Autors Tēma: Laba grāmata  (Lasīts 589 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Laba grāmata
« : 2022. gada 12. oktobris, 06:45:04 »
Laba grāmata. Kas ir tas kritērijs, kurš nosaka, jūsuprāt, ka tā ir laba grāmata? Sižets? Valodas ritējums? Kaut kas cits?

Atslēdzies Luīze

Atb: Laba grāmata
« Atbilde #1 : 2022. gada 12. oktobris, 08:52:09 »
Interesants stāsts labā valodā, kas ievelk sevī un nelaiž vaļā līdz beigām. Kaut kā tā. :?:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2022. gada 12. oktobris, 08:54:07 »
Luīze, ir bijis tā, ka konstatē, ka tikko izlasītā ir forša grāmata, tāpēc nolem to nopirkt?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2022. gada 12. oktobris, 08:58:30 »
Man laba grāmata tā, kuru lasot, jūtu, ka pamatīgi aizķertas emocionālās stīgas. Tā, kuras sižetā ir kaut kas nebijis, man saistošs. Parasti no sērijas: kā būtu, ja būtu.
Tad vēl grāmatas par neseno Latvijas vēsturi.
Dažreiz aizdomājos par Vodolazkinu. Aviatoru iegādājos, bet Laurus nē. Bet reno vairāk patika Laurus.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2022. gada 12. oktobris, 09:22:14 »
Ja grāmatas vēstījums, sižets, valoda paliek atmiņā, kaut vai kādas druskas vai noskaņa. Tad tā ir bijusi laba.

Liela daļa,  ko es lasu ikdienā laika aizpildīšanai, aizslīd kā tādas putas, pēc laika bibliotēkā jāpārbauda, vai ir lasīta, jo atšķirot neatceros. Un  tad var atlasīt tās, kas palikušas prātā.
Pašlaik Pētera Imperatori, nupat pabeigto, gribas pāršķirstīt vēlreiz un ar zīmuli sākt pasvītrot, kas galīgi nav mans paradums

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2022. gada 12. oktobris, 11:38:12 »
...nu, katram savs...atkarīgs no izglītības, jau lasītā....man laikam svarīga ir autora individualitāte un oriģinalitāte, lai neviens cits nevarētu atkārtot...vai var kāds rakstīt kā Dostojevskis?... vai Roulinga? ...diez vai, un vislabākais piemērs ir Larsona/Lāšona meitene ar pūķi, ko mēģināja pēc atstātiem uzmetumiem turpināt cits autors un sanāca mēsls...tāpat ar Šveika nobeigumu u.c.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #6 : 2022. gada 12. oktobris, 11:54:03 »
Laba grāmata man ir tāda, kas:
1) saistoša man, un saistošas var būt visādas tēmas,
2) labā valodā uzrakstīta vai labi tulkota, lai domas neķeras lasot,
3) ideāli, ja nemaz, nemaz negribas to likt malā, diemžēl tādas grāmatas nu jau reti gadās, ko varu lasīt visu nakti,
4) par kuru domāju, ka varu vēlreiz pārlasīt un arī pārlasu pēc kāda laika un gadās, ka ne tikai vienu vien reizi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2022. gada 14. oktobris, 11:10:49 »
Gribējās kaut ko gudru uzrakstīt :mrgr: , bet fiasko jau visu pateica.
Tikai pieminēšu autorus, kas, manuprāt, atbilst raksturojumam - Eko, Mērdoka un Rušdi.
Pārējos arī vajag lasīt :)