sevi uz āru, jo jūtu, ka nemāku izteikties tā, lai mani saprot.

Pašlaik es palieku pie tā, ka aplīdzināju galus, domāšu, ko var piespraust, lai neizskatās tik šķidri, un īsu griezumu atbīdīju uz nezināmu laiku, kad varbūt būšu samierinājusies, ka nekas nav sanācis no mēģinājumiem izskatīties pēc sievietes. Paldies par linkiem uz frizūrām, iespējams, noderēs, kaut gan maniem matiem ir īpatnības, kuru dēļ jebkurš īss griezums prasīs daudz darba un pūļu, lai izskatītos labi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #72 : 2022. gada 20. septembris, 15:20:28 »
Es visu to sapratu, tikai neieskatījos pašā sākumā, ka matu izkrišanā vainojama arī kāda slimība, bet tas jau arī nav tik svarīgi.
Man arī nepatīk īsi mati, tādēļ pavisam īsus neiesaku, bet īsākus gan, līdzeni apgrieztus. Jo galos tie mati ir vēl plānāki, tur nav izauguši visi vienā garumā, ieteiktās karē frizūras ir ok. Jautājums tikai, kas nogriezīs.
Es arī nekad netaisos staigāt ar pavisam īsiem matiem. Ja nu vienīgi 5 mati paliks uz galvas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #73 : 2022. gada 20. septembris, 15:27:02 »
Es pēc bērna piedzimšanas biju ar diezgan paplukušiem matiem. Trāpījos pa rokai vienai frizierei no Vācijas, un viņa nogrieza  pa īstam īsus -kādu mēnesi pat  ķemmi nevajadzēja. Tas bija tiiik forši! Tiesa, atkārtojusi to vairs neesmu.

Protams, svarīga ir arī sejas forma, apaļai saulītei diez vai piestāvēs...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #74 : 2022. gada 20. septembris, 15:27:52 »
...ja būtu piedzimusi par onkulīti, tad nodzītu uz liso un tas vēl inčīgi skaitītos...  :sarcasm:  bet vispār skaistums nāk no iekšām... (c) Šlesers